Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 4:23:11 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημόσια περιουσία Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Κιλκίς του Δημόσιου κτίσματος ΑΒΚ 433 (Ο.Τ.469), εκτάσεως οικοπέδου 2.576,59τ.μ. και διώροφο κτίσμα με υπόγειο συνολικής δομημένης επιφάνειας 1305τ.μ. Η παραχώρηση πραγματοποιήθηκε μετά  από αποδοχή  της από 12/3/2018 αίτησης του Δήμου Κιλκίς με βάση την από 57/2018 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ:

Είναι γεγονός ότι από τις αρχές του 2016 η Πατρίδα μας έχει μεταβληθεί σε σταθερή εστία υποδοχής χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, ως απόρροια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξέσπασαν μετά τις εμφύλιες αναταράξεις στη Συρία και την εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων στον πόλεμο διά των αντιπροσώπων, όπως εξάλλου τον χαρακτηρίζουν οι σύγχρονοι ιστορικοί.

Ο Δήμος Κιλκίς, με την ευκαιρία της πιθανής εγκατάστασης αριθμού προσφύγων σε ξενοδοχείο της Πικρολίμνης, πρέπει να συνταχθεί με την αναγκαία και δίκαιη απόφαση των δύο τελευταίων κυβερνήσεων για την άμεση αποσυμφώρηση των νησιών του ανατολικού Αγαίου προς την ενδοχώρα.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης Παρθένα Σαββίδου και Ιωάννης Κεμεντσεντζίδης.

Κατά τη συνάντηση εθίγησαν ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα όπως  η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο Δήμο Κιλκίς αλλά και σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η έλευση του φυσικού αερίου, η προοπτική κατασκευής δικαστικού μεγάρου.

Τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης συνεχάρησαν το Δήμαρχο Κιλκίς για την πρόσφατη εκλογή του και με την ευκαιρία του ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του.

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 18:41

Η Αριστερά, το "είναι" και το "θεαθήναι"

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Όταν μια μειοψηφία του εκλογικού σώματος κυβερνά τη χώρα, αυτό είναι άδικο για την πλειοψηφία. Όταν μια μικρή  συντεχνία πολιτικών, δημοσιογράφων και βιομηχάνων ασκεί την εξουσία, για δικά της οφέλη, αυτό δεν είναι δημοκρατία.
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόση εξουσία συγκεντρωμένη  στα χέρια ενός πολιτικού και δια μέσου αυτού στο οικογενειακό και το φιλικό του περιβάλλον.

Για την ανατροπή της απόφασης ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια Πολυκάστρου αγωνίζεται ο Δήμος Παιονίας. Προκειμένου να ενημερωθούν σωστά οι κάτοικοι της Παιονίας και του Κιλκίς για το ζήτημα της κατασκευής πλευρικών διοδίων στο Πολύκαστρο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω, τα οποία μάλιστα προκύπτουν από δημόσια έγγραφα:

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 09:57

Έκαναν την τύχη τους!

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Χατζηαποστόλου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το περιεχόμενο της θυρίδας του δήμου στην Τράπεζα Πειραιώς: Κρατήστε την ανάσα σας:
600 μετοχές της πρώην ΠΑΕ Κιλκισιακός.
250 μετοχές ΑΝΚΙ του πρώην δήμου Κιλκίς.

Κάτι δεν πάει καλά ή για να ακριβολογούμε έχει στραβώσει εντελώς με την ασυδοσία ημών των Κιλκισιωτών στους δρόμους. Τα στοιχεία των πανελλαδικών ελέγχων από κλιμάκια της Τροχαίας στο διάστημα από 14 έως 20 Οκτωβρίου είναι όχι απλώς ενδεικτικά, αλλά πλήρως αποδεικτικά της βλακείας και της ανευθυνότητας πολλών εξ ημών.

Δεν είναι ακριβώς ένα ακόμα βιβλίο για το Κιλκίς, ενός κιλκισιώτη συγγραφέα και μάλιστα της διασποράς . Οι "μνήμες που αντιστέκονται" είναι μια βιωματική κατάθεση ψυχής του Κοκκινιώτη γιατρού, πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη.
Να επαινέσουμε το βιβλίο και να προτρέψουμε να το διαβάσετε θα ήταν εκ του περισσού. Το έπραξε άλλωστε με φιλολογική επάρκεια ο καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού Κώστας Νίγδελης το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς όπου συγκεντρώθηκαν- άκουσον άκουσον- κάπου 100 συντοπίτες μας σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Καιρός είναι να ακούσουμε πως σημειώθηκε και κλοπή βιβλίων στο Κιλκίς για να συμπεράνουμε πως δρασκέλισε και στα μέρη μας ο πολιτισμός.

Η ποντιακή κωμωδία "Η Κουτούνα, υπουργός εμούν" του Δήμου Τριανταφυλλίδη ανοίγει, σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου, την αυλαία του Θεατρικού Μήνα, που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σ.Σ. Μουριών "Το Μπέλλες".

Η παράσταση θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μουριών, στις 8 το βράδυ.

Το έργο ανεβάζουν τα μέλη του Π.Μ.Σ. Ποντίων Άρδασσας Πτολεμαΐδας.