Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 1:37:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Βουλή των Ελλήνων και το Ίδρυμά της για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, διά του Προέδρου τους κ. Δημήτρη Σιούφα, τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τα ελληνόπουλα που κατέκτησαν κορυφαίες διακρίσεις σε Διεθνείς Επιστημονικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής, Μαθηματικών, Αστρονομίας και Αστροφυσικής κατά το έτος 2007.
Εξορμήσεις στην ύπαιθρο πραγματοποίησαν τα τμήματα του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς, Ομάδα και Κοινότητα κατά την Πασχαλινή Περίοδο, με όσους συμμετέχουν να προσθέτουν άλλη μια σημαντική εμπειρία στο ενεργητικό τους.
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 12:33

Όμορφη χώρα

Είναι χιλιοειπωμένη, αλλά διατηρεί πάντα την αλήθεια της η διαπίστωση πως για να αντιληφθείς πόσο όμορφη είναι η πατρίδα μας, αρκεί να ταξιδέψεις στο εξωτερικό! Μακριά από εμάς και η σκέψη ακόμα του εθνικισμού. Εξάλλου αγαπάς την πατρίδα σου μόνο τότε όταν σέβεσαι όλες τις πατρίδες.
Αλλά ετούτο το φως το ελληνικό, η συμμετρία των γραμμών, η αισθητική του τοπίου, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τ’ ουρανού, είναι που δίνουν σε τούτη την πατρίδα μια ξεχωριστή ομορφιά.
 Τη μάστιγα του ηλεκτρονικού τζόγου, τα γνωστά «φρουτάκια» ενδέχεται να αντιμετωπίζουν εκ νέου και εντός ολίγου χιλιάδες οικογένειες. Το παιχνίδι - τζόγος που οδήγησε σε χρεοκοπία εκατοντάδες νοικοκυριά και στο ν. Κιλκίς με την ανεξέλεγκτη λειτουργία των σχετικών μηχανών σε καφενεία και λέσχες ακόμα και σε μικρά χωριά, απαγορεύτηκε το 2002 ύστερα από την κοινωνική αγανάκτηση που εγέρθηκε και στην οποία πρωτοστάτησαν και ανέδειξαν οι εφημερίδες μας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν εμφανίστηκαν και στο Κιλκίς .
 Αντιπροσωπεία όλων των φορέων της κοινότητας Λιβαδίων δέχθηκε το Σάββατο 3-5-08 ο βουλευτής  νομού Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν στον κ. Τσιτουρίδη την έντονη διαμαρτυρία τους και ζήτησαν την εξεύρεση πολιτικής λύσης για την ανάκληση της ποινής αργίας μέχρι δικαστικής τελεσιδικίας , που επεβλήθη στον κοινοτάρχη Φώτιο Κιλιπίρη από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γεώργιο Τσιότρα, τονίζοντας ,  όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού, ότι εξ αιτίας της διαμορφωθείσης καταστάσεως έχει ανασταλεί η εκτέλεση σημαντικών έργων στην κοινότητα.
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε την Παρασκευή 2 Μαΐου τη λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρυλλίων ροδιάς Agronet E.E. στο Δυτικό ν. Πέλλας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της νέας σύγχρονης μονάδας κ. Στέφανο Κασίδη για το όλο εγχείρημα ενώ τόνισε ότι το ρόδι, προϊόν που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη γονιμότητα και την καλή τύχη, συνιστά μια προσοδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική μας οικονομία.
 Ως συναισθηματικά και ασιθητικά φορτισμένη επαναφορά στα πάτρια εδάφη εκλαμβάνει ο Κώστας Λαχάς την έκθεση ζωγραφικών του έργων, υπό τον τίτλο “Εχέδωρος-Θερμαϊκός-Εχέδωρος”, που διοργανώνεται από την “ΤΕΧΝΗ” στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων του Κιλκίς, “Ελευθέρια 2008”, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Μαϊου και ώρα 8.30 μ.μ.
 Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς οργανώνει την παράσταση της θεατρικής ομάδας εφήβων του ΟΠΟΝΓΑ, με το έργο: «Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;», την  Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου 2008 και ώρα 9μ.μ,. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Στην πρώτη θεατρική τους προσπάθεια  η ομάδα των εφήβων επέλεξε το έργο της Ελένης Πέγκα «Ποιοι είναι οι καινούριοι μας φίλοι;», ένα έργο σπονδυλωτό που μας ξεναγεί στην Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία το 1993.
Η σύλληψη ενός ημεδαπού 32 ετών με ποσότητα ηρωίνης 1,2 γραμμαρίων, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο των ανδρών της Ομάδας δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς στις 29 Απριλίου στο Κιλκίς, οδήγησε τους αστυνομικούς σε σημαντικότερα ευρήματα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην «πηγή» της ηρωίνης, την οποία προμήθευσαν στον συλληφθέντα τρεις ημεδαπές.
Σ’ αυτήν του τίτλου Ευρώπη των λαών πιστεύουμε οι Έλληνες σύμφωνα με αναφορά του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Από το Δημοτικό Σχολείο όταν ζωγραφίζαμε χάρτες χωρών και Ηπείρων έμεινε στο υποσυνείδητό μου η πορεία της σιδηροδρομικής γραμμής Λισσαβόνας- Μόσχας- Ουραλίων- Βλαδιβοστόκ μέσω άλλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών που ένωνε τα όρια της γηραιάς ηπείρου από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.