Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 3:07:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:54

Ορκωμοσία 43 αποφοίτων του ΤΕΙ Κιλκίς

 Πραγματοποιήθηκε η έκτη τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης-Παράρτημα Κιλκίς, Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Στο πρώτο μέρος της τελετής, προσφωνήσεις έκαναν: η Προϊσταμένη του Τμήματος Σ.Π.Ε. στο Κιλκίς κα. Αναστασία Φερεσίδου, ο Αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ. κ. Κάτανος Ιωάννης, ο Αντινομάρχης Κιλκίς Νίκος Ορφανίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Φωτιάδης.
 Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη ομιλία στα πλαίσια των εκδηλώσεων αναφορικά με την ζωή και το έργο του μεγάλου Διδασκάλου της οικουμένης Αγίου Ιωάννου του Χρισοστόμου. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: “Η εξορία, το τέλος και ο θρίαμβος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου”.
Στον πνευματικό ωκεανό, στον παγκόσμιο λογοτέχνη, Ν. Καζαντζάκη, ταξίδεψε τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γουνελάς, ανίχνευσε την έννοια της ελευθερίας στο έργο του Κρητικού γίγαντα. Όπως ανέφερε, ο Καζαντζάκης ταυτίζεται την έννοια της Ελευθερίας με τη λύτρωση. Λύτρωση από τα δεσμά της συμβατικότητας, κα της μοιρολατρίας.
Το ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στην Ρόδο το 1999, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 2539/97 που υλοποιεί στην πράξη το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» διαπιστώνει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που χρήζουν ακόμη άμεσης επίλυσης.
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφού κατόρθωσε με τις εκλογές εξπρές και χωρίς πρόγραμμα να πάρει την εξουσία, είναι έτοιμη να εφαρμόσει την κρυφή ατζέντα των πολιτικών της επιλογών που επιμελώς απέκρυψε κατά την προεκλογική περί-οδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαί-δευσης Κιλκίς.
Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκε στη Γουμένισσα το Σάββατο 8.12.2007 από το Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος αυτού στην Ελλάδα. Το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης κατάλληλα στολισμένο με πανό, αφίσες, φωτογραφίες από παλιές και πρόσφατες δραστηριότητες του Οδηγισμού στην Πατρίδα μας και στη Γουμένισσα ήταν γεμάτο από άτομα κάθε ηλικίας, παλιούς και νέους Οδηγούς, Αστέρια, Πουλιά  και Στελέχη του Σώματος.
Μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Βαρσοβία και το Γκόλνταπ της Πολωνίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος -Δια βίου Μάθηση- GRUNDTNIG- με γενικό θέμα “Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη”, και με επιμέρους θέμα “Η καλλιέργεια της Γλώσσας και Πολιτιστικές επιρροές μέσα από το Δράμα και το Θεατρικό Παιχνίδι”.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:43

«Έσπασε» το αήττητο της Γουμένισσας

Πραγματοποιώντας μέτρια έως κακή εμφάνιση το συγκρότημα της Γουμένισσας γνώρισε για πρώτη φορά την ήττα εντός έδρας από την ομάδα του ΚΑΟ Δράμας με 68-72, υποχωρώντας στην δωδέκατη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.
Για τους γηπεδούχους το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την ήττα τους, καθώς πέτυχαν μόλις δύο πόντους με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να «κυνηγήσουν» τη νίκη.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:42

Σε ρυθμούς προπόνησης…

Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «πλήρωσαν» τις απουσίες βασικών πακτών, διατηρώντας το προβάδισμα του σκορ από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης. Έτσι στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας δυνατά και χωρίς λάθη προηγήθηκαν με 14-8.
Στην επανάληψη ανέβασαν τους ρυθμούς της απόδοσης τους και διεύρυναν ολοένα τη διαφορά με το 25-14 να είναι ενδεικτικό. Η μεγάλη διαφορά στο σκορ έδωσε τη δυνατότητα στο Κιλκισιώτη τεχνικό Νίκο Γεωργιάδη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και να δει ευχαριστημένος το τελικό 30-18.
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007 08:07

Οκτωβριανή Επανάσταση

Τα 90χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης και της Σοβιετικής Δημοκρατίας τίμησε προχθές η Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ.
Είναι αυτονόητο πως πολλά μπορεί να ειπωθούν για την ΕΣΣΔ, την πορεία και την κατάρρευσή της. Πολλοί μπορούν να διαφωνήσουν σε πολλά. Όμως ένα πράγμα παραμένει βέβαιο πια. Η ύπαρξη της ΕΣΣΔ λειτουργούσε για τον κόσμο ολόκληρο ως ένα θετικό αντίβαρο απέναντι στην κυριαρχία των ΗΠΑ, απέναντι στην άκρατη εκμετάλλευση των φτωχών και αδυνάτων, χωρών και ανθρώπων.