Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:38 πμ

Αυτοδιοίκηση

Με επιμέρους και κατά περιπτώσεις αποκλίνουσα  κριτική διατάξεων του "Κλεισθένη" το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συντάχθηκε τελικά και ομόφωνα με το "ΟΧΙ" στο σχέδιο της κυβέρνησης για αναμόρφωση του "Καλλικράτη".
Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης 8 Μαίου όταν και πάλι συζητήθηκε λίγες μέρες μετά προγενέστερη συνεδρίαση όπου καταγρ4άφηκε επίσης η αρνητική θέση των συμβούλων.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 15:00

Πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο Δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο δήμος Κιλκίς ανακοινώνει την πλήρωση μίας θέσης Eιδικού Συνεργάτη Δημάρχου, κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε. σε θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων, για την επικουρία του Δημάρχου Κιλκίς (στην ιεραρχική εξάρτηση του οποίου θα υπόκειται), για άσκηση επιτελικών καθηκόντων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και διατύπωση εξειδικευμένης γνώμης σε θέματα διαχείρισης τεχνικών έργων.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 21:03

Έτοιμοι για χρήση οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων

Γράφτηκε από τον

Οι νέοι κάδοι της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών έκαναν την εμφάνισή τους σε επίκαιρα σημεία της πόλης. Είναι ευμεγέθεις, έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα, επαρκή χώρο αποθήκευσης και προσφέρονται  για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Κατ'επανάληψη έχουμε τονίσει ότι οι μέρες και ώρες του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επιλέγονται πιο προσεχτικά , ώστε να διευκολύνεται και ο κόσμος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι για να παρευρεθούν.

Το υπό κατασκευήν τμήμα της οδού από Νέα Σάντα έως τον Κόμβο της Ασσήρου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Παύλο Θωμαΐδη.
Στο εργοτάξιο σε όλο το μήκος του έργου τον κ. Βεργίδη ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών ο υπεύθυνος προϊστάμενος της αναδόχου Εταιρείας (ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Ε.) κ. Παναγιώτης Μπράμης.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 20:16

Ημερίδα για τη Μάχη του Σκρα και το Μακεδονικό Μέτωπο

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου ημερίδα με θέμα: «Η μάχη του Σκρα και το Μακεδονικό Μέτωπο» που διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας και το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 100ης επετείου από τη μάχη του Σκρα.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 21:10

Το αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς εκπέμπει «S.O.S»

Γράφτηκε από τον

Μια επίσκεψη - ξενάγηση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς αποτέλεσε την αφορμή να αναδειχθούν προβλήματα και ελλείψεις στον κατ' εξοχήν χώρο Πολιτισμού του Κιλκίς που σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής "παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης"
Τα μέλη της Επιτροπής, δέκα συνολικά μεταξύ των οποίων ο ημέτερος Παύλος Θωμαίδης, επισκέφθηκαν το Κιλκίς στις 24 Απριλίου και στο πλαίσιο αυτό ξεναγήθηκαν και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 22:09

Δήμος Κιλκίς: Ανακύκλωση στην πράξη

Γράφτηκε από τον

Μικροί και μεγάλοι δημότες της πόλης του Κιλκίς γιόρτασαν χθες την ανακύκλωση στέλνοντας θετικά περιβαλλοντικά μηνύματα από την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου. Εκτός από την καλή τους διάθεση έφεραν μαζί τους παλιές μικροσυσκευές και τις απέθεσαν στους πράσινους κάδους  ενώ μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες γνώρισαν εμπειρικά και με διασκεδαστικό τρόπο τη σημασία της ανακύκλωσης.

Με την από 25 Απριλίου 2018 επιστολή του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος απαντά στην πρόσφατη επιστολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη η οποία αφορά στο μείζον ζήτημα του τμήματος Χαλάστρα-Πολύκαστρο της ΠΑΘΕ. Ενός τμήματος όπου εδώ και δεκαετίες θρηνούνται δεκάδες θύματα λόγω της έλλειψης διαχωριστικής λωρίδας.

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών Καραολή Δημητρίου, Αθηνών (μεταξύ 21ης Ιουνίου και Καραολή Δημητρίου), 25ης Μαρτίου, Οδησσού, Σάντας, ότι την Παρασκευή 04 Μαϊου 2018, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης λόγω σύνδεσης ακινήτων με το νέο δίκτυο ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού δικτύου επί της οδού 25ης Μαρτίου.