Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 1:52:56 πμ
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 21:17

Ούτε να μιλήσουμε μάς άφησαν!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την έντονη διαμαρτυρία του και συνάμα τον προβληματισμό του για τον (αντι) δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Πολιτών που αντιτίθενται στη μελέτη για κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο Πάικο, εξέφρασε με δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Τζούρτζος.


Ο  κ. Τζούρτζος καταγγέλλει ότι σε πρόσφατη, υποτίθεται, ενημερωτική συνάντηση πολιτών που οργάνωσε η εν λόγω επιτροπή στη Γουμένισσα και παρά τις επίμονες προσπάθειές του δεν του δόθηκε ο λόγος για να αναπτύξει τη θέση του δήμου.
Η δήλωση του κ. Τζούρτζου έχει ως εξής:
Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και πρακτικής των μελών της επιτροπής που αντιτίθενται στο μικρό υδροηλεκτρικό έργο.
Ως δήμος Παιονίας κληθήκαμε να γνωματεύσουμε επί της μελέτης. Η θέση μας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι αιτιολογημένη ενόψει της τελικής απόφασης που λαμβάνει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Ως δήμος Παιονίας λοιπόν προσκαλέσαμε ειδικούς επιστήμονες και καθηγητή πανεπιστημίου ειδικό επί των υδροηλεκτρικών έργων. Σε σύσκεψη όπου παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των φορέων και αυτών που αντιτίθενται δόθηκαν απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή ανησυχία που διατυπώθηκε. Μάλιστα ο δήμος υιοθέτησε προτάσεις της επιτροπής αναφορικά με τους περιβαλλοντικούς όρους ώστε να διασφαλιστεί  σε κάθε περίπτωση η προστασία του περιβάλλοντος και τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Όταν στη συνέχεια κλήθηκε να γνωματεύσει το Τοπικό Συμβούλιο Γουμένισσας και ενόψει της αφόρητης πίεσης που επιδίωξαν να ασκήσουν στα μέλη της οι αντιτιθέμενοι, προτείναμε ως Τοπικό Συμβούλιο να συγκαλέσουμε σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης για την ευρύτερη και πληρέστερη δυνατή ενημέρωση.
Αντ' αυτής και μονομερώς η εν λόγω επιτροπή συγκάλεσε μόνη της συνέλευση υποτίθεται για να ενημερώσει τους πολίτες.
Ως δημοτικοί σύμβουλοι και  μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κρίναμε σκόπιμο να παραστούμε στη συνέλευση για να ενημερώσουμε τους πολίτες επί των θέσεων του Δήμου Παιονίας.
Δυστυχώς όπως αποδείχτηκε, η συνέλευση έγινε για να προπαγανδιστεί ένα ξερό και αστήρικτο από κάθε πλευρά ΟΧΙ. Ζητήσαμε το λόγο για να εκφράσουμε τη θέση του Δήμου Παιονίας. Για τις προτάσεις του με τις οποίες θα διασφαλιστεί το συμφέρον του δήμου και των δημοτών αν δοθεί άδεια τελικά στην επένδυση από την κατά νόμο υπηρεσία. Και προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε ότι στη συνέλευση δεν θα δοθεί ο λόγος σε στελέχη του δήμου και δεν θα ακουστεί η θέση του δήμου!
Εκφράζω τη θλίψη μου και τον έντονο προβληματισμό μου για την αντιδημοκρατική νοοτροπία και συμπεριφορά των μελών της εν λόγω επιτροπής που επιδιώκουν με το "έτσι θέλω" να επιβάλλουν τη θέση τους και μάλιστα απέναντι στον θεσμικό εκπρόσωπο  των δημοτών, το Δήμο Παιονίας.
Επαναλαμβάνω, σέβομαι κάθε θέση και κάθε επιλογή οποιουδήποτε πολίτη ή συλλογικού φορέα της περιοχής μας. Σέβομαι όσους διαφωνούν με τη δική μου άποψη.  Είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού και στάση ζωής. Στη συνέλευση δεν πήγα ούτε ζήτησα το λόγο για να επιβάλλω τις θέσεις μου και τις θέσεις του δήμου. Απλώς να τις διατυπώσω επιδίωξα ώστε οι δημότες να γνωρίζουν πριν εκφραστούν. Και με λυπεί βαθύτατα όταν διαπιστώνω ότι κάποιοι συμπολίτες μου διακατέχονται και πολιτεύονται συνάμα με νοοτροπία που θυμίζει σκοτεινές εποχές.