Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 3:55:33 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:16

Το Δένδρο των Ευχών του Ειδικού Σχολείου

 Κάτι πραγματικά ξεχωριστό φέρνουν τα φετινά Χριστούγεννα. Από την περασμένη Παρασκευή το «Δέντρο των Ευχών» ομορφαίνει την πλατεία της πόλης μας. Στολισμένο με τα «ακριβότερα» στολίδια της ζωή, στολίδια που έφτιαξαν τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τη συνεργασία των άλλων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.  Τις τελευταίες δυο εβδομάδες το Ειδικό Σχολείο είχε μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό εργαστήρι παραγωγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη (ημέρα αφιερωμένη στα Α.με.Α) το σχολείο «άνοιξε» προς όλα τα σχολεία του Κιλκίς. Η προσπάθεια αγκαλιάστηκε αμέσως. Κάθε μέρα και κάποιο σχολείο επισκεπτόταν τους μαθητές του Ειδικού  σχολείου.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:15

Στην Αξιούπολη η γιορτή του Κ.Κ.Σ.

 Μεγάλη επιτυχία  σημείωσε το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο τσάι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης  Κιλκίς, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός της πόλης του Κιλκίς, και συγκεκριμένα στην Αξιούπολη. Η Δήμαρχος της Αξιούπολης Σόνια  Συμεωνίδου δέχτηκε με χαρά να φιλοξενήσει τα παιδιά και τους ανθρώπους του Κ.Κ.Σ. Θετικά ανταποκρίθηκε και ο ιερέας της Εκκλησίας «Άξιον Εστί», πάτερ Δωρόθεος, ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας και μαζί με ενορίτισσες ανέλαβαν την προετοιμασία  των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στη γιορτή. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της Προέδρου του ΟΠΟΝΓΔΑ Μαρίας Χασάπη.
Σκληρή κριτική στη διοίκηση της ΤΕΔΚ ασκεί ο πρώην Δήμαρχος Κρουσίων και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρουσίων Γιώργος Γαβριηλίδης για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη και τα αποτελέσματα που παρήγαγε το πρόσφατο συνέδριο.
Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtving “Δια βίου μάθηση” και με θέα “Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη”, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το γραφείο Σχολικών Συμβούλων νομού Κιλκίς, δίωρη βιωματική επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. του νομού Κιλκίς.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:11

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Δημητρίου

«Η Παρθένος σήμερα γεννάει ως άνθρωπο τον Άκτιστο Θεό. Η γη προσφέρει το σπήλαιο στον Απροσπέλαστο. Οι άγγελοι Τον δοξολογούν μαζί με τους βοσκούς. Οι σοφοί της ανατολής τον αναζητούν (να Τον προσκυνήσουν) οδηγημένοι από το αστέρι. Και όλα αυτά γίνονται, επειδή ο Θεός, που είναι έξω από το χρόνο, θέλησε να γίνει Νέο Παιδί για χάρη μας».
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:10

Αμπελοοινική μεταρρύθμιση

Συνεδρίασε από 17 έως 19 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/ Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:28

Το εμόν και το σον, το κακό τούτο ρήμα…

Όταν το Πολύκαστρο διψούσε νερό από το Πάικο, η συμπαράσταση που βρήκε από τους επί του όρους οικούντες δεν ήταν και η καλύτερη: « ναι, μεν αλλά , δεν φτάνει για εμάς …κ.ο.κ.»
Το έργο ύδρευσης του Κιλκίς από τα Μπέλλες δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, διότι κάποιοι στο βουνό απειλούσαν πως θα πάρουν τα δίκανα…
 Σε σφυροκόπημα των κυβερνητικών θέσεων επί της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» εξελίχθηκε η ημερίδα του ΣΥΝ στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου. Κύριος ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος με στέρεα επιχειρήματα κατέδειξε τον ατελέσφορο και συνάμα τον ταξικό χαρακτήρα της προωθούμενης μεταρρύθμισης και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, όπως εμφανίζεται και στα μεγέθη του υπό έγκριση προϋπολογισμού του 2008.
 Δυο ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά στην Αυτοδιοίκηση και στον τόπο τους τίμησε η διοίκηση της ΤΕΔΚ Κιλκίς, στο πρόσφατο τακτικό συνέδριό της. Συγκεκριμένα, η ΤΕΔΚ απένειμε τιμητική πλακέτα στους πρώην δημάρχους Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη και  Γαλλικού Θανάση Ρουσσόπουλο. Την τιμητική πλακέτα στον κ. Πολυχρονίδη απένειμε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος και χαρακτήρισε τον κ. Πολυχρονίδη «πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης», που πρόσφερε πολλά και δίδαξε πολλά στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος επί 16 χρόνια και η απουσία του από το χώρο είναι εμφανής.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:24

«Όμορφη Λευκή Κλεψύδρα»

 Κυκλοφόρησε η νέα συλλογή φανταστικού διηγήματος με τίτλο Θρύλοι του Σύμπαντος, από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.  Η χορταστική συλλογή αποτελείται από 38 διηγήματα επιστημονικής φαντασίας και τρόμου και περιέχει και το διήγημα φαντασίας με τίτλο «Όμορφη Λευκή Κλεψύδρα» του «δικού μας» Γιώργου Γουζούνη. Το συγκεκριμένο αποτελεί το δεύτερο διήγημα του νεαρού Κιλκισιώτη συγγραφέα που δημοσιεύεται, μετά την αστυνομική ιστορία με τίτλο «Μπρέηκ» στο περιοδικό STATUS.