Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 9:31:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως για εικονικά και πλαστά τιμολόγια, ζητά το υπουργείο Οικονομικών από τις ΔΟΥ.  Στο πλαίσιο αυτό, θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ελεγκτές να ελέγξουν τα φορολογικά στοιχεία 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αφού θα μπορούν να κάνουν τους ελέγχους από το γραφείο τους μέσω 2.000 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 Νέο γύρο καταθέσεων αναμένεται να ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για την υπόθεση του γγ του Υπουργείου Πολιτισμού. Στον ανακριτή της υπόθεσης Ζαχόπουλου παραδόθηκε το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας για το επίμαχο DVD που αφορά προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και φέρεται να είχε στην κατοχή της η 34χρονη κατηγορούμενη.
 Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.
Όπως είναι ευνόητο ο διάλογος στο συμβούλιο περιστράφηκε στα μείζονα θέματα του δήμου όπως το Δικαστικό Μέγαρο, την αναδάσωση - ανάπλαση του Λόφου Αγίου Γεωργίου κ.α.
Για το Δικαστικό ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε ήδη για τη δυνατότητα παραχώρησης ολόκληρου του οικοπέδου της μεραρχίας, ύστερα από διαβουλεύσεις του με τον υφυπουργό Άμυνας κ. Τασούλα. Στο οικόπεδο αυτό, όπως καταγράφουμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας είναι ευχερής η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, του 3ου Λυκείου και των ΚΤΕΛ.
 Με πτώση του τζίρου την περίοδο των εορτών που ξεπερνά ακόμα και το 15% κλείνει το 2007 για τους εμπόρους. Οι τελευταίοι περιμένουν τώρα τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου για να «ζεσταθεί» εκ νέου η κίνηση.
Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως και τα είδη πολυτελείας, ενώ στην αγορά των παιχνιδιών φέτος οι οικονομικότερες λύσεις προτιμήθηκαν.
 Η είδηση προήλθε από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. Ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδη θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο για να θέσουν υπόψη του το αίτημα για κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας.
Ύστερα από αδράνεια δεκαετιών κι ενώ όλες οι πόλεις - πρωτεύουσες νομών έχουν αποκτήσει καινούρια νοσοκομεία, στο Κιλκίς η πολιτική ηγεσία του νομού δείχνει επιτέλους να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και να αναζητεί λύση.
 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επισκέφθηκαν τους στρατευμένους του 601 Τάγματος Πεζικού στο Δροσάτο. Στην όμορφη και ζεστή τελετή που είχαν ετοιμάσει οι υπηρετούντες στο Τάγμα, αντηλλάγησαν ευχές και προσφέρθηκαν δώρα από τον σύνδεσμο προς τους Αξιωματικούς και στρατιώτες. Ο Διοικητής του Τάγματος Αντισυνταγματάρχης κ. Παρπαράς ευχαρίστησε τα μέλη του Προεδρείου για την επίσκεψη και για τα δώρα προς τους στρατιώτες.
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 06:27

Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές του ΤΕΙ!

Είμαστε περήφανοι ως κιλκισιώτες, γιατί έχουμε εδώ και καιρό αποκτήσει παράρτημα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σύντομα θα το στεγάσουμε και στο δικό του κτίριο, στο λόφο του Μεταλλικού.
Είμαστε περήφανοι ως κιλκισιώτες, γιατί διαθέτουμε τμήμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και θα θέλαμε να δούμε κι άλλα, και στο Κιλκίς και στη Γουμένισσα.
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 06:24

Ακριβώς τα ανάποδα Υπερασπιζόταν

Φαίνεται πως η μνήμη του αντινομάρχη Αμανατίδη εξασθένησε τόσο ώστε λησμόνησε εντελώς όσα υπερασπιζόταν ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στην πρώτη τετραετία Τερζίδη.
Όπου ο κ. Αμανατίδης επικαλούμενος τους κανόνες της διαφάνειας κατακεραύνωσε κάθε ανάθεση της διοίκησης Τερζίδη. Και δεν ψήφισε ούτε μια ανάθεση
Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2008 06:23

Οι αναθέσεις και γιατί τις αγάπησε

Για την ιστορία, επειδή εξέπληξε ο τρόπος και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο αντινομάρχης Αναστάσιος Αμανατίδης για να υπερασπιστεί τις αναθέσεις, ιδού ένα απάνθισμα των επιχειρημάτων του:
- Είναι νόμιμη διαδικασία, οι αναθέσεις και οι προφορικοί διαγωνισμοί αποτελούν εργαλεία .
- Είναι κατάκτηση της Αυτοδιοίκησης ότι αυξήθηκαν τα όρια των ποσών για τις αναθέσεις (προφορικούς διαγωνισμούς)
- Οι κατηγορίες οφείλονται στο «γαρ πολύ της θλίψεως» από την ήττα των εκλογών.
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 11:20

Η αθλιότητα των μπαλωμάτων

Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει και ο Θεός που μας μισεί, φταίει και…
Δεν υπάρχει πιο άθλιο αστικό οδικό δίκτυο από αυτό της πόλης του Κιλκίς. Οπου δεν υπάρχουν τρύπες και βομβαρδισμένο τοπίο, υπάρχουν τα… σαμαράκια από τα απαράδεκτα μπαλώματα που έχει γεμίσει η πόλη.
Γίνεται η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου και μετά τον κόβουν δυο και τρεις φορές για τα διάφορα δίκτυα. Να η ύδρευση, να η αποχέτευση, να ο ΟΤΕ, να το φυσικό αέριο, να…