Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 5:41:31 μμ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 22:56

Τα βρέφη "πληρώνουν" το έλλειμμα υποδομών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών δήλωσε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλας. «Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή.

Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός», παραδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας, λέγοντας πάντως ότι δεν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, αλλά των Δήμων που δεν ετοίμασαν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς με τα 15 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για τον σκοπό αυτό από το πρωτογενές πλεόνασμα. «Η δικιά μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «τον Σεπτέμβρη κάποια voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα δοθούν σε κάποιους από εκείνους που έμειναν από έξω».
Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611!

Η εικόνα στο δήμο Κιλκίς
Τα βρέφη "θα πληρώσουν" το έλλειμμα υποδομών στο Δήμο Κιλκίς καθώς από τις συνολικά 90 αιτήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο οι 50. Τα υπόλοιπα 40 βρέφη μένουν εκτός και έχουν μια ελπίδα όταν σε λίγες ημέρες θα ανοίξει θέσεις στο ΚΔΕΚ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παπαδάκη θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο ΚΔΕΚ όσο το δυνατόν περισσότερα βρέφη.
Εμφανώς καλύτερη είναι η εικόνα στα νήπια 2,5-4 ετών. Από τις 150 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς του Κιλκίς έγιναν δεκτές οι 135 και 15 παιδιά μένουν εκτός. Σε Νέα Σάντα και Χέρσο, σύμφωνα μπάντα με τον κ. Παπαδάκη, ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για φιλοξενία νηπίων. Ειδικότερα στη Νέα Σάντα εγγράφηκαν 20 νήπια και στο Χέρσο 15.
Συνολικά με τις νέες εγγραφές μαζί με τις επανεγγραφές στο Δήμο Κιλκίς θα φιλοξενηθούν περί τα 300 νήπια και βρέφη.