Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:49:21 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 15:46

Ήπιαμε κι εμείς ορυκτέλαια…

Τουλάχιστον δεν χρειαζόμαστε σέρβις, κατά το ανέκδοτο που δημιουργήθηκε αμέσως μόλις ξέσπασε το νέο σκάνδαλο με την ανάμειξη ορυκτέλαιου σε παρτίδες ηλιέλαιου που κατανάλωσαν οι συνέλληνες. Οι Κιλκισιώτες δεν μπορούσαμε να αποτελέσουμε εξαίρεση, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των εξονυχιστικών ελέγχωνι στους οποίους προβαίνει το τμήμα εμπορίου της Νομαρχίας. Στα ράφια καταστημάτων της Γουμένισσας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 25 μπουκάλια ηλιέλαιου από παρτίδες όπου ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε ότι έγινε ανάμειξη με ορυκτέλαιο.
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 10:31

Λατομεία

Στη Ρουμανία τα λατομεία είναι μετρημένα και σχεδόν συνιστούν «κλειστή» επιχειρηματική δράση. Ο λόγος; Τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν την λειτουργία πολλών και διασπαρμένων σε όλη την επικράτεια κι ας είναι τεράστιες οι ανάγκες σε αδρανή υλικά. Αλλά αν στη Ρουμανία τα συμφέροντα φράσσουν, στο Κιλκίς τι αποτρέπει την ίδρυση και λειτουργία λατομείων όταν η αναγκαιότητά τους είναι κραυγαλέα; Προφανώς κανένα συμφέρον ή καμιά σκοπιμότητα. Παρά μόνο η επίκληση της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών.
Τριήμερη επίσκεψη στη Σουηδία πραγματοποιεί από τις 16  έως τις 18 Μαΐου ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα της Σκανδιναβίας ο κ. Κιλτίδης θα έχει συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας στη Στοκχόλμη για την αξιοποίηση της βιομάζας, ενώ θα επισκεφθεί τις ελληνικές κοινότητες Ρίνκεμπι της Βόρειας Στοκχόλμης, Σόλνα της κεντρικής και Σέρχολμεν της Νότιας Στοκχόλμης.
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 10:29

Το 2ο Γυμνάσιο στην Κρήτη

 Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος ανοιχτών περιβαλλοντικών τάξεων «Καλλιστώ» πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στην Κρήτη από 13 έως 17 Απριλίου 2008. Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν τα ανάκτορα της αρχαίας Κνωσσού, το υπέροχο φοινικόδασος του Βάι, αλλά και το νέο και υπέρ-σύγχρονο ενυδρείο του Ηρακλείου τον ονομαστό «Θαλασσόκοσμο». Εκεί ενημερώθηκαν για το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου και είδαν από κοντά μια μεγάλη βιοποικιλότητα ειδών και οικοσυστημάτων που σήμερα απειλούνται περισσότερο από κάθε άλλη ιστορική εποχή.
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 10:27

Άδεια ικανότητος Αθλητή Ιππασίας

 Κλιμάκιο κριτικής επιτροπής από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας εξέτασε εννέα αθλητές του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς, το Ράντσο. Με επιτυχία απόκτησαν την άδεια ικανότητος αθλητή οι: Καμπουρίδου Ευαγγελία, Σιμούδης Σίμος, Κατσαρώνας Ιωάννης, Ιωσηφίδου Ευτυχία, Ιωσηφίδου Καλλιόπη, Μπατάγια Μαρία, Πλακίδης Νικόλαος, Σχοινά Βικτορία. Η αθλούμενη Σταρδέλη Σοφία δεν τα κατάφερε λόγω πτώσης.
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008 10:26

Για μαθαίνουν οι νέοι

 Με σεβασμό στην παράδοση όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυκάστρου και το Ενιαίο Λύκειο Πολυκάστρου διοργάνωσε μία από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του με θέμα την : «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ και στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης του Δήμου Πολυκάστρου.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα που ανέκυψε από τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών εκείνων που αντιμετώπισαν τον εισαγγελικό έλεγχο. Πρόκειται κυρίως για ορισμένους καταστηματάρχες του τομέα διασκέδασης και εστίασης, οι οποίοι ελέγχονται  για υγειονομικές και κυρίως πολεοδομικές παραβάσεις, ύστερα από εισαγγελική πρωτοβουλία.
Το Κ.Ε.Κ  ΠΕΡΓΑΜΗΝΗ  Α.Ε, που εδρεύει στο Κιλκίς, υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δήμο της Ευρωπού,  στο παλιό Δημοτικό σχολείο,  με τίτλο «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», στα πλαίσια του έργου «προγράμματα κατάρτισης στις περιοχές ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης αγροτικού χώρου (ΟΠΑΑΧ)» ΕΠ αγροτική ανάπτυξη –ανασυγκρότηση της υπαίθρου (ΑΑΑΥ) και στα πλαίσια του ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006.
Η γυναίκα, αν κι έχει τραγουδηθεί από την ποίηση ως ερωμένη, αν κι έχει υμνηθεί από την τραγωδία ως μάνα, είναι η μεγάλη αδικημένη στη διαδρομή της πάνω στη γη, όχι μόνο από τη νομοθεσία και τη γραμματική, αλλά κι ευρύτερα από τη γλώσσα.  Ο άνδρας, ιστορικά και θεσμικά πιο ισχυρός, κατασκεύασε ένα γλωσσικό σύστημα στα μέτρα και τα σταθμά τα δικά του. Άλλωστε, ο ίδιος είναι χειραφετημένος, πολύ πιο πριν από τη γυναίκα, γεγονός που φαίνεται από πολλά επαγγέλματα που διαχρονικά έχουν καταγραφεί ως ανδρικά. 
Για το φετινό μνημόσυνο της γενοκτονίας των ποντίων έψαχνα αφορμή να παρεκκλίνω από τις συνηθισμένες αναφορές και την βρήκα με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στο νέο κρατίδιο βόρεια της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Κατάπινα τις προκλητικές επισκέψεις τούρκων ηγετών στους ομόθρησκούς τους Έλληνες της Θράκης. Με ενόχλησε η αμεσότητα της Τουρκίας να πουλήσει προστασία στα Σκόπια λες και δεν γνώριζα τι ρόλο παίζουν στα πλαίσια της σταθερής υποστήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής τους από την χώρα μας.