Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:23:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:09

Δρόμος ανάπτυξης

Με το Νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα συναντήθηκε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πολυκάστρου Γιάννης Αδαμόπουλος. Στη συνάντηση των δυο ανδρών συζητήθηκαν πολλά θέματα που απασχολούν την περιοχή του Δήμου Πολυκάστρου και που αφορούν την ανάπτυξή της. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, είναι η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του δρόμου  Πολυκάστρου-Καραθοδωραίικα-Μ. Στέρνα-Χέρσο, ο οποίος θα συνδέσει καλύτερα τις δυο περιοχές, βοηθώντας έτσι στην ευκολότερη επικοινωνία των κατοίκων και συνεπώς στην ανάπτυξή τους. Η κατασκευή του έργου αυτού  είχε προταθεί από τον κ. Αδαμόπουλο και προ διετίας και τότε είχε πάρει τις διαβεβαιώσεις από τον κ. Μπαλάσκα, πως θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:08

Το κλίμα της νίκης στις 4 του Οκτώβρη

Το ενωτικό προσκλητήριο για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, που απευθύνει ο υπ. Βουλευτής και πρώην νομάρχης Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης, βρίσκει θερμή ανταπόκριση στους πολίτες των χωριών του νομού που επισκέπτεται, από την Τέρπυλλο  και την Ευκαρπία μέχρι τον Άγιο Μάρκο, τη Βάθη, το Γερακαριό  και το Κεντρικό. Από τους Ευζώνους, την Ειδομένη και το Φανό, μέχρι τον Ευρωπό τον Άγιο Πέτρο και το Πολύπετρο.  Από την Τούμπα και το Καμποχώρι μέχρι τα Ρύζια, και τη Γοργόπη. Παντού ο Θόδωρος Παραστατίδης γίνεται δεκτός με ιδιαίτερη χαρά από τους κατοίκους της περιοχής.

Σε σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας εξελίχθηκε η κατασκευή της Γ’ πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς ή της επέκτασης των Χειρουργείων, όπως επίσης λέγεται. Άνευ αποχρώντος, παρότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή, δεν παραδίδεται το έργο από τον ανάδοχο εργολάβο καθώς εδώ και ένα χρόνο εκκρεμεί η διαμόρφωση του αύλειου χρόνου. Και τούτο ενώ από την ημέρα θεμελίωσης παρήλθαν σχεδόν έξι χρόνια.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:05

Εγκρίθηκε Ισολογισμός 16,9 εκατ.

Με συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε τον απολογισμό-ισολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2008. Κατά του απολογισμού ψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι της μειοψηφίας και η κ. Μ. Αμανατίδου. Μιλώντας επί του απολογισμού, ο δήμαρχος Δημ. Τερζίδης αναφέρθηκε στον θεσμοθετημένο απ’ την Πολιτεία χαρακτήρα του, ο οποίος δεν επιτρέπει θεαματικές αλλαγές από χρόνο σε χρόνο, γι’ αυτό κι όλη η προσπάθεια γίνεται-όπως σημείωσε-για την ένταξη έργων στα διάφορα προγράμματα. Με την ευκαιρία, ο κ. Τερζίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός στερεί απ’ την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδότησης για μεγάλα και σημαντικά έργα.

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Μετά από πεντέμισι χρόνια οδυνηρής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις 4 Οκτώβρη ο Ελληνικός Λαός θα αρνηθεί διακυβέρνηση στην παράταξη αυτή.

Το τίμημα αυτής της διακυβέρνησης ήταν βαρύ, αναγκαίο ίσως για να διαπιστωθούν πολλά πράγματα.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:04

Δημήτρης Ιωαννίδης : Ο ψεύτης βοσκός

Την ιστορία του ψεύτη βοσκού όλοι την ξέρουμε. Άλλοι την ακούσαμε, άλλοι την διαβάσαμε και άλλοι τη διδαχτήκαμε. Σε πόσους όμως από εμάς που τη διδαχτήκαμε μας έγινε και μάθημα, σε λίγους; σε πολύ λίγους; σε κανέναν; Την ίδια εποχή που εξελίχτηκε η ιστορία του “ψεύτη βοσκού”, σε μια άλλη μακρινή χώρα Βανανία νομίζω την έλεγαν, Ελλαδιστάν και Κιλκιστάν, άλλοι παρουσιάστηκε ένας σωτήρας, ένας μεγάλος κυβερνήτης όπως τον έλεγαν.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 09:03

Περί εκλογών και Δημοκρατίας

Σε λίγες μέρες καλούμαστε να προσέλθουμε στις κάλπες για να ασκήσουμε το «ύψιστο»(;) δημοκρατικό δικαίωμά μας, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας . Πόσο όμως αληθινή είναι αυτή η Δημοκρατία και πόσο ψευδεπίγραφη; Πόσο είμαστε πραγματικά πολίτες και πόσο υπήκοοι; Μήπως έχουμε διάλογο μια μόνο Κυριακή και τέσσερα χρόνια μονόλογο;

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:13

Δεν χάνουν τίποτα

Συνήθως οι εκλογές αποτελούν μια καλή δικαιολογία για να καθυστερούν ή να ματαιώνονται πληρωμές. Αν μάλιστα δικαιούχοι είναι οι συνήθως γκαντέμηδες αγρότες, τότε το «συνήθως» υπέχει τη θέση του «πάντα».
Πριν ένα μήνα γράψαμε ότι οι αποζημιώσεις για την ξηρασία της παραγωγής του 2007 στα σιτηρά θα δοθεί περί τα τέλη του Σεπτέμβρη στους κιλκισιώτες αγρότες.
Το ξαναψάξαμε το θέμα μπας και παραπέμφθηκε στις ελληνικές Καλένδες και τα νεότερα είναι τα εξής: Οι αγρότες θα πληρωθούν βρέξει - χιονίσει καθώς τα χρήματα είναι από την Ε.Ε. , αφορούν πληρωμές ΠΣΕΑ και επομένως δεν υπακούν σε αποφάσεις υπουργού που δύναται να αλλάξει άποψη.
Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο ν. Κιλκίς εννέα ελεγκτές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για να κάνουν διοικητικούς ελέγχους μέσα από τους οποίους θα προκύψει και το ακριβές ύψος της στρεμματικής αποζημίωσης
* * *
Συμπερασματικά και βάσει ελεγμένων πληροφοριών:
Α. Ο ν. Κιλκίς βρίσκεται στους δικαιούχους νομούς. Και μην νομίσετε πως είναι όλοι.
Β. Οι πληρωμές θα γίνουν εξάπαντος σε λίγες εβδομάδες.
Γ. Οι δικαιούχοι Κιλκισιώτες είναι περί τους 8.500 (σχεδόν όλοι) και το ύψος της αποζημίωσης θα κυμανθεί περί τα 10 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σταριού.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:10

Χρέη προέδρου

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Γιαννόπουλος ασκεί εδώ και λίγες ημέρες την εποπτεία σε ένα κρίσιμο για το νομό φορέα. Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση του προέδρου του ΕΛΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη ο Κώστας Γιαννόπουλος ουσιαστικά ασκεί καθήκοντα προέδρου, παρότι αντιπρόεδρος του οργανισμού.
Με δεδομένη την επικείμενη πληρωμή αποζημιώσεων και ενισχύσεων γενικώς ετούτη η αναπάντε4χη προεδρία, σε καλό θα βγει.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 09:10

Καταβάλλεται το 5% των ενισχύσεων

Εντός του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς το 5% των επιδοτήσεων που παρακρατούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι σχετικές διαδικασίες ελέγχου έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η καταβολή τους στους αγρότες.
Υπενθυμίζουμε ότι το 5% αφορά σε δικαιούχους μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ και πέραν αυτού θα καταβάλλεται ποσόν 250 ευρώ σε κάθε αγρότη ανεξάρτητα από το τελικό ύψος της ενίσχυσης που έλαβε.