Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:30:05 μμ

Αυτοδιοίκηση

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 22:05

Ακόμα τούτο το θέρος και στον έναν θα κυκλοφορούμε

Γράφτηκε από τον

Η γέφυρα επί της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Κρηστώνης αποτελεί το μοναδικό υπολειπόμενο τμήμα ώστε να αποδοθεί σε χρήση - επιτέλους- ο δρόμος της εισόδου Κιλκίς μέχρι τον κόμβο Μαυρονερίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης η γέφυρα και συνολικά ο δρόμος θα έχουν αποπερατωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου ώστε να αποδοθεί σε χρήση ο δρόμος.

Κατ' έθιμον και λόγω του ιδιαίτερου βάρους που επωμίστηκε στο προσφυγικό ο Δήμος Παιονίας σε κάθε συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας πρώτος λαμβάνει το λόγο ο Δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης. Στην τελευταία σύνοδο των δημάρχων Κ. Μακεδονίας ο κ. Γκουντενούδης δεν πρωτοτύπησε. Επανέλαβε όσα επίμονα ζητά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή τη γραπτή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή αναφορικά με τη μετακίνηση υπαλλήλων της κοινωνικής δομής ''Βοήθεια στο Σπίτι''

Φιλοξενούμενοι τού Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη στο Γραφείο του, με την ευκαιρία ουσιαστικά της τετραετίας που παρήλθε αφότου εκλέχθηκε Δήμαρχος, τρεις – τέσσερις μήνες πριν αναλάβει τα καθήκοντα,

Από τον δημοτικό σύμβουλο Παιονίας Ηλία Αριζάνη λάβαμε και καταχωρίζουμε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη, ως εξής: Κύριε Δήμαρχε, Στη προηγούμενη συνεδρίαση της 24 Μαΐου στο θέμα που αφορούσε την αγροτική οδοποιία και που προκάλεσε τις γνωστές διαφωνίες με τον κόσμο, έκανα μια τοποθέτηση. Αναφέρθηκα σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τρέχει τώρα για αγροτική οδοποιία.

Το σπουδαιότερο έργο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παιονίας στη θητεία της τωρινής διοίκησης, μέσω του ΕΣΠΑ , με κοινοτικά δηλαδή χρήματα, ήταν αυτό της υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής του Πολυκάστρου από νερά εξαιρετικής ποιότητας του Πάικου που χάνονται κυριολεκτικά ανεκμετάλλευτα στον Αξιό Ποταμό.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας στο Πολύκαστρο έχει ενισχυθεί με υπαλλήλους του Τμήματος Πολιτικής Γης της Π.Ε. Κιλκίς, προκειμένου η εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής να είναι αρτιότερη και ταχύτερη.

Οι μετακινήσεις υπαλλήλων του «Βοήθεια στο σπίτι» κατά το δοκούν και χωρίς πάντοτε συγκεκριμένο λόγο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των προγραμμάτων.
Αναλυτικότερα, έχουν επισημανθεί τα ακόλουθα:

Συνεδριάζει την Τρίτη 3 Ιουλίου με ώρα έναρξης την 19.οο το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας με τα παρακάτω αναγραφόμενα θέματα ημερήσιας διάταξης:
Ορισμός επιτροπής για την παραλαβή της ακίνητης και κινητής περιουσίας συλλόγου Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης.

Ομιλία του Δημάρχου Παιονίας κ. Χρήστου Γκουντενούδη, η οποία εκφωνήθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στην Θεσ/νίκη, για τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων.