Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 10:48:06 μμ

Αυτοδιοίκηση

Του Ιωάννη Αλίρη, Δημοτικού Συμβούλου Παιονίας.

Με επίκεντρο την ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας, τη Γουμένισσα, όπως κάθε χρόνο, γιορτάστηκε και φέτος η απελευθέρωση της κωμόπολης και της ευρύτερης περιοχής από την μακραίωνη οθωμανική σκλαβιά.

Η Γουμένισσα επί αιώνες διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας αλλά και της Παιονίας στα νεότερα, μετά την ηρωική μάχη των Γιαννιτσών τον Οκτώβριο του 1912, συμπεριλήφθηκε στα άμεσα σχέδια του Ελληνικού Στρατού για απελευθέρωσή της, όπως και της τότε ομώνυμης γέφυρας του τρένου επί του Αξιού Γέφυρα.

Με την παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά συνεδρίαση σε κατεπείγουσα σύγκλισή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας προκειμένου να αποφασίσει τη στάση του δήμου για την κατασκευή παράπλευρων διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου. Ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση θα έχουμε σε νεώτερη ανάρτησή μας.

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει διανομή, την Δευτέρα  04-11-2019 και την Τρίτη 05-11-2019 και ώρα 09:00 π.μ.  έως 14:00 μ.μ. στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Μήπως πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να διαβάσουν τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε δημόσιες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για δήθεν πραξικόπημα και καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που έγινε με υπαιτιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την κατάτμηση οικοπέδου για το οποίο υπάρχει η σκέψη αξιοποίησής του ως Δικαστικό Μέγαρο. Αναφέρομαι ακριβέστερα στην πρόταση αναβολής του εν λόγω θέματος από την αντιπολίτευση η οποία και απορρίφθηκε.

Την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής Παιονίας με κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε η έναρξη εργασιών στην ΠΑΘΕ - κόμβο Πολυκάστρου κατασκευής πλευρικών διοδίων, χωρίς καμία ενημέρωση προς την Δημοτική αρχή, παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες στο παρελθόν.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, τριμελής επιτροπή του δήμου αποτελούμενη από τον δήμαρχο Κώστα Σιωνίδη , τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παμποράκη και τον διοικητικό υπάλληλο Ματθαίο Καπνόπουλο παρέλαβε το δημοτικό αναψυκτήριο που βρίσκεται στο χώρο του παλιού υδραγωγείου του Πολυκάστρου.
Όπως είναι γνωστό οι εγκαταστάσεις του αναψυκτηρίου που έγιναν με πρόγραμμα Leader για την τουριστική αξιοποίηση της κοίτης του Αξιού και ολοκληρώθηκαν το 2003, μισθώθηκαν το 2008 σε ιδιώτη από την διοίκηση του δήμου Πολυκάστρου.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (28-10-2014)

Στις 24-10-2019 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, μετέβη στον κόμβο εισόδου της πόλης του Κιλκίς (21η Ιουνίου), ώστε να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία αλλά και να ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από εκπρόσωπο του αναδόχου, για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Κ.Μ. (Συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800027)», Υποέργο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε.Κιλκίς για τα έτη 2017, 2018 και 2019».

Ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ευρωπού, Ηλίας Αριζάνης, προσκάλεσε στο δημοτικό κατάστημα Ευρωπού, τους προέδρους των κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει,   με τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων της ομάδας θετικού προσανατολισμού στο ΓΕΛ Ευρωπού.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-10-2014)