Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:41:07 μμ

Αυτοδιοίκηση

Βεργίδης: Δεν καθυστέρησε η Περιφέρεια για την κήρυξη της έκτακτης κατάστασης. Το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε το αίτημα από το Δήμο Κιλκίς.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης αναφορικά με το δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ και τα όσα τόνισε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ως προς τον χρόνο υποβολής του αιτήματος του Δήμου Κιλκίς για κήρυξη έκτακτης ανάγκης, προέβη στις ακόλουθες διευκρινιστικές δηλώσεις.

Η σύγκληση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπαγορεύεται αυστηρά από κριτήρια που σχετίζονται με την άμεση λήψη αποφάσεων και τη δρομολόγηση – υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων.
Είναι απολύτως σεβαστή η θέση σας για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, ωστόσο η θεσμική μας αποστολή ως Δημοτικού Συμβουλίου και ως ξεχωριστών αυτοδιοικητικών μονάδων, ως δημοτικών συμβούλων

Ο Δήμαρχος Κιλκίς  Δημήτρης Σισμανίδης απαντά στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ για την κάκιστη εικόνα εντός της πόλης και των οικισμών με τους παγωμένους δρόμους και πεζοδρόμια: "Για να επιστρατεύσω ιδιώτες-μηχανήματα
χρειάζεται καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Το ζήτησα και από το ΥΠΕΣ την περασμένη Πέμπτη και ακόμα δεν απάντησαν", μας είπε το πρωί της Τρίτης. Αργά το μεσημέρι όμως και μετά από επίμονες προσπάθειές του ο δήμος τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και αμέσως ξεκίνησε η κινητοποίηση ιδιωτών για τις προσπάθειες αποχιονισμού εντός της πόλης.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 19:00

Δήμος Κιλκίς: Εντείνονται οι προσπάθειες αποχιονισμού

Γράφτηκε από τον

"Για πέμπτη συνεχή μέρα εντείνονται οι ενέργειες του Δήμου Κιλκίς για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κιλκίς.

"Τα μηχανήματα έργου (γκρέιτερ, αλατιέρες, τρακτέρ) επιχειρούν στο Κιλκίς και στα χωριά των έξι Δημοτικών Ενοτήτων ενώ σήμερα πεζοπόρα τμήματα βγήκαν με φτυάρια για τον καθαρισμό δρόμων της πόλης. Οι εργαζόμενοι του Δήμου, που δίνουν μάχη με το χιονιά αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, έχουν συνδράμει ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση το κτηνοτροφικό πάρκο Νέας Σάντας και  δρόμοι που οδηγούν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 10:13

Ο Δ. Κυριακίδης απαντά στον Λ. Παζαρτζικλή

Γράφτηκε από τον

Η σύγκληση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπαγορεύεται αυστηρά από κριτήρια που σχετίζονται με την άμεση λήψη αποφάσεων και τη δρομολόγηση – υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων.

Είναι απολύτως σεβαστή η θέση σας για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων, ωστόσο η θεσμική μας αποστολή ως Δημοτικού Συμβουλίου και ως ξεχωριστών αυτοδιοικητικών μονάδων, ως δημοτικών συμβούλων, είναι να εκπροσωπούμε τους πολίτες και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους ανά πάσα στιγμή. Επομένως είναι αυτονόητο ότι η αναζήτηση.βολικών ημερομηνιών δε μπορεί να τεθεί στο πλαίσιο αναφοράς που ζητάτε. 

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 21:03

Γοητεύουν η Πόλη και τα Χωριά του δήμου Κιλκίς;

Γράφτηκε από τον

Άρθρο του Δημήτρη Αγαθόπουλου,
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος Κιλκίς
στα χέρια του Πολίτη''.

 

 

Το Κιλκίς γεωγραφικά έχει το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα το μειονέκτημα, να γειτονεύει με το δεύτερο σε μέγεθος και ανάπτυξη αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που προσπαθεί να καταστεί τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό, βιομηχανικό, πολυπολιτισμικό, και πνευματικό κέντρο της βαλκανικής χερσονήσου.

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 19:30

Το λογότυπο της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς παρουσιάζει το λογότυπο που θα συνοδεύει το συνδυασμό και τις ανακοινώσεις μας. Ένα λιτό σήμα με τεράστιο συμβολισμό. Μια ισχυρά ενωτική εικόνα, δεμένη με τη φύση και τους συνανθρώπους μας. Μια καθαρή και αισιόδοξη ματιά για την προοπτική του τόπου και των συμπολιτών μας.

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 19:27

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, στις 7 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00:

Προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Κάθε φορά, που ορίζεται συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ημέρα είτε πλησίον αργίας (όπως π.χ. η Δευτέρα 7.1.19, τ' Αγιαννιού) είτε ταυτόχρονης διοργάνωσης σημαντικών εκδηλώσεων της πολιτικής κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου είτε γενικώς ξεχωριστής για οποιαδήποτε αιτία παρατηρείται το φαινόμενο μη προσελεύσεως όλων των δημοτικών συμβούλων λόγω αντικειμενικών κωλυμάτων κάθε φορά και διαφορετικών συναδέλφων

Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 01:14

Πρωτοχρονιάτικες ευχές στο δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη

Γράφτηκε από τον

Πρωτοχρονιάτικες ευχές στο δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη