Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 9:33:52 μμ
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 13:50

Παραίτηση Θ. Τζούρτζου από το Δημ. Συμβούλιο Παιονίας και συμμετοχή του στο συνδυασμό του Κ. Σιωνίδη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Παιονίας υπέβαλε στον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Αθανάσιος Τζούρτζος, σύμφωνα με δήλωσή του στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου ο κ. Τζούρτζος υπέβαλε εγγράφως στον κ. Γκουντενούδη την παραίτησή του ευχαριστώντας τον για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζούρτζος εκλέχτηκε με το συνδυασμό του κ. Γκουντενούδη και διετέλεσε μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως έχει το "γιατί" της παραίτησης.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο κ. Τζούρτζος ανέφερε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευαισθησίας καθώς αποφάσισε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να στηρίξει ως υποψήφιο δήμαρχο τον βασικό αντίπαλο του κ. Γκουντενούδη, δηλαδή τον κ. Κώστα Σιωνίδη, συμμετέχοντας στο συνδυασμό του. Παραιτήθηκε λοιπόν για να μην συμμετέχει σε ένα δημοτικό συμβούλιο όπου όντας μέλος της πλειοψηφίας θα  ήταν αταυτόχρονα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον αντίπαλο συνδυασμό.

Παράλληλα ο κ. Τζούρτζος σημείωσε ότι η παραίτηση υποβλήθηκε και κατ' εφαρμογήν της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραιτήσεις και των συμβούλων σε περίπτωση κύρωσης από τη βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η προσχώρηση του κ. Τζούρτζου στο συνδυασμό Σιωνίδη και η σχετική συμφωνία έγινε προ ημερών και μάλιστα σε βραδινή σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στη Γουμένισσα ουσιαστικά "έκλεισε" και ο συνδυασμός σε ότι αφορά στην κωμόπολη, όπου η κινητικότητα ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου είναι έντονη.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με ελεγμένες πληροφορίες μας "κλείδωσε" και η συμμετοχή του κ. Γιάννη Αλίρη στο συνδυασμό του κ. Χρήστου Γκουντενούδη.