Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 3:47:08 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 20:46

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Μεγάλη ιστορία ο Μεμάς. Γεράσιμο τον βαφτίσανε, Μεμά τον φωνάζουνε. Φτωχή η οικογένεια στο χωριό, πολλά τα στόματα και από μικρός στη βιοπάλη ο Μεμάς. Τα γράμματα δεν τα ήθελε, με το ζόρι τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ξύλο απελέκητο ο Μεμάς γράφτηκε από νωρίς στο κόμμα. Δεκαετία του 80 και κόλλαγε αφίσες ο Μεμάς, μάλωνε με τους αντίπαλους κομματικούς οπαδούς ο Μεμάς και νάτος τώρα ιδιαίτερος γραμματέας του βουλευτή.

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 20:44

Γυναίκες Δυνατές

Γράφει η Κωνσταντίνα Γεράκη.

Αιτία γι αυτό που διαβάζετε ένα αγαπημένο τραγούδι που λέει πως τα super girls δεν κλαίνε… εντελώς ίδιο με το οι άντρες δεν κλαίνε, που λέγαμε οι μαμάδες αγοριών όταν αυτά βάζανε τα κλάματα..
Υπάρχουν σήμερα πολλά μικρά και μεγάλα κορίτσια που ναι στη ζωή τους είναι ήρωες, κορίτσια της διπλανής πόρτας που δίνουν η καθεμιά τους έναν αγώνα αξιοζήλευτο, αξιοπρεπή και δύσκολο… είναι κάποια κορίτσια που θαυμάζω πολύ…

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μουριών στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική κοινωνία με τη φιλοξενία 300 και πλέον προσφύγων στο ξενοδοχείο του χωριού.

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 59 και 25 ετών προχώρησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος επιχείρησε να πουλήσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δύο κλεμμένες συσκευές εντοπισμού σκύλων, αξίας 1.950 ευρώ, που του είχε παραδώσει ο 59χρονος.

Οι παραπάνω συσκευές κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ  Ν. Κιλκίς την Παρασκευή 8-11-2019  πραγματοποίησε συνάντηση για τα θέματα της κάλυψης των κενών και την έγκριση  και λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων που δεν έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα , με τον Περιφερειακό Διευθυντή  Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Κόπτση  Αλέξανδρο.
"Απαιτούμε κάλυψη με εκπαιδευτικούς όλων των κενών στα σχολεία του Νομού, τα οποία ανέρχονται σε 16 πλήρους και μειωμένου ωραρίου, και έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ Ευρωπού, Νέου Αγιονεριού και Μουριών".

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Δημοτική περίοδο 2019 -2023 ανέδειξε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), στο οποίο εκλέχτηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ από τους δημοτικούς συμβούλους ο Χρήστος Γκουντενούδης είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, εκλέχθηκαν και οι εκπρόσωποι για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Του Ανδρέα Αγτζίδη (*).

"῎Ολβιος, ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν", (Ευριπίδης, Αντιόπη).
Κάθε χρόνο το μήνα Νοέμβριο διαβάζουμε σε τοπικές εφημερίδες, δυστυχώς, άρθρα ή ομιλίες, εμπρηστικές, εμφυλιοπολεμικές, διχαστικές που αναφέρονται στη φονική μάχη που έγινε στο Κιλκίς στις 4 Νοεμβρίου 1944. Στα κείμενα αυτά, πολύ σωστά, οι συντάκτες σε κάποιο σημείο τονίζουν πως: «…τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να γράφονται με ειλικρίνεια και να περιέχουν όλη την αλήθεια, τα δε συμπεράσματα θα τα βγάλει ο ιστορικός-ερευνητής και ο αναγνώστης».

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 23:28

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, , τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

 

Την βδομάδα που πέρασε, είχα την χαρά να έχω έναν ακόμη μικρό φίλο στο γραφείο μου. Καθώς παίζαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, έχασε, και μονολόγησε “ αφού δεν τα καταφέρνω πουθενά. Είμαι τελείος άχρηστος”.

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 20:46

Ισότητα κι ανισότητα φύλων

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

 

Η γυναίκα στη μακραίωνη πορεία της στον πλανήτη Γη ήταν ανέκαθεν αδικημένη, καθώς όφειλε να ζει σε μια ανδροκρατούμενη  κοινωνία. Στην ιστορία  της εξέλιξης των δύο φύλων η ανισότητα ήταν πάντα στη μεριά της γυναίκας.  
Υπήρξαν όμως και φορές με δράσεις όπως στη δωρική Σπάρτη και στην ιωνική Αθήνα,  όπου μαζί με τους άνδρες και τα αγόρια, έπαιρναν μέρος γυναίκες και  κορίτσια. Υπήρξαν και φιλοσοφικές σχολές στις οποίες διακρίθηκαν  γυναίκες όπως: η Κόριννα, η Ασπασία, η Σαπφώ, η Θεανώ κ. ά. «Η γυναικεία φύσις ουδέν χείρων της του ανδρός» έγραφε ήδη από τότε ο Ξενοφών στο «Συμπόσιον". 

Θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και ζητήματα υγείας, ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελουμένων του ιδίου προγράμματος θα καλύψει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί εξόρμηση στις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα.