Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 3:56:00 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Στο πνεύμα των γιορτών των περασμένων ημερών βρέθηκε ο Δήμος Γαλλικού. Συγκεκριμένα, την παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, διοργάνωσε συγκέντρωση για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, στο κέντρο «Ακρόαμα» στο Πεδινό. Τον Δήμαρχο τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι με τις οικογένειες τους, καθώς και πολλοί Δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την εργατικότητα και επιμονή που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της συνεργασίας τους. Αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους που έθεσαν μαζί και στα εμφανή πλέον αποτελέσματα. Στην συνέχεια, οι παριστάμενοι μέσα σε οικογενειακό κλίμα διασκέδασαν με πολύ κέφι και χορό, παρασυρόμενοι από τη υπέροχη μουσική και τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
 Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη,
πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ιδίου με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη και οι 5 Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γαλλικού, Μανδρών, Πεδινού, Ν.Σάντας και Χρυσόπετρας, Δημάκης Λουκάς, Δίγκογλου Απόστολος, Βαδαρλής Δημήτριος, Σιούτης Κωνσταντίνος και Ναζλόγλου Ιωάννης αντίστοιχα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κ. Θεοδωρίδη.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:56

Πολλά τα προβλήματα του Δήμου Κιλκίς

 «Με την έλευση του νέου έτους 2008 στέλνουμε προς όλους τους συμπολίτες μας μήνυμα αισιοδοξίας, με τις θερμότερες ευχές για υγεία και προκοπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός «Οραμα και Δράση», με επικεφαλής τον Παύλο Πασσαλίδη.
«Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα παύσει ο δημοτικός συνδυασμός ¨ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ¨ να αγωνίζεται συγκροτημένα και αποφασιστικά στα πλαίσια των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που απορρέουν από το σχετικό νόμο της αυτοδιοίκησης και της εντολής του λαού για την πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου μας.
Ένα περίεργο παιχνίδι παίζει στις πλάτες του ν. Κιλκίς και του δήμου Κιλκίς ειδικότερα η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα αν συμμετέχουν σ’ αυτό και παράγοντες του νομού.
Την ίδια ώρα που η Περιφέρεια πιέζει αφόρητα τους δήμους του ν. Κιλκίς να προχωρήσουν στη σύσταση μιας και μοναδικής διαχειριστικής ενότητας για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων του νομού, προκαλώντας έτσι την ένταση στις σχέσεις των δήμων Κιλκίς - Παιονίας και Πολυκάστρου, μέσα στο Δεκέμβριο του 2007 ενέκρινε την χρηματοδότηση σύνταξης μελετών μιας σειράς έργων μεταξύ των οποίων και δυο ΧΥΤΑ. Για το Κιλκίς υποτίθεται πως οι τέσσερις δήμοι (Γουμένισσας, Αξιιούπολης, Πολυκάστρου, Ευρωπού) δεν προλάβαιναν να κατασκευάσουν δικό τους ΧΥΤΑ και ουσιαστικά η Περιφέρεια πιέζει ώστε να αποθέτουν στον ΧΥΤΑ Κιλκίς και τα δικά τους σκουπίδια.
Συνάντηση στο Γραφείο του είχε τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008 με τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Χρήστο  Γκουντενούδη και Αναστάσιο Αμανατίδη, ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Κατά τη συνάντηση ο Νομάρχης τους πρότεινε τις θέσεις των δύο αντινομαρχών για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, τις οποίες και αποδέχτηκαν. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες που θα έχουν οι Αντινομάρχες και ορίστηκε ως πρόεδρος της Α’ Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Γκουντενούδης και ως πρόεδρος της Β’ Νομαρχιακής Επιτροπής ο κ. Αμανατίδης. 
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:48

Πυροβολούν με… 45άρια

Ο κ. Γιάννης Τσογγίδης με αφορμή το ρεπορτάζ και όσα διαδραματίστηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τη στάση των κ. Αμανατίδη και Μπαλάσκα, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Ως  ο  πιο  στενός  συνεργάτης  του  Αντινομάρχη  Τάσου  Αμανατίδη  την  οκταετία  που  ήμασταν  Δημοτική  Αρχή,  αλλά  και μετέπειτα  όταν  έσβησαν  τα  φώτα  και  οι  περισσότεροι  του  γύρισαν  την  πλάτη,  θλίβομαι  για  την  τοποθέτησή  του  στο  τελευταίο  Νομαρχιακό  Συμβούλιο,  σε  ότι  αφορά  την  ανάθεση  έργων  με  τα  περίφημα  45άρια,  όπου  με  κυνικό  τρόπο και  αυτός  και  ο  Νομάρχης  Μπαλάσκας  παραδέχθηκαν  ότι  υπάρχει  βιομηχανία  έργων,  των  οποίων  η  νομιμότητα  είναι
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:47

Έκθεση illustrations του Ηλία Καλπάκα

 “Οι 35 pop, σελίδες ενός φανταστικού ημερολογίου, αό διαδρομές καθημερινές, απτές αλλά συγχρόνως τόσο ιδιαίτερες ενός νέου άντρα -είμαι αλήθεια τόσο νέος-, στο αστικό περιβάλλον μιας μεγαλούπολης, στον πλανήτη  Εγώ, “ξετυλίγονται” αβίαστα, εικονογραφημένς,  μέσα από μια διάθεση ελεύθερη από κυρίαρχες φόρμες, χιουμοριστικά, αλλά ταυτόχρονα τόσο καυστικά και απόλυτα. Η ανάγκη μιας pr.......... δίψας για έκφραση είναι αυτή που με ωθεί να μετατρέψω, όλα εκείνα τα στιγμιότυπα, που αποτυπώνει ένας φωτογραφικός φακός αυτόματα και χωρίς προετοιμασία, σε μια γλυκιά ανάμνηση, μια δυνατή εμπειρία, ένα πολύχρωμο αποτυπωμα ενός laser printer σε “καμβάδες” από Kappa-mount.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:40

Επιλεκτική πολιτική

Εκ του νόμου μία πρέπει να είναι η διαχειριστική ενότητα στο ν. Κιλκίς, διαρρηγνύουν από τις αρχές Δεκεμβρίου  τα ιμάτια τους οι «αρμόδιοι» της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Τούτο σημαίνει πως αφού ένας είναι ο ΧΥΤΑ, εκόντες άκοντες θα δεχθούν στο Κιλκίς να «φιλοξενήσουν» τα σκουπίδια ολόκληρου του νομού. Ως αναγκαίο κακό, αφού  - τι να κάνουμε; -  άλλη λύση δεν υπάρχει. Και ξέσπασε η ένταση στο νομό.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:39

Το ισοζύγιο καφέ - σίτου

Το διαβάσαμε σε παραπολιτική στήλη αθηναϊκής εφημερίδας και το μεταφέρουμε για να ελέγξουμε τον υφυπουργό Κ. Κιλτίδη, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η στιχομυθία του με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Οικονόμου.
Αναφέρεται λοιπόν πως ο Β. Οικονόμου στηλιτεύει το γεγονός πως για έναν καφέ απαιτούνται 10 κιλά σιτάρι.
Κι ο Κ. Κιλτίδης τον διορθώνει πως απαιτούνται μόνο δυο κιλά σιτάρι. Ο Β. Οικονόμου επιμένει κ.ο.κ.
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 09:38

Πέρα «βρέχει» υπευθυνότητα

Στην Χαλικιδική τη μελέτη δυο ΧΥΤΑ, της τέταρτης και πέμπτης διαχειριστικής ενότητας, αναλαμβάνει η Νομαρχία Χαλικιδικής. Με εξασφαλισμένη πίστωση από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Και επιλύεται έτσι ένα πρόβλημα σημαντικό με κατασκευή έργου πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Στα ένδοξον και ηρωικόν Κιλκίς η Νομαρχία αναλαμβάνει να λύνει προβλήματα προϋπολογισμού μέχρι 45.000 ευρώ στους δήμους. Επειδή είναι «μάγκες» προφανώς και επειδή είναι «μαγκιά» να κρύβεσαι από τα μεγάλα προβλήματα - μήπως είδατε την Νομαρχία στην ένταση που ξέσπασε ανάμεσα στους 11 δήμους του νομού ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων;