Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 3:39:51 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:22

Επιμελητήριο Κιλκίς - www.ccikilkis.gr

 Στην νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει και το Επιμελητήριο Κιλκίς, με την εξαιρετική και χρήσιμη για τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού, ιστοσελίδα του, www.ccikilkis.gr. Η παρουσίαση της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου έγινε σε ειδική εκδήλωση από τον πρόεδρό του Παύλο Τονικίδη  και τους εκπροσώπους των δύο εταιριών που ανέλαβαν έργο, μέσω Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Ο νέος ιστοτόπος www.ccikilkis.gr του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελεί ένα νέο σύγρονο διαδικτυακό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει το σύνολο των επιχειρήσεων της πειοχής.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:19

Τι θα απογίνουν τα σκουπίδια;

Μισό βήμα προς την εκτόνωση της κρίσης, αλλά ουσιαστικά αναβολή ενός έτους στο μείζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του νομού σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ υπό διευρυμένη σύνθεση, δηλαδή με τη συμμετοχή και των 11 δήμάρχων.
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 04:18

13ος Ποιητικός Διαγωνισμός “ΤΕΧΝΗΣ”

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς προκηρύσσει τον Δέκατο Τρίτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο “Κούρος Ευρωπού” με  την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:11

Διαφορές

Ο «Εδραίος» λοιπόν θα κατασκευάσει το υπολειπόμενο τμήμα του αρδευτικού της Αρτζάν. Προφανώς η έκπτωτη εταιρεία πρότεινε διάδοχο και έγινε δεκτή η πρότασή της;.Ελπίζουμε αυτήν την φορά ο έλεγχος του φακέλου να είναι πλήρης ώστε να μην χρειαστεί ύστερα από δυο τρεις μήνες να ψάχνουμε άλλον ανάδοχο και διάδοχο του έργου.
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εργασίες του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΣΙΘΩΝΙΑ» του συγκροτήματος «PORTO CARRAS», από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2007 στον Μαρμαρά Χαλκιδικής. Το Συνέδριο παρακολούθησαν 500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι 230 Ποντιακών Σωματείων, από την Ακριτική Θράκη, την ΄Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αττική, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης είχε στο γραφείο του συνάντηση με το Δήμαρχο Δοϊράνης κ. Γιώργο Καλπακίδη και συνεργάστηκαν για θέματα της περιοχής του. Ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της μελέτης εμπλουτισμού της λίμνης Δοϊράνης, που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και επίκειται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η παρουσίασή της, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προτεινόμενες δράσεις για τον εμπλουτισμό της λίμνης και την προστασία του οικοσυστήματός της.
 Μέσα σε εφτά χρόνια ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο 50χρονος Ναυπηγός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κατόρθωσε να στήσει, μαζί με τους συνεργάτες του - μια ομάδα τεχνικών ανελκυστήρων  -  μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες κατασκευής ανελκυστήρων στην χώρα μας, την Doppler . Ένα από τα διαμάντια της βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, όπως χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από έγκυρους οικονομικούς οργανισμούς. 
Άδικη χαρακτηρίζουν την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Κοινοτάρχη Λιβαδίων Φώτη Κιλιπίρη και την απόφαση του Περιφερειάρχη που τον έθεσε σε αργία, με υπόμνημά τους ο κ. Κιλίπιρης και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αμπράζης και Γιώργος Μπόλας.
Τα τελευταία χρόνια έννοιες όπως, ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ, ξέφυγαν από το λεξιλόγιο των ειδικών και γνωρίζουν μεγάλη διάδοση στην καθημερινή μας ζωή.
Μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα εμφανίζεται και στο Νομό Κιλκίς αν κρίνει κανείς από το πλήθος των αιτήσεων που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν υποβληθεί για εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Πάρκων (Φ/Β). Πολλοί επενδυτές ενδιαφέρονται για έργα μικρής κλίμακας αλλά και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως η ελβετική Reninvest SA (www.reninvest.ch) έχουν υποβάλλει αιτήσεις για έργα μεγαλύτερης κλίμακας.
Στο παλαιό σύστημα τουαλετών, καταναλώνονται περίπου 9 λίτρα νερού κάθε φορά που χρησιμοποιείται το καζανάκι. Τοποθετώντας στο καζανάκι σύστημα διπλής ροής εξοικονομούμε 3 λίτρα σε κάθε χρήση. Κάθε άτομο χρησιμοποιεί το καζανάκι περίπου 4 φορές τη μέρα. Άρα για τη μέση οικογένεια οι χρήσεις υπολογίζονται ίσες με 480 λίτρα σε μηνιαία βάση και 5840 λίτρα σε ετήσια. Επομένως, με το σύστημα διπλής ροής εξοικονομούνται 28800 λίτρα το μήνα.