Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 9:31:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε σημαντική μείωση των πρωτόδικων ποινών προέβη το Β´ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στο πλαίσιο της υπόθεσης της επονομαζόμενης ως «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Το δικαστήριο επέβαλε στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας και στον σύζυγο μίας εξ αυτών, ποινές από τρία μέχρι και 27 έτη, ενώ πρωτοδίκως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει στις υπαλλήλους ποινές κάθειρξης από 31 έως 38 χρόνια (εκτιτέα τα 25 έτη).

Είκοσι οχτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή ζητούν να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στο απολυτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Επειδή η θρησκευτική πίστη ή η απουσία αυτής είναι εσωτερικό συνειδησιακό ζήτημα του κάθε πολίτη και αφορά μόνο αυτόν και κανέναν άλλο.

Όταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, κατηγόρησε την κυβερνητική πλευρά για αποδοχή των «ανιστόρητων θέσεων περί “Μακεδονικού έθνους”, “Μακεδονικής γλώσσας”, που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού» και δήλωσε την αντίθεση του κόμματός στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι η στάση του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες απέναντι στην διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ αποτελεί μετατόπιση από ιστορικά διαμορφωμένες θέσεις του αριστερού κινήματος.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς, σημειώνοντας ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

Εντεκα μέρες μετά τη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Φυλή και την συνακόλουθη αποπνικτική κατάσταση με χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της Ελλάδας, ο ΕΔΣΝΑ ανακοίνωσε πως η χωματερή επαναλειτουργεί κανονικά.
Σε ανταλλαγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, κατηγορείται ότι προέβαινε 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα δύο χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω των προφίλ τους προχώρησαν σε ανταλλαγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Μια νέα έκδοση της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων έρχεται να προστεθεί στην ενδιαφέρουσα σειρά «Μικρή Βιβλιοθήκη» που εγκαινιάστηκε το 2010 με στόχο να προβάλλει άγνωστα, ανέκδοτα, σύντομα κείμενα που βρίσκονται στις συλλογές της αχρησιμοποίητα.
Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες τρεις ημέρες την επαρχία Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, που ελέγχεται κυρίως από τους αντάρτες και είναι στόχος βομβαρδισμών από τη Δαμασκό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Για έναν ισχυρό δεσμό που ενώνει τα μέλη του ΝΑΤΟ και ο οποίος θα διαφυλαχθεί παρά τις «διαφωνίες ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους συμμάχους τους», μίλησε την Πέμπτη στο Λονδίνο ο γγ του οργανισμούΓενς Στόλτενμπεργκ.
Αυξάνονται συνεχώς τα ομοφοβικά κρούσματα στην Ουγγαρία. Θύμα αυτή τη φορά ήταν το φιλοθεάμων κοινό, το οποίο δεν θα καταφέρει να παρακολουθήσει καμία από τις 15 παραστάσεις της μουσικής κωμωδίας «Μπίλι Ελιοτ» στη Εθνική Οπερα, που βρίσκεται στη Βουδαπέστη, έπειτα από μια ομοφοβική εκστρατεία στον Τύπο.