Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:43:04 μμ

Αυτοδιοίκηση

Νέες χρηματοδοτήσεις ΟΤΑ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ύψους 201.691.821,39 € ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για 99 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και κτιριακών υποδομών.
Η υλοποίηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνεχίζεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την αναπτυξιακή ενίσχυση των Δήμων, τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Την Κυριακή 16-12-18 πραγματοποιήθηκε άλλη μία συνάντηση συμπολιτών μας που στηρίζουν το αυτοδιοικητικό σχήμα με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Αγαθόπουλο.
Αντικείμενο αυτής της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός των κινήσεων της παράταξης, τουλάχιστον, η έγκριση της Διακήρυξης αρχών, η επιλογή της ονομασίας και το λογότυπο του σχήματος. Αναφορά, για την ενημέρωση των υποστηρικτών της κίνησης, έγινε και για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Δήμος Παιονίας έπειτα από πρόσκληση του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά της Κρήτης, το οποίο έλαβε υπόψη την ξεχωριστή προσφορά του Δήμου Παιονίας στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης του Ελευθερίου Βενιζέλου, την πολύτιμη συμπαράσταση του προς το Ίδρυμα και τη στενή συνεργασία στην οργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη μάχη του Σκρα, αναγορεύτηκε ως εταίρος αυτού.

Η συνάντηση "κορυφής" στο Πολύκαστρο την περασμένη Τρίτη φαίνεται ότι θα παράξει αποτέλεσμα.
Ενόψει των διεργασιών για συγκρότηση συνδυασμού για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, συναντήθηκαν στο Πολύκαστρο οι κ. Λάζαρος Ευθυμιάδης, Χρήστος Δραγανίδης, Θανάσης Τζούρτζος και Νίκος Καπουτζής. Βολιδοσκοπήθηκε η διάθεση και η δυνατότητα συγκρότησης συνδυασμού δοθέντος ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον από όλους. Ο κ. Λάζαρος Ευθυμιάδης μάλιστα διαβεβαίωσε ότι διαθέτει ήδη ένα πυρήνα 40 περίπου στελεχών που είναι έτοιμα να τον στηρίξουν στην προσπάθεια.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:38

“Παράσταση νίκης” για τον Δημήτρη Κυριακίδη

Γράφτηκε από τον

“Η πρώτη παράσταση νίκης του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου σε μια λαοθάλασσα κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και επικρότησε με τη μαζική και ενθουσιώδη παρουσία του την πολιτική απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κιλκίς”.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:37

Άμποτε να τον δούμε ολοκληρωμένο

Γράφτηκε από τον

Ύστερα από εφτά χρόνια αναμονής παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος της εισόδου του Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου. Την Τετάρτη, το μεσημέρι στο ύψος της αερογέφυρας προς Λεβεντοχώρι, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα παρουσία των τοπικών αρχών.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 00:11

Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς αλλάζει

Γράφτηκε από τον

Το παραδοσιακό ιστορικό κέντρο της πόλης μας ασκεί μια απροσδιόριστη γοητεία, ίσως την έλξη του παλιού. Είναι συνυφασμένο με τις εικόνες της προσφυγιάς, με τον ιδρώτα των μεροκαματιάρηδων επαγγελματιών, με τον αγώνα επιβίωσης της πρώτης γενιάς των Κιλκισιωτών. Ένα καλά εξασκημένο μάτι θα αντιληφθεί τα ίχνη της πρώτης εμπορικής συγκέντρωσης σε κάποια παλαιάς κοπής μαγαζάκια με τις βαριές πόρτες και τη στενόμακρη διάταξη χώρου πάνω στην 21ης Ιουνίου και στους γύρω δρόμους.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης (ΦΩΤΟ 1) παρότι συνταξιούχος αστυνομικός έχει μόνο δυο μάτια. Νωρίς βράδυ της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου επέστρεφε στο σπίτι του. Και κατέληξε στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Στο πεζοδρόμιο της Περικλέους, αριθμός 12, από το απόγευμα είχε σπάσει το πλαστικό καπάκι φρεατίου της ΔΕΥΑ Κιλκίς. Το είδε περαστικός και το φωτογράφισε. (ΦΩΤΟ 2) Ο Γιώργος Ιωαννίδης όμως, εκεί κοντά στις 21.12οο, δεν συνηθίζει να περπατάει με το κεφάλι κάτω. Δεν είδε την τρύπα από το σπασμένο καπάκι και ...

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 10:05

Με Αυγενάκη η παρουσίαση Δημήτρη Κυριακίδη

Γράφτηκε από τον

Η ΝΟΔΕ Κιλκίς σας ενημερώνει ότι στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς θα παραστούν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής N.Δ – Βουλευτής N. Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης (μέλος της Επιτροπής του κόμματος για τις Αυτοδιοικητικές  εκλογές) και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ν.Δ – Βουλευτής Ν. Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας (μέλος της Επιτροπής του κόμματος για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές).

Η Γεωργία Τσελέκη, η αξιόλογη,δυναμική και δραστήρια Δημοτική Σύμβουλος και Αστυνομικός , ενώνει τις δυνάμεις της μαζί μας με σοβαρότητα και θέληση για το Κιλκίς και τα χωριά μας που όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε.

Υπηρετεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1991 όπου διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Κιλκίς  καθώς και Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).