Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:36 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ο ανθρωπισμός αποκαταστάθηκε. Τουλάχιστον, και ευτυχώς, δικαστικά. Με μια λέξη, «αθώα» η πρώην αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας, Εβελίνα Πολιτίδου, που σύρθηκε και σπιλώθηκε, επί τρία χρόνια, κατηγορούμενη ως διακινήτρια προσφύγων.

Επρεπε όμως πρώτα να βρεθεί κατηγορούμενη για… κακούργημα(!) επειδή έκανε αυτό που γνώριζαν εκατοντάδες άνθρωποι εκείνες τις κολασμένες για τους πρόσφυγες μέρες στην Ειδομένη: βοηθούσε ανθρώπους.

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κιλκίς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιώργος Ηλιάδης προτείνει στις πινακίδες ονομοατοδοσίας οδών και πλατειών της πόλης, μαζί με το όνομα να αναγράφεται και η ιδιότητα του τιμώμενου ως επεξήγηση της τιμήτικής αναγνώρισης.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 23:14

Ενοχλεί δημότες η Εμποροπανήγυρη!

Γράφτηκε από τον

Δημότες που διαμένουν επί και πέριξ της οδού Καπέτα παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη μέτρων προστασίας τους κατά την περίοδο της Εμποροπανήγυρης.

Ανάσα στους ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα έδωσε η ανακαινισμένη πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως με κονδύλια που διέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  (ΠΕΔ-ΚΜ) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Απολύτως ενδιαφέρουσα η αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Όπου μιλώντας, ύστερα από ερωτήσεις μας, σε όλα, ξεκαθαρίζει:
Αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές (και σε ποιες ακριβώς εκλογές).

Το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει για τις δημοτικές εκλογές του 2019, ο κιλκισιώτης Βασίλης Μωυσίδης, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομικής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια, αποφάσισε να τεθεί στην κρίση του κόσμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στις 7:30 το απόγευμα στο Βελλίδειο, την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση, όπου και θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Καταγγέλλουμε ρητά και απερίφραστα την βιαιοπραγία εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία να λύνουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ή να διευθετούμε τις αντικρουόμενες απόψεις κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Η δημοκρατία προϋποθέτει ανταλλαγή απόψεων και πλουραλισμό με στόχο την σύνθεση. Οι απόψεις που πιθανόν να μην υιοθετούνται, απορρίπτονται διά του διαλόγου αλλά και με την ετυμηγορία του λαού μέσω των εκλογών.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 09:11

Στην ίδρυση Σ.Μ.Α.Υ. προσανατολίζεται ο Δήμος Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελή της FYROM όπου είχε συνάντηση εργασίας με το νέο Δήμαρχο του όμορου δήμου της γείτονος χώρας κ. Sasho Pockov, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου.
Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελή κ. Kire Janisliev, καθώς και στελέχη των δύο δήμων.

Ευρεία σύσκεψη με μόνο θέμα τον συντονισμό των φορέων του νομού στην διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Η σύσκεψη και οι βασικές προτάσεις επικεντρώθηκαν στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τις ανάλογες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.