Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 1:03:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 05:42

Αναπληρωτές μουσικοί

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών από το ΥΠΕΠΘ για το σχολικό έτος 2008-2009,  
κ α λ ε ί τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ16.01 (Μουσικής), ΠΕ16.02 (Μουσικής) και ΤΕ16 (Μουσικής)  να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ως ακολούθως:
Εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών, την Κυριακή 11 Μαΐου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μανδρών. 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 9-10 και 11 Μαΐου, η 8η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου του Δήμου Γαλλικού, που διοργάνωσε άρτια για μια ακόμη φορά ο Ιππικός Σύλλογος Περιστερίου «R7».
Το βράδυ της πρώτης ημέρας, και αφού προηγήθηκε η τακτοποίηση των ιππέων και του εξοπλισμού τους, έλαβε χώρα στον χώρο της κατασκήνωσης αναπαράσταση με ινδιάνους και φωτιές.
Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 15:57

Η πάταξη της αισχροκέρδειας

Κατατρόμαξαν οι …τρομοκράτες των καταναλωτών. Άκουσαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό του κ. Φώλια να δηλώνουν πως ξεκινάει αγώνας κατά των κερδοσκόπων και οσονούπω, μόλις δηλαδή δράσουν τα 41 μέτρα του κ. υπουργού, η ακρίβεια θα υποχωρήσει. Δεν πάει καιρός που υπουργοί έβγαιναν στην τηλεόραση και εξήγγειλαν την πάταξη της αισχροκέρδειας. Τα αυτά συνέβαιναν κα επί πράσινης διακυβέρνησης.
 Κατατέθηκε στη βουλή, το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ελλάδας. Αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, αφού προσδιορίζει τις σχετικές στρατηγικές και τις κατευθύνσεις για τα επόμενα 15 χρόνια. Περιλαμβάνει και ένα αριθμό ειδικών χωροταξικών σχεδίων, όπως σχετικά με τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μένουμε ιδιαίτερα στο τμήμα του σχεδίου που αφορά την αξιολόγηση και το ρόλο των πόλεων της Ελλάδας για την νέα οργάνωση του εθνικού μας χώρου.
 Με το νόμο 2193/1994, που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή στις 24-2-1994, ορίστηκε η 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του  Πόντου.  Είναι η αποφράδα ημέρα του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι η ημέρα που ο Κεμάλ το 1919 αποβιβάζεται στη Σαμψούντα,  δήθεν για να ειρηνεύσει την περιοχή και αντί να προστατέψει τους Έλληνες κατοίκους από τη δολοφονική μανία των Τσετών,  συμμάχησε μ’ αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και με το σύνθημα «Η Τουρκία στους Τούρκους» έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο για την τελειωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο,  που είχε ήδη αρχίσει το έτος 1915,  με θύματα 353.000 Ελληνοποντίους.
 Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το δάκρυ του σε μία στιγμή εξ ολοκλήρου ανθρώπινης, αυθόρμητης και φυσιολογικής αδυναμίας. Ξέσπασε με συγκρατημένους λυγμούς ο Καστανίδης όταν αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες με το Δημοσθένη Παπαδόπουλο την περίοδο της επιβολής της δικτατορίας στην Ελλάδα από τους συνταγματάρχες.  Αυτό έγινε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένη Παπαδόπουλου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
 Η βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής “Εχέδωρος - Θερμαϊκός - Εχέδωρος” του Κώστα Λαχά, στην “ΤΕΧΝΗ” τη Δευτέα 12 Μαϊου 2008, είχε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε οι παρευρισκόμενοι στο συνολό τους να τη χαρακτηρίσουν άψογη, τέλεια ή μοναδική. Ο κόσμος ήταν παρά πολύς. Άτομα όλων των ηλικιών και ποικιλίας επαγγελμάτων προερχόμενοι από την πόλη του Κιλκίς, αλλά και από τους πέριξ Δήμους (Κρουσσίων, Πολυκάστρου, Αξιούπολης), ήσαν εκεί για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους Κώστα Λαχά και να γνωρίσουν το έργο του.
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη, από τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης  του Γενικού λυκείου Γουμένισσας, στις 17 και 18 Απριλίου 2008 στα πλαίσια προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2007-2008, ανέλαβε και υλοποίησε τρία Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,.
Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 15:47

Ρύπανση υδάτων

Με τον όρο ρύπανση υδάτων εννοούμε την οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αλλαγή στα φυσικά, χημικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του νερού των θαλασσών, λιμνών ή ποταμών, η οποία είναι ή μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει ζημιο-γόνος για τον άνθρωπο, τους υπόλοιπους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς αλλά και τις βιομηχανικές διαδικασίες και τις συνθήκες ζωής.