Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 8:24:24 μμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 20:41

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Γράφτηκε από τον

Με το «μεταναστευτικό» να αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες το κυρίαρχο θέμα καθημερινότητας του Δήμου Παιονίας, την Τετάρτη 15/09 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπων της Ένωσης Αγγλικανικών.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 19:39

ΦΟΔΣΑ: Αλλαγή κουλτούρας στη διαχείριση των απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες μας για την αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 22:43

Οι πρώτες σκηνές για πρόσφυγες στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ

Γράφτηκε από τον

«Τρέχουν» για να προλάβουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο Δήμος Παιονίας τις πρώτες βροχοπτώσεις και τον χειμώνα που θα αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, προκειμένου από εκεί να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους για την Κεντρική Ευρώπη.
Σήμερα, Τρίτη, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έστησε την πρώτη σκηνή, χωρητικότητας 140 ατόμων, προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες όσοι βρίσκονται στην περιοχή αναμένοντας να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.
Προηγήθηκαν κάποια αντιπλημμυρικά έργα και στρώσιμο του εδάφους με χαλίκι.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα στήσει άλλες δύο σκηνές μέχρι την άλλη βδομάδα, ενώ θα τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες.

Με σταθερό σύμμαχο την καλοκαιρία και με αθρόα την προσέλευση δημοτών και επισκεπτών στις οριοθετηθείσες ζώνες εμπορίου, εστίασης και ψυχαγωγίας ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι φετινές εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς.

Σε καλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Κιλκίς στον τομέα της σχολικής στέγης. Από το 2014 και εντεύθεν έχουν προχωρήσει και έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τεχνικές εργασίες, που αφορούν ως επί το πλείστον, επισκευές στέγης, τοποθέτηση – αντικατάσταση υδρορροών για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και την αποφυγή  υγρασίας, τοποθέτηση προστατευτικών μεταλλικών μπαρών στις εξόδους σχολείων, εγκατάσταση -  αντικατάσταση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε αίθουσες διδασκαλίας, αντικατάσταση – συντήρηση πλακιδίων και μαρμάρων σε προαύλειους  χώρους και σε W.C σχολικών διδακτηρίων.  

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 19:32

Γεωργαντάς: Βελτίωση του “Καλλικράτη” με σταδιακή απόδοση πόρων

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το «debate» για τις θέσεις των κομμάτων στα αυτοδιοικητικά ζητήματα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 20:22

“Φρένο” από την Αποκεντρωμένη στο δρόμο “Χρήστου Δρέλλια”

Γράφτηκε από τον

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις του Δήμου Κιλκίς με την Πολιτεία, αφού η τελευταία δια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τη μετονομασία της οδού Νοσοκομείου σε οδό Χρήστου Δρέλλια προς τιμή του Νομάρχη επί θητείας του οποίου στη δεκαετία του ’30 χτίστηκε το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Χρήσιμες επαφές με αιρετούς και στελέχη του  Δήμου Ρόδου  είχε η δημοτική σύμβουλος Άννα Δημάκη και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψής της στο νησί.

Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 21:03

Παιονία: Τεχνικό πρόγραμμα ύψους 516.120 ευρώ

Γράφτηκε από τον

Με συνολικό προϋπολογισμό 516.120 ευρώ ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:06

Παιονία: Στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη

Γράφτηκε από τον

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι παραμένουν τα δημοτικά τέλη στο δήμο Παιονίας σύμφωνα με εισήγηση της δημοτικής αρχής και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.
Ετσι, για τα τέλη καθαριότητας – φωτισμού του έτους 2015, έχουμε: Τέλος κατοικιών 1,50€/τ.μ.. Τέλος καταστημάτων 2,60€/τ.μ.