Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:33 πμ

Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Παιονίας  Χρήστος Γκουντενούδης, σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής απόφασης, προχώρησε στον ορισμό επιτροπής αποτελούμενης από τους:
1. Γιάννη Αλίρη, εντεταλμένο σύμβουλου υγείας –πρόνοιας του Δήμου
2. Ξενοφώντα Πέππα, εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς, προϊστάμενο του τομέα χρηστών.
3. Μαρία Καραφουλίδου εκπρόσωπο της ΔΕΗ.

Το κείμενο που καταχωρίζουμε αποτελεί την απάντηση του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη στις αιτιάσεις - κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του δημοτικού συμβούλου Θανάση Τζούρτζου από την συντονιστική επιτροπή ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών και τις αιχμές που διατυπώθηκαν και εναντίον της δημοτικής αρχής για τη στάση της στο θέμα. Ο κ. Γκουντενούδης ανέπτυξε τη θέση της δημοτικής αρχής κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Απριλίου.

Ο Δήμος Κιλκίς, υιοθετώντας τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές της βιώσιμης ανάπτυξης και του σύγχρονου σχεδιασμού και οργάνωσης των πόλεων, προωθεί την υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΣΒΑΚ).

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης συντονίζεται με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση Let's do it Greece 2018 – Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις και αποδύεται σε μια δυναμική προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Με «μεγάλη σοβαρότητα» εξετάζονται από τους μηχανικούς, τους συγκοινωνιολόγους και τις επιτροπές της Αττικό Μετρό ΑΕ, οι προτάσεις των δημάρχων της Θεσσαλονίκης για τις προς Δυσμάς επεκτάσεις τού μέσου σταθερής τροχιάς της πόλης και όσα αιτήματα δεν είναι εφικτό να ικανοποιηθούν από την εταιρεία, θα μεταβιβαστούν στο υπουργείο Μεταφορών, ώστε να ενταχθούν στους ευρύτερους σχεδιασμούς για τη δημιουργία προαστιακού σιδηροδρόμου.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 22:21

Γκουντενούδης: Μην προκαλείτε τις τοπικές κοινωνίες!

Γράφτηκε από τον

Διαχειρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, οι αρμόδιοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τουλάχιστον όσο οι ροές των προσφύγων παραμένουν στα σημερινά επίπεδα.
Ωστόσο ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης δηλώνει ανήσυχος για τη συνεχιζόμενη αύξηση των φιλοξενούμενων στη Νέα Καβάλα προσφύγων που ήδη ανέρχονται σε 510, όταν προ ολίγων εβδομάδων άγγιζαν τους 300, χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα σπίτια εντός του αστικού ιστού της πόλης του Πολυκάστρου.

Νέα εντεκάμηνη παράταση πήρε το πρόγραμμα ''Στέγαση και Επανένταξη'' που υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς με απόφαση του υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, επισημαίνοντας τις νομοκές και ηθικές της ευθύνες και υποχρεώσεις, εκπέμπει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών. Ο κ. Βεργίδης ζητά να κατασκευαστεί επιτέλους με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική λωρίδα) το τμήμα της ΠΑΘΕ από το Πολύκαστρο έως την Χαλάστρα.

Κοινή πρόταση για να ενταχθεί στο πρώτο στάδιο επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης και το Ωραιόκαστρο, θα καταθέσουν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επέκταση του έργου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2017 το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας  Γουμένισσας αποδέχτηκε  και ψήφισε την εισήγηση του προέδρου Σάκη Τραχανίδη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  ιστών  φωτισμού κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης.
Ο στόχος ήταν να ενισχυθεί ο φωτισμός στην είσοδο της πόλης και να γίνει εξοικονόμηση οικονομικών – ενεργειακών πόρων μέσα από την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας.