Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:26:13 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 20:04

Δημοκρατική Αριστερά: Αναστολή λειτουργίας ΚΔΑΠ Δήμου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η τότε κυβέρνηση στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Η Ελλάδα κάτω από τα 30» θεσμοθέτησε ανάμεσα στα υπόλοιπα και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που είναι περισσότερο γνωστά ως ΚΔΑΠ. Οι μόνοι φορείς που μπορούσαν αρχικά να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ ήταν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.οο, στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα γίνει ενημέρωση στους αιρετούς του Δήμου από τον νομικό σύμβουλο της ΠΕΔ Κεντρ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Ιωσηφίδη σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος 4555/2018 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - …….[Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι]».

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς η εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκσομίου Πολέμου.
Η σχετική ημερίδα με τίτλο «Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: 1918-2018, 100 χρόνια από τη λήξη του Παγκοσμίου πολέμου –Η διαχείριση της μνήμης» περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Δημ. Σισμανίδη ενώ την εκδήλωση άνοιξε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμιού της ΠΕ Κιλκίς Μαρ. Σκουλαρικά.
Μίλησαν κατα σειρά
Ο κ. Δορδανάς Στράτος, επίκουρος καθηγητής ιστορίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «η Ελλάδα στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο»
Η κ. Χαρίτου Δέσποινα, αρχαιολόγος υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Οχυρώσεις του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου στην κοιλάδα του Αξιού»
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Βλασίδης Βλάσης – Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας που πραγματεύτηκε το θέμα: «Μνημεία και πολιτικές μνήμης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Κιλκίς»
Στα όσα σημαντικά είπε ο κύριος ομιλητής αξίζει να επισημάνουμε την πρότασή του να δημιουργηθεί Μουσείο στη Δοϊράνη με εκθέματα από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που αφορούν στην περιοχή από τις μάχες στο Μακεδονικό Μέτωπο αφού πέραν του ιστορικού ενδιαφέροντος ένα παρόμοιο Μοσείο θα συντελέσει στην αύξηση της ροής επισκεπτών στην περιοχή.
Ακολούθησαν ερωτήσεις - τοποθετήσεις ενώ συντόνισε ο κ. Νικόλτσιος Βασίλειος – Συνταγματάρχη εν αποστρατεία – ιστορικός-ερευνητής

Η συνέχεια του προγράμματιος εκδηλώσεων
24.09.2018, ώρα 18.00, Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, Δήμου Παιονίας, εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» (Salonika Remembers) - συνεργασία του British Council, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων (CWGC), του οργανισμού Never Such Innocence και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα
26.09.2018, ώρα 18.00 Καπναποθήκη Αυστροελληνικής, Δήμου Κιλκίς εγκαίνια έκθεσης «Ενθυμήματα από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο», Πολεμικό-Στρατιωτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ιδ. Συλλογή κ. Νικόλτσιου Βασίλειου – Συνταγματάρχης εν αποστρατεία – ιστορικού-ερευνητή.
30.09.2018, Διασυμμαχικό Μνημείο Πολυκάστρου (11.00π.μ), Ηρώο πεσόντων Βρετανικού Στρατού και Ελληνικό Στρατιωτικό κοιμητήριο Δοϊράνης (15.00μ.μ), επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
11.11.2018, ώρα 12.00, εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς "Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου: από τα χαρακώματα των μαχών ... στα σκάμματα των ανασκαφών"
16.11.2018, ώρα 11.00, Φουαγιέ Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» (Salonika Remembers) - συνεργασία του British Council, της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων (CWGC), του οργανισμού Never Such Innocence και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει στις 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12.00, το ανακαινισμένο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης το οποίο πλέον, μετά τις παρεμβάσεις προστασίας του από την άνοδο της στάθμης της λίμνης, αναβαθμίζεται και διευρύνει τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, μαθητές και ενήλικες.
Με τις παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού το μουσείο φιλοξενεί:

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 17:55

Δήμος Παιονίας: 53 νέες παιδικές χαρές

Γράφτηκε από τον

Εντός των επομένων ημερών ο Δήμος Παιονίας ανακοινώνει την ηλεκτρονική δημοπρασία για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής 53 συνολικά παιδικών χαρών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:04

Σύννεφα ξανά στο ...δρόμο

Γράφτηκε από τον

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ευνοϊκή εξέλιξη στην κατασκευή του πολύπαθου δρόμου Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου και εμφανίστηκαν νέα σύννεφα.
Κάτοικοι, κυρίως κτηνοτρόφοι, του χωριού Δρυμός, που ανήκει στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης (272/2018) του Δημ. Συμβουλίου Ωραιοκάστρου για παραχώρηση του αγροκτήματος "Καμάρα" ως δανειοθαλάμου απόληψης υλικού (χώματος) από την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου.

Ένα παράθυρο ελπίδας και αλληλεγγύης, όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, άνοιξε σήμερα ο Δήμος Κιλκίς εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Η νέα κοινωνική δομή του Δήμου Κιλκίς απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, σε ανθρώπους που απειλούνται από τη φτώχεια και τον οικογενειακό αποκλεισμό, σε μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ, ανέργους, πρόσφυγες κ.α. και στοχεύει στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνσή τους με άμεση πρόσβαση στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες.

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται ότι απαλλάσσονται από την καταβολή ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, όσοι ιδιοκτήτες διακόπτουν την ηλεκτροδότησή των ακινήτων τους, σύμφωνα με το άρθρο 222 του Ν. 4555/19-07-2018 (ΦΕΚ 133 Α΄).

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 20:21

Πήρε άριστα στη μελέτη και ξεκινούν τα έργα στη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Πέρυσι έγινε η αξιολόγηση της πρότασης συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ που κατέθεσαν στο διασυνοριακό πρόγραμμα: "INTERREG IPA CBC Programme Greece – The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020" οι τέσσερις εταίροι.

Αναστάσιος Σούλης Καζαντζίδης

Δάσκαλος

"Για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που τόσο χρειαζόμαστε, για να επιτευχθούν τα κομβικά άλματα που τόσο έχουμε ανάγκη, πρέπει πρώτα να χτίσουμε ξανά τους θεμέλιους λίθους της ύπαρξής μας. Να περπατήσουμε ξανά τους δρόμους που μας μεγάλωσαν. Να δούμε το μέλλον μας μέσα από το μέλλον της πόλης και των χωριών της, εκεί που αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε.