Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 1:30:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς

Τη μετάθεση κατά μία (1) ώρα της έναρξης των μαθημάτων (μετά τις 09 : 00 π.μ.) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Τρίτη 15 – 01 - 2019, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που προβλέπεται να επικρατήσουν τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 14-01-2019 και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 15-01-2019, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς μετά από σχετικές αποφάσεις των δυο δήμων.

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 22:09

«Είμαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς ζήτησε και πολύ σωστά, να κηρυχθεί (και κηρύχθηκε) ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα μπορούσαν να καλέσουν ένα τηλεοπτικό συνεργείο, από την ΕΡΤ3 μπρε αδελφέ να κάνει ρεπορτάζ; Για μια ακόμη φορά απουσίαζε η πόλη μας και γενικά ο νομός μας από τα κανάλια και είμαστε μόλις 45 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, η πιο κοντινή σ’ αυτήν πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας. Ας είναι καλά η αγαπητή μου φίλη Μαίρη Τσοτσάκη που μεταφέρει τα νέα του νομού και της πόλης μέσα από την εκπομπή «Πέριξ» της TV100.

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 21:24

Πάνος Καμμένος

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Όταν ο Πάνος Καμμένος, ως επικεφαλής του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποφάσιζε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δεν θα ήταν δυνατόν να φανταστεί, πως η συμμετοχή του αυτή θα του επιφύλασσε την δεινότερη δοκιμασία της πολιτικής του καριέρας.

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε.
Ερχόμαστε σήμερα εδώ, για ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο, με κύριο θέμα του τη συζήτηση προς ψήφιση του προϋπολογισμού της ΚΔΕΚ.
Στο προηγούμενο ΔΣ, που δυστυχώς έλειπα λόγω των ημερών , δεν συγκεντρώθηκε η ενισχυμένη πλειοψηφία που χρειάζεται, ώστε να περάσει ο προϋπολογισμός όπως επιβάλλει ο Καλλικρατικός νόμος.
Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή η πρόεδρος της ΚΔΕΚ, προφανώς δεν ήξεραν , ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία για να περάσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε για να το συζητήσουμε πάλι, γιατί αλλιώς θα κλείσει η ΚΔΕΚ όπως λέτε.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των φορέων και την αγανάκτηση των πολιτών, ήταν η αφορμή για να συναντηθούμε και να κινητοποιηθούμε.

Παρατηρώντας την έντονη διαμαρτυρία των συμπολιτών μας θέλαμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση, μια διαφορετική λύση. Μπορεί οι φορείς να φάνηκαν αναποτελεσματικοί στο να καταφέρουν να λύσουν ένα αναμενόμενο πρόβλημα, η απάθεια και η έλλειψη πρωτοβουλίας όμως αφορά και εμάς τους ίδιους. Θα ήταν εύκολο να δοθεί λύση, εάν ο καθένας από εμάς σπαταλούσε μισή ώρα από το χρόνο του για να καθαρίσει το πεζοδρόμιο του.

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου / τ.Σχολικού Συμβούλου.

 

Κύριοι Βουλευτές,
Θεωρώ, πως πριν από τη «στρατιωτική « κατεύθυνση της ψηφηφορίας της συμφωνίας των Πρεσπών, υποχρέωσή μου ως Έλληνας Μακεδόνας, να κοινολογήσω ,μαζί σας, δεν θα έλεγα συμβουλές, ούτε καν σκέψεις, αλλά, προβληματισμούς για τις μεγάλες συνέπειες και το βάρος των ευθυνών που συνεπάγεται η ψήφος σας. Πριν απ αυτό πολύ μικρή ιστορική διαδρομή. Μικρό ιστορικό:

  • Την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας, κατά μία (1) ώρα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού Κιλκίς τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, λόγω επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών με παγετό τις πρωινές ώρες και χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφάσισαν οι  δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πολύτεκνοι συνεπέστατοι απέναντι στους επιτυχόντες σε ΤΕΙ , και ΑΕΙ έτους 2018-2019 τεκνα Πολύτεκνων οικογενειών, τους βράβευσαν στα γραφεία του συλλόγου.

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Ν. Κιλκίς σας προσκαλεί στην κοπή βασιλόπιτάς της, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 και ώρα: 17:30 στο Κιλκίς (Γραφεία ΝΟΔΕ - οδός: Αθηνών 1 & 25ης Μαρτίου γωνία).
Το παρών θα δώσει ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στο καφέ-μπαρ CRESCENDO που βρίσκεται στο ισόγειο των γραφείων της νομαρχιακής (οδός: Αθηνών 1-στο Κιλκίς).