Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:42:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες, αυτό που όφειλαν να πράξουν προγενέστερες διοικήσεις του Κιλκισιακού, ακόμα κι όταν κάποιες από αυτές είχαν παχυλότατη επιχορήγηση από την Πολιτεία (επί υφυπουργού Πολιτισμού Γ. Φλωρίδη), το πράττει η διοίκηση του κ. Στανημερόπουλου. Οργανώνει σε επιστημονική βάση ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Κιλκισιακό και κατασκευάζει πλήρες αθλητικό κέντρο για την προπόνηση των παιδιών και των ομάδων του ιστορικού συλλόγου.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:44

Ψάρεμα στον Αξιό!

 Ψαρεύοντας στον Αξιό ποταμό. Σε πείσμα της ρύπανσης, που μας στέλνουν δια μέσου των υδάτων του αιώνιου ποταμού. Η γοητεία δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα, στο πόσα ανυποψίαστα –και δύστυχα- ψάρια θα γεμίσει το καλάθι. Η γοητεία βρίσκεται στα κρύα νερά του ποταμού, που παιχνιδίζουν ανάμεσα τα πόδια του ψαρά, τις ώρες ενός υπέροχου δειλινού, στη διαρκή κίνηση της φύσης, της ίδιας της ζωής.
Η μεγάλη πρόκληση για το νομό αλλά και για τον Κώστα Κιλτίδη είναι προ των πυλών. Ενόψει του ΕΣΠΑ (2007-20013) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, «αποδεικνύοντας τη βούλησή της να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του Ε.Σ.Π.Α. (2007-2013) και βασιζόμενη στις ανάγκες των αγροτών του νομού μας για κατασκευή νέων έργων» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, υπέβαλλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρωμένη πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έργων συνολικού προϋπολογισμού 26.470.000 Ευρώ.
 Στην Ελλάδα ταξίδεψε o Σύνδεσμος Δημοτικών Γραμματέων Κύπρου (καθώς και Δημοτικοί Μηχανικοί, Υγειονομικοί Επιθεωρητές και Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί), για τις ανάγκες του προγράμματος κατάρτισης με θέμα «Κοινωνία της Πληροφορίας: Τομείς Εφαρμογής».
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και επιχορηγήθηκε από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου και είχε διάρκεια 32 ωρών. Στο πρόγραμμα συμμετείχε και η επόπτρια-λειτουργός κα Γεωργία Κλεοβούλου, λόγω της μεγάλης σημασίας που έδωσε η ΑνΑΔ για την υλοποίησή του.
Σταθερές στις θέσεις τους παρέμειναν όλες οι πλευρές του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου  καθώς η μεν διοίκηση έφερε προς ψήφιση αρκετά έργα με τη διαδικασία του προφορικού διαγωνισμού (τα 45άρια) η δε μειοψηφία τα καταψήφισε.
Ειδικότερα ο κ. Γ. Συμπιλίδης και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταψήφισαν όλα τα 45άρια πλην εκείνου που αφορούσε στην ενίσχυση του ΝΗΡΕΑ η δε πλευρά του κ. Γ. Φραγγίδη καταψήφισε όλα πλην όσων αναφέρονταν σε έργα σχολικής και υποδομής σε άτομα  ειδικών αναγκών.
 Στα πλαίσια της 95ης επετείου από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση του Κιλκίς και κατ΄ επέκταση του οικισμού Καμπάνη, ο Δήμος Γαλλικού πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008, την καθιερωμένη εκδήλωση του προς τιμήν του Συνταγματάρχη του Πεζικού Αντώνη Καμπάνη,.
Ο Αντώνιος Καμπάνης, τραυματίσθηκε θανάσιμα στη μάχη του Κιλκίς στις 21-6-1913 και άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του σημερινού ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος, που φέρει τιμητικώς το όνομά του.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:33

Αειφόρος ενέργεια

Ημερίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Ο Όλυμπος βρίσκεται στο επίκεντρο των εισηγήσεων της ημερίδας που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2008, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λιτοχώρου.
Θέμα της ημερίδας είναι «Όλυμπος: Αειφόρος Ενέργεια» και στο πάνελ των εισηγητών συμμετέχουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο πρόεδρος της Ευωνύμου Βιβλιοθήκης Σάκης Κουρουζίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας του Α.Π.Θ. Σπύρος Ντάφης, η Περιβαλλοντολόγος-Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Υγροβιοτόπων Μαρία Κατσακιώρη και ο Νομάρχης Πιερίας και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Γιώργος Παπαστεργίου. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης.
Ανήμερα της 21ης Ιουνίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης του Κιλκίς, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και Φίλων του Κιλκισιακού οργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίρου για να τιμήσουν τη μνήμα του Νίκου Αγγελίδη. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε παρά πολλά στην ιστορική ομάδα του Κιλκισιακού, την οποία αγάπησε και υπηρέτησε από πολλές θέσεις και ιδιαίτερα από τη θέση του προέδρου. Πριν την έναρξη των αγώνων του τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν οι βετεράνοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Παπαδόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Νίκου Αγγελίδη, στον υιό Θεόδωρο Αγγελίδη ενώ αναμνηστικά κύπελλα απονεμήθηκαν σε όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους. Για την προσφορά του Νίκου Αγγελίδη μίλησε ο γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Αν. Χονδροματίδης.
Με  την συμμετοχή κλιμακίου από την Δημοκρατία της Τσεχίας, που έφθασε το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 στη Βασιλική, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αρτιότερη  διεξαγωγή του WATER SWEATS OCEAN FESTIVAL,  που θα γίνει στον ομώνυμο κόλπο και παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αύξησης των συμμετοχών αλλά και από πλευράς εκπροσώπων του Τύπου, αφού ήδη έχουν δηλώσει παρουσία πλέον των εξήντα (60) από πολλές περιοχές της  Ελλάδας.
Εμείς είμαστε οι καταλληλότεροι, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι για να βοηθήσουμε τους πολίτες να συμπληρώσουν τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο, αναφέρουν οι δικηγόροι με ανακοίνωσή τους.
Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου για να εξηγήσουν τη θέση τους και να επιτεθούν στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και για την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει στους πολίτες.