Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:04:16 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 22:08

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την Τετάρτη

Γράφτηκε από τον

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την Τετάρτη 28-3-2018, στις 7μ.μ. Τα θέματα είναι:
Θέμα 1ο    Αναμόρφωση [8η] Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων Δήμου Κιλκίς, οικ. έτους 2018.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:09

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας την Πέμπτη

Γράφτηκε από τον

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7μ.μ.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ θα γίνει Ενημέρωση από Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας για τον θεσμό του «Αστυνόμου της γειτονιάς».

Ανάσα σε νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα δίνει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία παρέχεται εφάπαξ ειδικό βοήθημα ύψους 10 εκατ. ευρώ. Αφορά όσους καταναλωτές έχουν χαμηλά εισοδήματα και τους έχει γίνει αποκοπή ρεύματος μέχρι 14/2/2018 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 14:33

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε στο γραφείο του το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας  Walter Stechel και το Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  Matthias Hoffmann.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, υπογραμμίστηκαν οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαιτέρως η συνεισφορά μεγάλου Κιλκισιακού μεταναστευτικού εργατικού δυναμικού στη βιομηχανική άνοδο της γερμανικής οικονομίας τη δεκαετία του '60.

Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κιλκίς λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση ως αποσαφήνιση όσων ισχύουν αναφορικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών:
Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν το θέμα κάνουμε γνωστά τα εξής:
α. Ως προθεσμία ανάρτησης εκ μέρους των ΥΔΟΜ των δήμων, των ορίων των οικισμών, έχει οριστεί η 15η Μαίου 2018.

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, που πρωτοστάτησε στον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου από τη βρετανική κατοχή, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στο συνοριακό φυλάκιο του Ακρίτα, απέδωσαν οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου. Το διήμερο εκδηλώσεων 17- 18 Μαρτίου που διοργάνωσαν με την υποστήριξη των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959 και του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (ΣΙΜΑΕ) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και στον Ακρίτα, θωράκισε τη συλλογική μνήμη με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ιστορικής δράσης της ΕΟΚΑ και της συμμετοχής του Σταυραετού του Μαχαιρά στην ένοπλη αντίσταση.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 21:48

Ιδρύεται κόμβος καινοτομίας από την ΑΝ.ΚΙ. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Έναν κόμβο καινοτομίας για τη δικτύωση της επιχειρηματικότητας με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικούς φορείς και οργανισμούς σκοπεύει να υλοποιήσει άμεσα η Αναπτυξιακή Κιλκίς Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ. Η ΑΝΚΙ θέτει ως άμεση προτεραιότητα και στόχο της τη δημιουργία, για πρώτη φορά, μιας πρότυπης τοπικής δομής η οποία μέσα από τη φόρμα λειτουργίας της θα βοηθά, εμψυχώνει, εκπαιδεύει, ενημερώνει και πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να επιχειρήσουν, ή ήδη επιχειρούν, και παράλληλα θα δίνει διεξόδους και θα δημιουργεί κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες την επιχειρηματική ιδέα τους.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 21:38

Κατάλογος ...ανομημάτων

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση με κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βεργίδης ανέπτυξε τις θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας για τα μείζονα ζητήματα, τονίζοντας την μεγάλη αναγκαιότητα για την δρομολόγησή τους.

Πριν δυο εβδομάδες η ευχάριστη είδηση προήλθε από την ένταξη δυο έργων, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ Κ. Μακεδονίας. Φορέας του έργου η συνήθης ...ύποπτη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς που με τα έργα αυτά χρηματοδοτεί την αντικατάσταση του παλαιωμένου  δικτύου από αμιαντοσωλήνες  με πλαστικούς καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 21:29

Παιονία: 91 ωφελούμενοι σε πρόγραμμα κατάρτισης

Γράφτηκε από τον

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση με αντικείμενο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β Κύκλος)», εξέδωσε το υπ. Εργασίας.