Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:04:06 μμ

Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε για το Δήμο Παιονίας η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή και βελτίωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου οικισμού Νέας Καβάλας-Σιταριάς» ύψους 639.800 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικής εκμεταλλεύσεις».

Μαζί με την απογοήτευσή του για την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες δυο σημαντικών θεμάτων του δήμου (αναβάθμιση 21ης Ιουνίου, περιφερειακός δρόμος Αγ. Γεωργίου) ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής ζήτησε αρτιότερη συνεργασία της διοίκησης του δήμου με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ώστε να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία των δημοτών.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 23:18

Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955 – 1959  οργανώνουν τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 17 Μαρτίου (ώρα 19.00) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς  και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 (ώρα 09.00) στον Ακρίτα.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:08

Η Γερμανία δείχνει το δρόμο!

Γράφτηκε από τον


   Το τετραήμερο 25-28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και πολεοδομίας κ. Απουσίδης Θεόδωρος καθώς και ο Πρόεδρος της Γρίβας κ. Μπακάλης Γεώργιος επισκέφθηκαν το Rheinfelden της Γερμανίας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών διοίκησης και αδελφοποίησης δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας που αναπτύσσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 6μ.μ στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου τα στελέχη της δομής ΄΄κέντρο κοινότητας΄΄ ενημέρωσαν τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας για τις δράσεις που πλέον αναπτύσσουν. Την δυνατότητα που παρέχεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη οικογένειας τους να απευθύνονται στον Κοινωνικό Λειτουργό και την ψυχολόγο για να βοηθηθούν, με παροχή στήριξης, με προώθηση αιτημάτων σε υπηρεσίες με συγκέντρωση δικαιολογητικών και υποβολή σε φορείς όπου απαιτείται κ.α.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας εξυπηρετεί περίπου 30.000 δημότες, που κατοικούν στην περιοχή των διοικητικών της ορίων (περίπου 1.000.000,00 στρέμματα). Το ανάγλυφο της περιοχής περιλαμβάνει πεδιάδες, λόφους και βουνά, με βασικό χαρακτηριστικό τον τεράστιο φυσικό πλούτο, ειδικά όσον αφορά το υγρό στοιχείο.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας (ΔΕΥΑΠ) μέσα από τη λειτουργία της, διαχειρίστηκε ορθολογικά τους υδάτινους πόρους της περιοχής. Παράλληλα διαχειρίσθηκε τα αστικά λύματα πολλών οικισμών, συμβάλλοντας έτσι ενεργά και ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:34

Παιονία: Έργων Διάκρισις 2018

Γράφτηκε από τον

Το «Έργων Διάκρισις 2018», η εκδήλωση του Δήμου με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους δημότες του, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο που μας πέρασε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.
Μέσα από αυτήν, επιβραβεύτηκαν προσωπικότητες για την δράση τους στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, του πνεύματος και της τέχνης, και  δόθηκε ώθηση στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να συνεχίσουν να προσφέρουν και η κάθε δραστηριότητά τους να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική σύμβουλος της Πρεσβείας του Καναδά Debbie DesRosier. Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε σφαιρικά την Καναδή αξιωματούχο για την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου Κιλκίς, την οικονομική του ευρωστία και τη συμμετοχή του στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι του τόπου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κα  DesRosier για τη Διαχειριζόμενη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς (ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ) και τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης. 

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 21:23

Ο Δημήτρης Τσαντάκης πρόεδρος του ΝΗΡΕΑ

Γράφτηκε από τον

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" ενημερώνει ότι, μετά τις παραιτήσεις της κας. Γεωργίας Τσελέκη, προέδρου του Δ.Σ. και της κας. Χρυσούλας Ευσταθιάδου, ταμία του Δ.Σ., την νέα σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι η ακόλουθη:
Δημήτρης Τσαντάκης – πρόεδρος – εκπρόσωπος Δήμου Κιλκίς

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τις διοικήσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κιλκίς της προηγούμενης δημοτικής αρχής όσον αφορά την πρόσληψη ψυχολόγου στη «Σχολή Γονέων» του δήμου.
Το Δικαστήριο του Κιλκίς επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε δυο πρώην προέδρους και έξι μέλη της διοίκησης της Κοινωφελούς, αθωώνοντας έναν πρώην πρόεδρο. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απιστίας, οι πρώην πρόεδροι Ν. Αβραμίδης και Β. Ποζίδου ενώ αθωώθηκε ο Γ. Θεοδωρίδης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος μόνο για ένα τρίμηνο.