Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 12:45:01 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Κιλκίς, με την ευκαιρία της πιθανής εγκατάστασης αριθμού προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης, πρέπει να συνταχθεί με την αναγκαία και δίκαιη απόφαση των δύο τελευταίων κυβερνήσεων για την άμεση αποσυμφώρηση των νησιών του ανατολικού Αγαίου προς την ενδοχώρα.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Φαχουρίδη στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Πικρολίμνη.

"Η ανεξέλεγκτη και πρόχειρη μεταφορά επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στην ΠΕ Κιλκίς, αυτή τη φορά σε ξενοδοχείο στην Πικρολίμνη, αποτελεί μία ακόμα απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που δεν λύνεται το πρόβλημα της σταθερής και αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς αφού προσκλήθηκε νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΚΚ και διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, συνεδρίασε δημόσια στο Δημοτικό Κατάστημα Κιλκίς, προκειμένου να συζητήσει για το παραπάνω θέμα.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Λιναρδάκης εισηγούμενος για το παραπάνω θέμα είπε ότι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς δέχθηκε σειρά αιτήσεων από εξωσχολικούς φορείς (αθλητικούς συλλόγους και ομάδες πολιτών) για την παραχώρηση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων των σχολικών μονάδων.

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 11:16

Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες

Γράφτηκε από τον

Συνεδρίασε  το βράδυ της Παρασκευής  εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο  Κιλκίς για να ενημερωθεί και να αποφασίσει το σώμα επί ενδεχόμενης μεταφοράς - φιλοξενίας 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης. 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ,  αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  το μεσημέρι της Πέμπτης ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο θα έρθουν στο Κιλκίς 100 πρόσφυγες συριακής καταγωγής.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-11-2014)

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι αλλά και δικαιωμένοι που ένα έργο για το οποίο εκπονήσαμε και ωριμάσαμε την μελέτη, διεκπεραιώσαμε τις σχετικές αδειοδοτήσεις και το υποβάλαμε στη διαχειριστική αρχή και εντέλει επί δικής μας θητείας εγκρίθηκε, ήρθε η ώρα να συμβασιοποιηθεί.

Μιλάμε για την κατασκευή της οδοποιίας στους οικισμούς Νέας Καβάλας-Σιταριάς προϋπολογισμού 639.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και την δράση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αντιπροσωπεία δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Μουριών αναφορικά με την παραμονή μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος '' Θεά Δήμητρα'' όπου έχουν καταλύσει.

Οι δημότες της περιοχής κατήγγειλαν πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή, υγειονομικές παραβάσεις στο εν λόγω ξενοδοχείο και  παραβατικές συμπεριφορές από τους φιλοξενούμενους  που εκδηλώνονται με κλοπές και φθορές κατά  της περιουσίας τους.  Τόνισαν ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο καθώς στερούνται την ελευθερία τους, ότι έχουν αναγκαστεί να επιβάλουν περιορισμό στην κυκλοφορία των παιδιών τους και έχουν φθάσει μάλιστα στο σημείο να επιτηρούν τις ιδιοκτησίες τους.

Του Ιωάννη Αλίρη, Δημοτικού Συμβούλου Παιονίας.

Με επίκεντρο την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας, τη Γουμένισσα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε και φέτος η απελευθέρωση της κωμόπολης και της ευρύτερης περιοχής από την μακραίωνη οθωμανική σκλαβιά.

Η Γουμένισσα επί αιώνες διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας αλλά και της Παιονίας στα νεότερα, μετά την ηρωική μάχη των Γιαννιτσών τον Οκτώβριο του 1912, συμπεριλήφθηκε στα άμεσα σχέδια του Ελληνικού Στρατού για απελευθέρωσή της, όπως και της τότε ομώνυμης γέφυρας του τρένου επί του Αξιού Γέφυρα.

Με την παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά συνεδρίαση σε κατεπείγουσα σύγκλισή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του δήμου για την κατασκευή παράπλευρων διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου. Ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση θα έχουμε σε νεώτερη ανάρτησή μας.

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει διανομή, την Δευτέρα  04-11-2019 και την Τρίτη 05-11-2019 και ώρα 09:00 π.μ.  έως 14:00 μ.μ. στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ.