Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 3:49:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (12-11-2019)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (12-11-2014)

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Κέντρου Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού σε συνεργασία της διεύθυνσης  αρχαιολογίας Κιλκίς με τον δήμο Παιονίας υπό την επιμέλεια της αρχαιολόγου Δρ. Γεωργίας Στρατούλη. 

Το Κέντρο Ενημέρωσης παρέχει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερώνονται τόσο για την βιογραφία της Αρχαίας Ευρωπού για την πόλη και τους τάφους που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και για το γόνο της, Σέλευκο Α’ του Νικάτωρα, ο οποίος αποτελεί μία ιστορική φυσιογνωμία του ελληνιστικού κόσμου. Η παρουσίαση αυτών των δύο ενοτήτων φέρει τον γενικό τίτλο «Ευρωπός. Πόλη της Ευρώπης-Πόλη του κόσμου».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2019’’, στη Θεσσαλονίκη.

"Η  προβολή του Δήμου μας ως τουριστικός προορισμός είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης και ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΕΘ κ. ΑναστάσιοΤζήκα για την αρωγή του σε αυτήν την κατεύθυνση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου μας (Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης), των οικογενειών, των συναδέρφων μου καθώς και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στους παρακάτω: Α) Την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μ. Βρύσης. Β) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαπτιστή και το διοικητικό του συμβούλιο. Γ) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανέων και το διοικητικό του συμβούλιο. Δ) Το ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς. 

Στο 7ο παιχνίδι του ο ΑΕΤΟΣ αντιμετώπισε εντός έδρας τον Σκυδραϊκό, ο οποίος πριν τον αγώνα αυτό είχε μόνο μία ήττα. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 6 μόνο παίκτες και φαινόταν ότι θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για τον ΑΕΤΟ, κάτι όμως που δεν επαληθεύτηκε στο παρκέ, καθώς ο Σκυδραϊκός ήταν αξιόμαχος, χωρίς βέβαια να απειλήσει σε καμιά στιγμή ούτε και να πάρει επίσης το προβάδισμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Σ. ΜΟΥΡΙΩΝ.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Δε θα πω κάτι παραπάνω από όσα πιστεύω και από όσα είναι εφικτά να γίνουν στο λεκανοπέδιο των Μουριών για το σοβαρό πράγματι ζήτημα που αντιμετωπίζετε και είναι δύσκολο να το κατονομάσετε γιατί κανείς δεν είναι σε θέση από όλους εμάς να πει υπεύθυνα εάν η εγκατάσταση αλλοδαπών στο ξενοδοχείο ‘’Θεά Δήμητρα’’ έχει προσφυγικό ή μεταναστευτικό πρόσημο.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι δηλώνει παρών στη «μεγάλη πρόκληση, για "Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες"», που αποτελεί το όνομα της παράταξης στην οποία είναι επικεφαλής.

 

Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, π. Υπουργός.

 

Το μεταναστευτικό από καιρό κινεί τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Θα καθορίζει τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη για αρκετό καιρό και συνάμα θα επηρεάζει γεωπολιτικά την Ελλάδα.  

Η μετανάστευση δεν είναι καινούργιο πρόβλημα στον πλανήτη. Προκύπτει από την ανάγκη των φτωχών της γης ν’ αλλάξουν τη ζωή τους. Σε κάποιες περιόδους, αυτό συνέπιπτε με την ανάγκη των αναπτυγμένων κοινωνιών να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους με φθηνή εργασία.

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 21:29

Καμιά νύξη...

Κάηκε από το γάλα φυσάει και το γιαούρτι τώρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαΐδης. Με νωπή την ομοβροντία των επιθέσεων που δέχτηκε από τους συμβούλους της μειοψηφίας στη συνεδρίαση που διακόπηκε για να συνεχιστεί την επομένη με θέμα το οικόπεδο του Μύλου Σαμαρά και την ψηφοφορία επί πρότασης αναβολής σχετικά με την παρουσία-απουσία του κ. Δ. Δημητρίου, στην τελευταία συνεδρίαση για τους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο "Πικρολίμνη" - που δεν ήρθαν ποτέ- αφού μίλησαν επί ώρες αρχηγοί παρατάξεων, σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και πολίτες, πήρε το λόγο για τη δευτερολογία του ο Δήμαρχος Δ. Κυριακίδης: