Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 11:40:49 μμ

Αυτοδιοίκηση

Θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και ζητήματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελουμένων του ιδίου προγράμματος θα καλύψει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί εξόρμηση στις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Σαρωτική νίκη, με ποσοστό 65%, κατέγραψε η παράταξη «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» με επικεφαλής, τον Δήμαρχο Πυλαίας –Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο προγραμματισμού του δήμου κ. Γιώργο Χαμουρούδη συμμετείχε στην 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Erding στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Νέα Επανεκκίνηση για πιο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση- Νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη».

Διπλή συνεδρίαση θα προαγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας. Στις 6 το απόγευμα θα έχει την πρώτη-ειδική συνεδρίαση για την Ψήφιση προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (στοχοθεσία) Δήμου Παιονίας, έτους 2020.

Αμέσως μετά, στις 6:30 θα γίνει η τακτική συνεδρίαση με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:01

Έργα στον Αγιο Χαράλαμπο από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

«Υδραγωγείον η Εγκατάλειψις», έγραφε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι του Αγίου Χαραλάμπους «μάταια περιμένουν επί χρόνια την επισκευή του υδραγωγείου τους» και οι φωτογραφίες που δημοσιεύαμε ήταν αποκαλυπτικές της άθλιας κατάστασης του υδραγωγείου.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,  Παύλο Θωμαΐδη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τονικίδη, ο κ.  Κώστας Παπακώστας.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπακώστας αναφέρει:

Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Τα σοβαρότερα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο ορισμός του προέδρου και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Κιλκίς, η λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, η ίδρυση Κέντρου Κοινότητας, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 3ο Γυμνάσιο και σε Δημοτικά Σχολεία και η συνεργασία με το "Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης" (ΠΚΕΕΥΕ).

Ένσταση κατά του κύρους της ψηφοφορίας επί της πρότασης της μειοψηφίας για αναβολή της συνεδρίασης της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, όταν και συζητήθηκε η πρόταση της διοίκησης για την κατάτμηση του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά, κατέθεσαν στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης οι επικεφαλής τριών παρατάξεων Παύλος Τονικίδης, Δημήτρης Τσαντάκης, Γιάννης Φαχουρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (6-11-2019)

Η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρίας για το μεταναστατευτικό της Δημοτικής Ενότητας Μουριών σας καλεί να παραβρεθείτε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Μουριών, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 11.30π.μ., στην δημοτική αίθουσα συγκεντρώσεων στο Σ.Σ. Μουριών.

 Θα διεξαχθεί δημόσια συζήτηση με θεματική: 1) Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους μετανάστες στη Δημοτική Ενότητα Μουριών, 2) Την διατήρηση & εύρυθμη λειτουργία του Γυμνάσιου-Λυκείου Σ.Σ. Μουριών και σας καλούμε να τοποθετηθείτε σχετικά. Σ.Σ. Μουριές.