Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 1:02:11 πμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 21:01

Σιωνίδης: Η σπατάλη στο Δήμο Παιονίας συνεχίζεται....

Γράφτηκε από τον

Αγαπητοί συνδημότες,

Από το 2014 μέχρι και σήμερα προσπάθησα να ανταποκριθώ στο ρόλο που μου αναθέσατε με τη  ψήφο σας στις εκλογές  του Μαΐου. Δεν υπέπεσα σε λαϊκισμούς και δεν υπονόμευσα σε καμία περίπτωση το έργο της Διοίκησης. Αντιθέτως άσκησα εποικοδομητική αντιπολίτευση διατυπώνοντας κρίσεις, επισημάνσεις, προειδοποιήσεις και προτάσεις.

Νέοι κάδοι απορριμμάτων εγκαθίστανται σε γειτονιές και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών της για να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας.
Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις σε ότι αφορά τον εξοπλισμό της καθαριότητας, προχώρησε για τη φετινή χρονιά στην προμήθεια 575 συμβατικών (πράσινων) κάδων απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στα τόσα χρόνια λειτουργίας του και με τις εργώδεις και άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό, έχει ανακουφίσει πάρα πολλές οικογένειες που περνούν δύσκολα και δεν έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές δομές και τις δομές υγείας.

Δεν είναι η δημοφιλέστερη εκλογική μάχη. Σαφώς και προηγείται η δημαρχιακή ή, όταν συμπίπτουν, και η βουλευτική.
Αλλά το ενδιαφέρον είναι αυταπόδεικτο και για τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις δημοτικές και τις Ευρωεκλογές - για να μην συνυπολογίσουμε και ενδεχόμενες βουλευτικές.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 20:20

Όλα τα σφάζει, όλα τα ...μεταβιβάζει

Γράφτηκε από τον

Κεκτημένη ταχύτητα, αφόρητη απόγνωση ή απλώς η συνήθης αβελτηρία του δημοσίου ήταν η αιτία που οδήγησε το Υπ. Οικονομικών στη μεταβίβαση ακινήτων που δεν του ανήκαν στο Υπερταμείο;
Την απάντηση αναζητούν και στο Δήμο Κιλκίς, μετά τις αποκαλύψεις μας, που ύστερα από έρευνα στο Κτηματολόγιο για την ταυτότητα των 121 ακινήτων εντός των ορίων του που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι σε πέντε από αυτά είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης της κυριότητας με τη μεταγραφή των σχετικών τίτλων στο Υποηκοφυλακείο!

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι ενόψει δημοτικών εκλογών πως θα ανακοινώσει στήριξη υποψηφίων μόνο στις πρωτεύουσες των νομών. Παρότι στο δήμο Κιλκίς φαινομενικά έχει να επιλέξει από πολλές υποψηφιότητες, όλα συντείνουν ότι δεν θα αργήσει να εκφράσει την στήριξή της στον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δικηγόρο, Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών ανακοινώνει την κάθοδό του στις εκλογές ως ανεξάρτητος και επικεφαλής ευρέως πολιτικού φάσματος συνδυασμού.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Αρχικά και με ώρα έναρξης την 19.οο θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την έγκριση απολογισμού - ισολογισμού για το οιοκ. έτος 2017.
Στις 20.οο το Δ.Σ. συνεδριάζει εκ νέου με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:46

Τσαντάκης: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε

Γράφτηκε από τον

Από τον αντιδήμαρχο Δημ. Τσαντάκη πήραμε και δημοσιεύουμε επιστολή - απάντηση (και πρόσκληση συνάμα) σε άρθρο συνεργάτη μας που επισήμανε ανοιχτά ζητήματα κοινωνικής προστασίας συγκεκριμένων πολιτών του Κιλκίς.
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
στο υπ'αριθμ.4710 φύλλο της εφημερίδας “Πρωινής” στη σελ. 7 δημοσιεύετε ένα άρθρο με τον τίτλο “Κοινωνικές υπηρεσίες στο Κιλκίς”.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 10:31

"Τρέχει" το Πολύκαστρο για το φυσικό αέριο

Γράφτηκε από τον

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας παραχωρεί δυο στρέμματα (από το οικόπεδο όπου και ο όρχος οχημάτων του δήμου) στην εταιρεία EDIL HELLAS ATEBE προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί ο σταθμός συμπίεσης και διανομής φυσικού αερίου στην πόλη.

Σε συνέχεια των επισκέψεων σε επιχειρήσεις τροφίμων του Νομού μας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας Θέμης Ανθρακίδης, συνόδευσε τον πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής του κοινωνικού παντοπωλείου Γιάννη Αλίρη στην γαλακτοβιομηχανία ΛΥΚΑΣ.
Η επιχείρηση ΛΥΚΑΣ τροφοδοτεί εδώ και καιρό το κοινωνικό παντοπωλείο με προϊόντα της, τα οποία διανέμονται στους δικαιούχους συσσιτίου απόρους συμπολίτες μας.