Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:35:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι περιφερειακές διαρθρωτικές στατιστικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις  επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν τη μείωση της απασχόλησης στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και της καπνοβιομηχανίας στην Κεντρική Μακεδονία κατά την περίοδο 2002-2005. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την ίδια περίοδο η απασχόληση αυξήθηκε στους τομείς των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών (εκτός των χρηματοοικονομικών), γεγονός που αντισταθμίζει την απώλεια θέσεων εργασίας στη βιομηχανία.
Την Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού (8 Μαϊου) και την ημέρα της μητέρας (2η Κυριακή Μαϊου) τίμησε με την καθιερωμένη εκδήλωσή της η Επιτροπή Γουμένισσας του ΕΕΣ την Κυριακή 11 Μαϊου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Με την διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή φορά, αποχαιρέτησαν την ποδοσφαιρική σαιζόν 2007-2008 τα παιδιά της ακαδημίας του Δημοτικού Αθλητικού  Κέντρου Κιλκίς. Σ’ αυτό συμμετείχαν εκτός από το ΔΑΚ, οι Ακαδημίες του Πανσερραϊκού και του Πάϊκου Γουμένισσας ενώ πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Χωρυγίου του Δήμου Κιλκίς. Διεξήχθησαν αγώνες μεταξύ των όλων των ομάδων ίδιων ηλικιών, «πρωτάρικα» (2002-2001), προτζούνιορ (2000-1999), τζούνιορ (1998-97) και παίδες (96-95-94) προσφέροντας όμορφο θέαμα στους εκατοντάδες γονείς και φίλους του αθλήματος.
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κιλκίς ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Scramble, στο χώρο απέναντι από το Κ.Τ.Ε.Ο. Οι συμμετέχοντες, αλλά και οι πολλοί θεατές, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο συναγωνισμού και  την οργάνωση, την οποία ανέλαβε ο Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Κιλκίς. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι σχολές οδηγών 4 ΤΡΟΧΟΙ, η «2τροχο», εταιρία επισκευής και συντήρησης μοτοσικλετών του Χρήστου Χρηστίδη, η εταιρία «Moto Κοτίδης», η εταιρία εμπορίας ελαστικών «Τριανταφύλλου» και η εταιρία εμπορίας μοτοσικλετών «Κάκαρης».
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 14:01

Η ακρίβεια και το πετρέλαιο

Ετούτο το αργό πετρέλαιο είναι γενικώς αργό παντού πλην της χώρας μας. Εδώ αποδεικνύεται ταχύτατο. Αυξάνεται δέκα λεπτά το βαρέλι και …τσιμπάει 20 λεπτά το ψωμί, η τομάτα και η μουστάρδα.
Βήχει ένας σεϊχης και ενόψει της πιθανολογούμενης αύξησης του αργού εν ριπή οφθαλμού τραβάει την ανηφόρα η τιμή στα μακαρόνια, τα παπούτσια και το ελαιόλαδο.
Σκάει μια μπόμπα στην Τεχεράνη και πριν φτάσει η εικόνα των διεθνών πρακτορείων «τα σκάγια έχουν πάρει» ήδη τους δυστυχείς έλληνες καταναλωτές.
 Στο κίνημα των γαλάζιων «διαφωνούντων» εισήλθε με επίσημο τρόπο από την Κυριακή ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης με τη συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής.
Ο πρώην Υπουργός προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός νομού με τις δηκτικές απαντήσεις του σε κρίσιμα θέμα τα της επικαιρότητας, όπου φρόντισε να πάρει αποστάσεις χωρίς βεβαίως να υπερβεί τα κομματικά εσκαμμένα για ευνόητους λόγους.
 Ένας από τους σημαντικότερους Κιλκισιώτες επιχειρηματίες ο Βασίλης Χειμωνίδης πέθανε χθες Τρίτη και κηδεύεται σήμερα στη γενέτειρά του Κάτω Θεοδωράκι. Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρωταθλητή στην φιλανθρωπία και την αγάπη προς το γενέθλιο τόπο του, το Κάτω Θεοδωράκι και γενικότερα το Κιλκίς, σκόρπισε βαρειά λύπη και πένθος σε ολόκληρη την κοινωνία του νομού.
Ο Βασίλης Χειμωνίδης νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Θεραπευτηρίου “Υγεία” καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.
 Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου έγιναν την Κυριακή από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο των 90 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, οργάνωσαν ο Δήμος Αξιούπολης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κων/νου Κιλτίδη και των βουλευτών Χανίων της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκη, Μαν. Βολουδάκη και Στ. Νικηφοράκη καθώς και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θεσ/νίκης  Κυρ. Βελόπουλου.
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 13:54

Σώστε το δάSOS

 Σε ένα κάλεσμα των μαθητών και των καθηγητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, για εξόρμηση καθαριότητας και φροντίδας του Λόφου Αγίου Γεωργίου ανταποκρίθηκαν οι εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ, στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία για ένα καλύτερο περιβάλλον.
 Άλλη μια έξοδο πραγματοποίησαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει το σχολείο στην κατεύθυνση της ένταξης και κοινωνικοποίησης των μαθητών. Τη φορά αυτή οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κιλκίς στο Παλαιό Γυναικόκαστρο. Με μεγάλη χαρά η υπεύθυνη του κέντρου κ. Παπαδοπούλου Μαρία και οι συνεργάτες της υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές. Τα παιδιά αφού εξοικειώθηκαν με το χώρο, παρακολούθησαν ταινία με την προβολή διαφόρων φυτών, κήπων, του βοτανικού κήπου αλλά και μηνυμάτων οικολογικού περιεχομένου.