Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:45:15 μμ

Αυτοδιοίκηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σαν σήμερα το έτος 1922 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θέσπισε με απόφαση του την 3η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού, ευημερίας και προώθησης των ζητημάτων των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Είμαι γέννημα-θρέμμα του Δήμου Κιλκίς με καταγωγή γονέων από την Αγία Κυριακή και την Ευκαρπία του Δήμου Κιλκίς και μεγάλωσα στο Κιλκίς όπου και διαμένω.
Είμαι Οικονομολόγος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική. Επίσης, είμαι Υποδιευθύντρια στην Τράπεζα Πειραιώς στο Κιλκίς και έχω διατέλεσει σε διάφορες θέσεις από το 1995 στην τότε Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης καθώς και σε θέσεις ευθύνης στην μετέπειτα Τράπεζα Πειραιώς από το 2000 και έπειτα. Παράλληλα έχω εργαστεί και στην εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στα κρατικά ΙΕΚ Κιλκίς.

Η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου της ΠΕ Κιλκίς» με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου.
Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ θα μειώσει σημαντικά το κόστος τόσο για την θέρμανση όσο και για την ψύξη του Διοικητηρίου της ΠΕ Κιλκίς.

Δύο μεγάλα έργα υποδομής που θωρακίζουν την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού στην πόλη του Κιλκίς τουλάχιστον για την επόμενη τριακονταετία και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 3.551.039,07ευρώ ενέταξε στο πρόγραμμα ''Φιλόδημος Ι'' η υπό το Δημήτρη Σισμανίδη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης συνοδευόμενος από το νέο διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς Χρήστο Παπαποστόλου και τον υποδιοικητή της Δημήτρη Χαραλαμπίδη.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης – στήριξης της ΝΔ προς την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019 για τον Δήμο Κιλκίς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι ιδιαίτερη η τιμή που αισθάνομαι μετά την απόφαση στήριξης της υποψηφιότητάς μου στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2019 για τον Δήμο Κιλκίς από την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ακόμη γιατρός προστίθεται στο δυναμικό της Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς. Πρόκειται για την Όλγα Ζαραλή παθολόγο – ογκολόγο η οποία κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Κίνηση του Δημήτρη Τσαντάκη.
Η διακεκριμένη γιατρός έχει εκπαιδευθεί στην πανεπιστημιακή ογκολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τρία χρόνια. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κιλκίς και συνεργάζεται με τη γενική κλινική Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη δημόσια συγκέντρωση στελεχών του ενόψει της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές συγκάλεσε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Παύλος Τονικίδης.
Στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου ο κ. Τονίδης μίλησε και συνεργάστηκε με 25 στελέχη, παλαιά και νεότερα, του συνδυασμού του, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του συνδυασμού οι προτεραιότητες που θέτουν και ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Φεβρουάριο προγραμματίζει την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας με εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ονομάζομαι Βασιλική Μαυρογονάτου του Ευαγγέλου, απόφοιτη Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Ειδική Αγωγή» και στην «Στατιστική και Ανάλυση». Εργάζομαι εδώ και 14 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος σε μεγάλες επιχειρήσεις και στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Είμαι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Όμηρο Σαββίδη, έχουμε 2 κόρες και ζούμε μόνιμα στην πόλη του Κιλκίς.

Από τη ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση στήριξης στην υποψηφιότητα του δικηγόρου Δημήτρη Κυριακίδη για δήμαρχο του Κιλκίς:

Με απόφαση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έλαβε υπ΄ όψιν του την ομόφωνη απόφαση και εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης και του Προέδρου αυτής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, γνωστοποιείται ότι η ΝΔ στηρίζει για τον Δήμο Κιλκίς την υποψηφιότητα, για το αξίωμα του Δημάρχου, του Δικηγόρου Δημητρίου Κυριακίδη, σημερινού Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.