Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 5:09:39 μμ
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 11:38

Συμμετοχή του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη στην 9η Ελληνογερμανική Συνδιάσκεψη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο προγραμματισμού του δήμου κ. Γιώργο Χαμουρούδη συμμετείχε στην 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Erding στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Νέα Επανεκκίνηση για πιο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση- Νέοι δρόμοι για πιο ισχυρή Ευρώπη».

 

    Κύρια θέματα που απασχόλησαν την Συνέλευση είναι η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ε.Ε. για τη διμερή συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών φορέων, η εμβάθυνση υφιστάμενων και η δρομολόγηση νέων συνεργασιών αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πυλώνας προοπτικών ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης.

    Επίσης, στην φετινή συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα workshops σχετικά με την σύγχρονη κοινωνία, τις κοινωνικές ανισότητες, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τις σύγχρονες προσκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.

   Έγιναν επαφές με ειδικούς στην διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας και συναντήσεις με εκπροσώπους του δήμου Rheanfelden με τον οποίο είχε ξεκινήσει   συνεργασία η προηγούμενη διοίκηση του κ. Χρήστου Γκουντενούδη.