Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 10:56:10 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δεν θα δοθεί νέα παράταση του τρέχοντος προγράμματος του Α’ Κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας για τους 30.333 ωφελουμένους, που σήμερα εργάζονται σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινότητας όλης της χώρας.

Αυτό ξεκαθάρισε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, ο οποίος ανέφερε ότι θα έρθει να αντικαταστήσει το υπάρχων πρόγραμμα ένα νέο σχεδιασμένο με βάση τις πραγματικές ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο οποίο θα υπάρξει και τροποποίηση στα κριτήρια επιλογής.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:04

Συλλυπητήριο μήνυμα για Νέστορα Πουρσανίδη

Ο πρόεδρος Μουρατίδης Θεόφιλος και το Δ.Σ. του συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Κιλκίς και Παιονίας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους  του εκλιπόντος Πουρσανίδη Νέστορα (πρώην προέδρου του συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων περιφέρειας Κιλκίς)   και εύχονται να έχουν την εξ ύψους παρηγοριά και δύναμη να αντέξουν το βάρος της απώλειας.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς το χρυσό στεφάνι από τον Μακεδονικό Τάφο της Αρχαίας Ευρωπού!

Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια της φιλοξενίας της έκθεσης 'ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ εκ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ' του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της περιοδεύουσας φωτογραφικής έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019ώρα 19.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31-12-2019.

Ένας νέος κύκλος θεατρικής, υποκριτικής και σκηνοθετικής προσέγγισης ξεκινά στην ΤΕΧΝΗ. Νέος δάσκαλος μας ο Γιώργος Κιουρτσίδης με πολυετή εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, θα πραγματοποιήσει τα μαθήματα υποκριτικής με  στόχο και  σκοπό  να μπορέσουν οι συμμετέχοντες  να μυηθούν  στην θεατρική  τέχνη, να αποκτήσουν ένα κοινό θεατρικό κώδικα επικοινωνίας , να ασκηθούν στα εκφραστικά και επικοινωνιακά τους μέσα,  στον συναισθηματικό και αισθητικό τους κόσμο, ενώ παράλληλα διαβάζοντας θεατρικά έργα να αποκτήσουν την τεχνογνωσία της δραματουργικής ανάλυσης που είναι βασικό στοιχείο μιας παράστασης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς Ε' και ΣΤ' τάξης στο υλικό «Ομαδομαζέματα - Θαλασσομαντέματα».

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 23:18

Να σεβαστούν τα παιδιά!

Είναι πολλά τα παράπονα που φθάνουν στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό μας για το γεγονός πως ο καθένας μπορεί να μπαίνει σε ένα σχολείο και να τραβά βίντεο και φωτογραφίες τους μαθητές και στη συνέχεια να τις ανεβάζει στο διαδίκτυο!
Εχουν δίκιο οι γονείς να διαμαρτύρονται, γιατί και στο Κιλκίς το πράγμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήµου του Αγιορείτου, µε αφορµή τη συμπλήρωση 270 ετών από τη γέννηση και 210 ετών από την κοίµηση του προστάτου Αγίου του, διοργανώνει την 20ή και 21η Σεπτεμβρίου 2019 το Γ΄ Επιστηµονικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Κοινόβιο με θέμα: «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: η εφαρμογή των διδαχών του στη σηµερινή πραγµατικότητα».

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 22:22

Από το πηλοφόρι στο πινέλο...

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός -  συγγραφέας.

 

Ποιος δεν θυμάται το στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική Μάνου Λοΐζου: "μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί"; Ποιος δεν θυμάται τα χρόνια του καλού ελληνικού  κινηματογράφου, όταν ο άνδρας ξεχώριζε σε τσίπα και σε μπέσα, με τους "καημούς του να σεργιανούν στη γειτονιά" και στην καθαρή του ματιά να λαμποκοπά το φως του ήλιου;

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

 

Ξεφυλλίζοντας ένα άλμπουμ φωτογραφιών μου, το μάτι μου έπεσε στην στρατιωτική φωτογραφία εποχής του χωριανού μου, Πασχάλη Δραγανίδη. Η φωτογραφία-ενθύμιο του στρατιώτη, στολισμένη με ένθετο καρδιάς, πιστεύω ότι στάλθηκε σε όλους τους συγγενείς, για να δείξει τη λεβεντιά του, με την τιμημένη Ελληνική στολή και να τους γνωστοποιήσει την περηφάνια του, που υπηρετεί την πατρίδα.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (20-9-2109)