Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 6:02:38 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 20:31

Πλημμυρίζουν σπίτια στο Καβαλάρι!

Γράφτηκε από τον

Δεν έχει τις ίδιες αναλογίες με το δράμα των κατοίκων της Μάνδρας, όταν πλημμύρισαν τα σπίτια τους και χάθηκαν ζωές από την αδυναμία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας ή της Περιφέρειας να πράξουν τα δέοντα.
Είναι ίδιος όμως ο παραλογισμός που βασιλεύει.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 21:43

Την Τετάρτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 14 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και απόφαση για Ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Κιλκίς, έτους 2019. ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 19.οο στο δημοτικό κατάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.
Αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» Πρόσκληση Ι «Προμήθεια μηχανημάτων έργου και βοηθητικού εξοπλισμού του Δήμου Παιονίας».
Έλεγχος της υλοποίησης του προϋπολογισμού Δήμου Παιονίας, οικ. Έτους 2018 και υποβολή έκθεσης Γ΄ τριμήνου.

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 22:32

Δωρεά πατρικής οικίας Χ. Ζιώγα στο Δήμο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο Χρήστος Ζιώγας, ένας γνήσιος Κιλκισιώτης ευπατρίδης που τίμησε και συνεχίζει να τιμά τον τόπο όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε, αποφάσισε να διαθέσει ένα προσωπικό κομμάτι από το καταθετήριο της μνήμης του στην πόλη του Κιλκίς.
Με πρωτοβουλία του προχώρησε σε μια γενναιόδωρη προσφορά της πατρικής του οικίας στο Δήμο Κιλκίς με σκοπό την αξιοποίησή της ως εστία έρευνας,ανάδειξης και διάδοσης της τοπικής ιστορίας στις επόμενες γενιές.

Ανησυχία επικρατεί στην μικρή κοινωνία της Νέας Καβάλας η αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας στην περιοχή ως απόρροια και του υπερδιπλασιασμού των προσφύγων που φιλοξενούνται στην εκεί λειτουργούσα Δομή.

Τον φαρμακοποιό και ηγετικό στέλεχός του Δημήτρη Αγαθόπουλο προτείνει η δημοτική οργάνωση Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς.

Από το καλοκαίρι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η Συντονιστική που δημιουργήθηκε αναζητούσε τα πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν το χώρο της κεντροαριστεράς στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 22:48

Τη λογοδοσία σας την ακούσαμε, τα έργα σας δεν είδαμε

Γράφτηκε από τον

Επιθετική απάντηση του επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστα Σιωνίδη στον Δήμαρχο Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη.

Κυρίες και κύριοι, άκουσα με προσοχή την προεκλογική ομιλία που εκφώνησε ο Δήμαρχος Παιονίας, βαφτίζοντας την μάλιστα σε λογοδοσία και απορώ. Αφού κ. Δήμαρχε είχατε σκοπό να συγκρίνετε τις διοικήσεις των προκατόχων σας με την δική σας και να κάνετε παραλληλισμούς έργου και χρηματοδοτήσεων, γιατί δεν καλέσετε τον κ. Σμυδάκη και τον κ. Λαπόρδα να συζητήσετε ότι επιθυμείτε. Μέχρι και το τέλος καταστημάτων της περιόδου 2007 θυμηθήκατε.

Με φωτεινότητα, καλαισθησία και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας ενισχύεται σύντομα το σύστημα οδοφωτισμού της πόλης του Κιλκίς.
Στο πλαίσιο βελτίωσης του συστήματος οδοφωτισμού της πόλης του Κιλκίς και οικισμών του Δήμου προβλέπεται η αντικατάσταση εκατόν ογδόντα πέντε στύλων φωτισμού, η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led που εξοικονομούν μεγαλύτερη ενέργεια. Πλήρης αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, εβδομήντα πέντε τω αριθμώ, θα γίνει σε όλο το μήκος της διαδρομής της οδού Αγίου Γεωργίου με κατάληξη την ομώνυμη ιστορική μονή.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 13:05

Ο Χρ. Παπαστεργίου το Σάββατο σε Πολύκαστρο και Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Επίσκεψη στο Νομό Κιλκίς θα πραγματοποιήσει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου το ερχόμενο Σάββατο 10-11-2018.

  Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την πρόσκληση για το πρόγραμμα WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).