Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:21:50 πμ

Αυτοδιοίκηση

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 20:17

Φυσικό Αέριο στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ για το φυσικό αέριο στην Παιονία.
Δυο ημέρες μετά την αποκάλυψη των εφημερίδων μας, η δημοτική αρχή Παιονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:07

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

Γράφτηκε από τον

Κύριε Σιωνίδη,
Για μια ακόμη φορά επιλέγετε να κάνετε πολιτική μέσω δημοσιευμάτων τα οποία μάλιστα είτε ελάχιστα ή ουδόλως ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα κι ενώ μάλιστα έχετε λάβει τις απαντήσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφορικά με την απάντηση της Προέδρου της ΚΔΕΚ για το ζήτημα των μετακινήσεων υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης, μετά από τοποθέτησή μου στην τελευταία συνεδρίαση (29/06/2018) του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, επισημαίνω τα ακόλουθα:
Χαιρετίζω την απόφαση της Προέδρου της ΚΔΕΚ να απαντήσει στα ζητήματα που προσωπικώς έθεσα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Δυστυχώς, η μη παρουσία της στα Δημοτικά Συμβούλια, παρότι προαιρετική, δε μου επιτρέπει να λάβω μια διά ζώσης απάντηση σε φλέγοντα ζητήματα του τόπου και, αναπόφευκτα, οδηγούμαστε σε μια επιστολογραφία μέσω του τοπικού τύπου.

Σε ενάμιση μήνα κύριε Δήμαρχε της Παιονίας συμπληρώνετε 4 χρόνια διοίκησης. Τον παραδοσιακό χρόνο διάρκειας θητείας από την γένεση του θεσμού των Δήμων και κοινοτήτων στην Ελλάδα.
Αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος σε ενάμιση μήνα θα έληγε η θητεία σας, το έχετε συνειδητοποιήσει αυτό;

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 22:05

Ακόμα τούτο το θέρος και στον έναν θα κυκλοφορούμε

Γράφτηκε από τον

Η γέφυρα επί της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Κρηστώνης αποτελεί το μοναδικό υπολειπόμενο τμήμα ώστε να αποδοθεί σε χρήση - επιτέλους- ο δρόμος της εισόδου Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης η γέφυρα και συνολικά ο δρόμος θα έχουν αποπερατωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου ώστε να αποδοθεί σε χρήση ο δρόμος.

Κατ' έθιμον και λόγω του ιδιαίτερου βάρους που επωμίστηκε στο προσφυγικό ο Δήμος Παιονίας σε κάθε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος λαμβάνει το λόγο ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης. Στην τελευταία σύνοδο των δημάρχων Κ. Μακεδονίας ο κ. Γκουντενούδης δεν πρωτοτύπησε. Επανέλαβε όσα επίμονα ζητά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή τη γραπτή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή αναφορικά με τη μετακίνηση υπαλλήλων της κοινωνικής δομής ''Βοήθεια στο Σπίτι''

Φιλοξενούμενοι τού Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη στο Γραφείο του, με την ευκαιρία ουσιαστικά της τετραετίας που παρήλθε αφότου εκλέχθηκε Δήμαρχος, τρεις – τέσσερις μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα,

Από τον δημοτικό σύμβουλο Παιονίας Ηλία Αριζάνη λάβαμε και καταχωρίζουμε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη, ως εξής: Κύριε Δήμαρχε, Στη προηγούμενη συνεδρίαση της 24 Μαΐου στο θέμα που αφορούσε την αγροτική οδοποιία και που προκάλεσε τις γνωστές διαφωνίες με τον κόσμο, έκανα μια τοποθέτηση. Αναφέρθηκα σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τρέχει τώρα για αγροτική οδοποιία.

Το σπουδαιότερο έργο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παιονίας στη θητεία της τωρινής διοίκησης, μέσω του ΕΣΠΑ , με κοινοτικά δηλαδή χρήματα, ήταν αυτό της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής του Πολυκάστρου από νερά εξαιρετικής ποιότητας του Πάικου που χάνονται κυριολεκτικά ανεκμετάλλευτα στον Αξιό Ποταμό.