Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 3:36:05 μμ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 21:55

Χρήστος Γιαννούλης: Φτωχός συγγενής ο νομός Κιλκίς για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τζιτζικώστας», όπως καταγγέλλει με δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης. «Δεν φτάνει που ο νομός Κιλκίς έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2021, με βάση τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η υλοποίηση των σχετικών έργων υστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της περιοχής» σημειώνει χαρακτηριστικά.


Όπως τονίζει ο κ. Γιαννούλης «είναι ενδεικτικό ότι για την προώθηση της απασχόλησης στο Κιλκίς έχουν προϋπολογιστεί 1,08 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά έχουν εκταμιευθεί μόλις 176 χιλιάδες. Για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων από τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν μόλις 308 χιλιάδες, ενώ για την καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη από τα 2,4 εκατομμύρια έχουν πληρωθεί 1,1 εκατ. ευρώ».
«Και ποιος μπορεί να αποκλείσει από την Τεχνολογία και την Καινοτομία τον νομό Κιλκίς;» διερωτάται ο Χρήστος Γιαννούλης σημειώνοντας ότι από τον προϋπολογισμό των 2 εκατομμυρίων για τον συγκεκριμένο τομέα, έχουν εκταμιευθεί μόλις 35 χιλιάδες ευρώ.
«Δεν είναι αυτό το όραμα μας ούτε για το Κιλκίς, ούτε συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία. Αφήνουμε πλέον πίσω εννέα χρόνια στασιμότητας και αδράνειας και κοιτάμε μπροστά για μία Κεντρική Μακεδονία της συνανάπτυξης και της οικονομικής και κοινωνικής προόδου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.