Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:14:46 μμ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 22:33

Ζητάνε συνδιοίκηση και το 40% των θέσεων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε αναψυκτήριο του Κιλκίς, στην είσοδο από Θεσσαλονίκη, συναντήθηκαν βράδυ οι οχτώ από τους εν συνόλω 12 εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Δήμος Αξιών" υπό τον κ. Παύλο Τονικίδη για να συμφωνήσουν επί όσων επίκεινται και να διαλύσουν παρεξηγήσεις επί όσων συνέβησαν από την επομένη των εκλογών.


Κι αποδείχτηκε μια νύχτα γεμάτη θάματα - αν κρίνουμε από όσα υποστηρίχτηκαν- και πάντως νύχτα γεμάτη ειδήσεις.
Να τα πάρουμε με τη σειρά:
Στην έντονη κριτική που άσκησε ο δημ. σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής για την έγγραφη αίτηση ένταξης στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπέβαλε ο κ. Τονικίδης, ο επικεφαλής του συνδυασμού δήλωσε άγνοια (σ.σ.!!!) και για άλλη μια φορά υπέδειξε ως υπαίτιο του κατατεθέντος αιτήματος τον κ. Νίκο Κωνσταντινίδη! Η απάντηση προκάλεσε ως εκ της παραδοξότητάς της νέα ένταση, ανέβηκαν οι τόνοι και σε κάθε περίπτωση παραμένει μια ανοιχτή "πληγή" και διαλυτικό στοιχείο εντός του συνδυασμού.
Προς τούτο συνηγορεί η εμφανής διχοστασία εντός του συνδυασμού, όπου υπάρχουν σύμβουλοι που και γνώση είχαν και συνηγόρησαν υπέρ της υποψηφιότητας Τονικίδη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σύμβουλοι αντικείμενοι σφοδρώς.
Ο επικεφαλής της παράταξης ανακοίνωσε ότι θα αναμείνει την πρόσκληση του νέου Δημάρχου Δημ. Κυριακίδη σε διάλογο και εφόσον γίνει θα προτείνει ανοιχτά τη συνδιοίκηση του δήμου με τη συνεργασία των δυο παρατάξεων στο συμβούλιο. Προς τούτο θα ζητήσει την κατανομή των θέσεων ευθύνης -διοίκησης σε ποσοστό 60%-40% !
Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης πρέπει να καταγραφεί επίσης η προαναγγελία της ιδιώτευσης του κ. Τονικίδη και της ανάδειξης νέου ηγέτη του συνδυασμού.
Πότε, με ποιες διαδικασίες και με ποιους, απομένει να διευκρινιστεί προσεχώς. Αν και με την ένταση και τη διχοστασία που επικρατεί στο συνδυασμό ευκολότερη θα είναι η διάσπαση- διάλυσή του παρά ο περαιτέρω κοινός βηματισμός των εκλεγέντων συμβούλων υπό νέο αρχηγό.
Ο καιρός θα δείξει.