Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:58 πμ

Αυτοδιοίκηση

Το φαινόμενο του Δημάρχου Κιλκίς Σισμανίδη θα εξακολουθήσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία ακόμη και μετά την απoχώρησή του από το συγκεκριμένο αξίωμα και από την πόλη μας σε 12 με 18 μήνες.
Πέρα από την σωρεία ασυνεπειών και ανεπαρκειών επιδεικνύει και πρωτοφανή αυταρχισμό όταν κρίνεται για τις αυθαιρεσίες του.

Τη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κατά τα άλλα προσωρινού προσφυγικού καταυλισμού στη Νέα Καβάλα, ερήμην της δημοτικής αρχής καθώς και την αρξάμενη και συηνεχή αύξηση του πληθυσμού των προσφύγων επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας  θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 23η ΜΑΪΟΥ 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα:

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ. 2017-2026) αποτέλεσε τη βάση της πρώτης θεματικής διαβούλευσης που άνοιξε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Κιλκίς και είχε μεγάλη συμμετοχική ανταπόκριση. Η πρώτη θεματική διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 9 Μαϊου παρουσία φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την αστική κινητικότητα.

Γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς παρουσιαστήκαμε διά του εκπροσώπου μας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 8/5/2018.
Η παρουσία μας είχε ως σκοπό την διαμαρτυρία μας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών μας στο νηπιαγωγείο με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωρίς την εκ των προτέρων απαραίτητη διαβούλευση.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 22:52

Παιχνίδια ανακύκλωσης στο αναπλασμένο Πάρκο -Κήπο

Γράφτηκε από τον

Αν και ο καιρός έδειξε την περασμένη Πέμπτη  το άστατο πρόσωπό του, οι μαθητές της δ' και ε' τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς, αγνόησαν τη συννεφιά και έδωσαν όλη τους την ενέργεια στα παιχνίδια ανακύκλωσης. Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, που λειτούργησε με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) στον αναπλασμένο χώρο του Πάρκου – Κήπου, πλημμύρισε από ζωντάνια και χαρούμενες μουσικές ενώ οι εμψυχωτές του και τα διαδραστικά παιχνίδια μαγνήτισαν την προσοχή των μικρών δημοτών της πόλης που καταχάρηκαν τη συμμετοχή τους στις προσφερθείσες δραστηριότητές του.

Λυπάμαι διότι είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω την ανοίκεια και αυταρχική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Κιλκίς Άκη  Πιπερίδη σε βάρος της εκπροσώπου των Παιδαγωγών  Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Παναγιώτα Γιάλλου.
Η κ. Γιάλλου διέπραξε το "αμάρτημα" να διαμαρτυρηθεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 22:34

Γιατί λέμε ΟΧΙ στον “Κλεισθένη”

Γράφτηκε από τον

Τοποθέτηση  Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, για το Πρόγραμμα ''Κλεισθένης''στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (8.5.2018).

 

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς στην ΠΕΔ Κ.Μ. αλλά και ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ανωτέρω περιφερειακού οργάνου είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ σε πλείστες συνεδριάσεις του συνδικαλιστικού μας φορέα και να ακούσω πολλές αντικρουόμενες θέσεις, τοποθετήσεις και απόψεις, οι οποίες είχαν ως γνώμονα όχι μόνο την αυτοδιοικητική διάθεση που πρέπει να διακρίνει κάθε αιρετό αλλά και το πολιτικό υπόβαθρο.

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, έλαβε χώρα η 101η ετήσια  καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας.
Τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Χαμηλό, χοροστατούντος Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.