Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 3:16:47 πμ
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 20:36

Τζούρτζος: Οικογενειακοί και μόνο οι λόγοι της αποχώρησής μου από τη ΔΕΥΑΠ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δημοτικός σύμβουλος Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος με αφορμή και σχόλια που διατυπώθηκαν αναφορικά με τους λόγους που τον ώθησαν στην  παραίτησή του από την προεδρία της ΔΕΥΑ Παιονίας, δίνει σαφείς και μη επιδεχόμενες άλλης ερμηνείες απαντήσεις.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Τζούρτζο και ζητήσαμε να εξηγήσει το "γιατί" της παραίτησής του.


"Η θητεία μου στην ΔΕΥΑ είχε προδιαγεγραμμένη διάρκεια τα δυόμισι χρόνια, δηλαδή τη μισή θητεία της σημερινής διοίκησης. Όταν έληξε ο Δήμαρχος Χρήστος Γουντενούδης με παρακάλεσε να παραμείνω στη θέση μου για να βοηθήσω στο νευραλγικό αυτό πόστο, αυτό της ΔΕΥΑ. Παρέμεινα ένα ακόμη χρόνο, αλλά δυστυχώς αυστηρά προσωπικοί - οικογενειακοί λόγοι επιβάλλουν την παραίτησή μου.
Η προεδρία της ΔΕΥΑ επιβάλλει καθημερινή παρουσία στην έδρα της επιχείρησης στο Πολύκαστρο και αυτό αποτελεί πλέον για μένα προσωπικό πρόβλημα. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη για την εμπιστοσύνη του και την αγαστή συνεργασία που είχαμε στα 3,5 χρόνια της θητείας μου. Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι στηρίζω απολύτως την παράταξη και τον Δήμαρχο Χρ. Γκουντενούδη.
Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας (σ.σ. Η επικοινωνία μας έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου) θα ενημερώσω το σώμα για τα απολογιστικά στοιχεία της τριετούς θητείας μου στη ΔΕΥΑ. Αλλά με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας θέλω να πω μόνο τούτο:   Στα χρόνια της θητείας μου στη ΔΕΥΑ δεν δημιουργήθηκε κανένα χρέος για την επιχείρηση και επομένως για τους δημότες.
Περισσότερα, αναφορικά με τον απολογισμό της ΔΕΥΑ, μετά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Το κείμενο της παραίτησης Τζούρτζου

Στην επιστολή παραίτησής του από 16 Φεβρουαρίου 2018 ο δημοτικός σύμβουλος Αθ. Τζούρτζος απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας αναφέρει:
κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή μου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Παιονίας για λόγους αμιγώς οικογενειακούς (αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των υπέργηρων γονέων μου).
Θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω το δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την άψογη συνεργασία στη διάρκεια των τριών και πλέον χρόνων ως πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παιονίας.
Επίσης τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για το γόνιμο διάλογο την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και τη δημιουργική πολλές φορές αντιπαράθεση, με γνώμονα πάντοτε την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης και την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.
Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, όλους τους εργαζόμενους, που ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες προσέφεραν τα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης - αποχέτευσης, καθώς επίσης και τον διευθυντή της επιχείρησης για την αμέριστη προσπάθεια και συμβολή του στη δημιουργία μιας σύγχρονης, παραγωγικής και υγιούς επιχείρησης.
Κλείνοντας την επιστολή μου θα ήθελα να δηλώσω με έμφαση τη συνεχή, απαρέγκλιτη και ανιδιοτελή στήριξή μου στην παράταξη με την οποία εξελέγην, όπως επίσης και στον Δήμαρχο Χρήστο Γκουντενούδη.
Με τιμή
Αθανάσιος Τζούρτζος

 

Μήνυμα του Δημάρχου
Χρ. Γκουντενούδη

Ο ευρισκόμενος στη Γερμανία Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και ως εκ τούτου απουσιάζων από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα, απέστειλε προς ανάγνωση και ενημέρωση του σώματος, το  ακόλουθο μήνυμα:
Κύριε Πρόεδρε,
Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου στο εξωτερικό θα απουσιάσω από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Παρακαλώ όπως αναγνωσθεί στο σώμα το ακόλουθο μήνυμα:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αθανάσιο Τζούρτζο για την ευδόκιμη θητεία του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας και να επισημάνω το έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της τριετίας που ηγήθηκε της δημοτικής επιχείρησης κυρίως δε και όσον αφορά για τη δρομολόγηση της διαδικασίας μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πάικου, αλλά και τα υπόλοιπα αναπτυξιακά έργα τα οποία έγιναν για τη βελτίωση της παροχής και της ποιότητας του νερού στο δήμο μας.
Οι δημότες μας εξέλεξαν για να διαχειριστούμε τις τύχες του δήμου σε μια δύσκολη συγκυρία και ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο κληθεί σε οποιαδήποτε στιγμή.
Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφανθεί θετικά επί της πρότασης της πλειοψηφίας να αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑ για το υπόλοιπο της θητείας ο Δήμαρχος ώστε να αντιμετωπίσουμε και τις νέες προκλήσεις  που θα εμφανιστούν στην πορεία της επιχείρησης για το καλό όλων των συνδημοτών μας.