Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:43:56 μμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Γιάννης Σισμανίδης, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός άνθρωπος, ενώνει τις δυνάμεις του μαζί με γνώσεις και θέληση για το Κιλκίς και τα χωριά μας που όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε. Από το 1994 εκλέγεται ανελλιπώς Σύμβουλος, αρχικά στην κοινότητα των Αμαράντων, μετέπειτα ως Δημοτικός Σύμβυλος στον πρώην Δήμο Δοϊράνης, και τελευταία ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κιλκίς – Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση, έδωσε το παρών του στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.
Ως σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία, πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα το εμείς και όχι το εγώ και με αλληλεγγύη και κατανόηση να τείνουμε χείρα φιλίας στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες.

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι η λαϊκή αγορά

στους οικισμούς Επτάλοφο Νέο Γυναικόκαστρο, Μικρόκαμπο και Σ.Σ. Μουριών λόγω της αργίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μετατίθεται χρονικά και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018.

Για  τον ίδιο λόγο, η λαϊκή αγορά στους οικισμούς Δροσάτο, Μαυρονέρι και Χωρύγι θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Παιονίας έχει ήδη λάβει την έγκριση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης για το έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές Παίκου στην Δ.Ε. Πολυκάστρου.
Η τεχνική μελέτη του έργου έχει επικαιροποιηθεί και έχουν βγει και οι απαραίτητες άδειες χρήσης νερού από την ΔΕΥΑ Παιονίας.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 21:30

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο δήμο Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Τo τριήμερο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παιονίας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 7/12 στην Αξιούπολη, το Σάββατο 8/12 στο Πολύκαστρο και την Κυριακή 9/12 στον Ευρωπό και την Γουμένισσα.

Ο Δήμος Κιλκίς βάζει την πρωταγωνιστική του σφραγίδα σε ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που αφορά την ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης με τη συνέργεια του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Η συνεργασία Δήμου – Εμπορικού Συλλόγου οδήγησε στη διαμόρφωση πρότασης σχετικά με τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κιλκίς  (Kilkis Open Mall) με στόχο την ανάδειξή του σε ένα δυναμικό, διοικητικό, παραγωγικό και πολιτιστικό κέντρο που θα προάγει την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών με λειτουργικές παρεμβάσεις και καλαίσθητα έργα  και θα ενισχύσει τους δεσμούς ταυτότητας πόλης – πολιτών.

Το είχαμε προεξοφλήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Κυριακίδη. Πριν δυο εβδομάδες η ΝΟΔΕ Κιλκίς εξουσιοδοτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος να ανακοινώσει τη στήριξη αυτή. Παρά ταύτα ακόμα και ύστερα από αυτήν, υπήρχαν στο Κιλκίς "φωνές" που την αμφισβητούσαν.

Θέματα αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των δημοτών από το Δήμο Κιλκίς καθώς και πάγια προβλήματα όπως η μη αντιμετώπιση των αδέσποτων σκυλιών, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, στην εκτός ημερήσιας διάταξη διαδικασία.

Ειδικότερα ο κ. Παζαρτζικλής ανέφερε:
"Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας , μου μεταφέρουν τα παράπονά τους για την υπηρεσία του δήμου που είναι αρμόδια για την καταβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας, του λεγόμενου (ΤΑΠ).

Το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης παρευρέθηκε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και συμμετείχε στις εργασίες του, πραγματοποιώντας παράλληλα και σειρά επαφών για θέματα του δήμου.

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 23:07

"Δίψα" για τρεις γιατρούς στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία και πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας με θέμα “Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου-Κ.Υ. Γουμένισσας”.
Στη σύσκεψη, τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υγείας-Πρόνοιας Γιάννης Αλίρης, και στο πάνελ συμμετείχαν: ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Νικόλαος Καπουτζής, ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κιλκίς-Γουμένισσας Θεόδωρος Ρεβενάκης, ο αναπληρωτής Διοικητής Ιωάννης Τσαμαδιάς.