Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 4:32:06 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,  Παύλο Θωμαΐδη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τονικίδη, ο κ.  Κώστας Παπακώστας.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπακώστας αναφέρει:

Την 9η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ., θα λάβει  χώρα, στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Επιμελητήριου Κιλκίς, η 1η ετήσια Διανοσοκομειακή συνάντηση των Ορθοπαιδικών κλινικών της Μακεδονίας.

Η εκδήλωση αυτή άρχεται πάντοτε από το Κιλκίς, τιμής ένεκεν, από την έναρξη του θεσμού και τελεί υπό την αιγίδα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς διακρίνεται για την επιτυχή ένταξή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Πρόσφατα μάλιστα κατόρθωσε να ενταχθεί σε δυο νέα και με την ευκαιρία αυτή θα μιλήσουμε με τον εκαπιδευτικό του 3ου Γυμνασίου , υπεύθυνο των προγραμμάτων Erasmus+ κ. Φώτη Παπαθαναήλ.

Διατελέσατε Βουλευτής από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο, μέχρι τις εκλογές δηλαδή, τις πρώτες εκλογές του 2012, τις πρώτες εντυπώσεις σας θυέλουμε..λοιπόν. Πώς είναι τα πράγματα; Όπως τα αφήσατε;
Είναι λίγο διαφορετικά. Το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό. Τότε ξέρετε ήταν οι αγανακτισμένοι, είχαμε και αγανακτισμένους μέσα στη Βουλή που φωνάζανε, κάνανε. Υπάρχει τώρα ένας πολιτικός πολιτισμός μέσα στη Βουλή που βοηθάει βεβαίως και το ότι δεν υπάρχει η Χρυσή Αυγή μέσα,

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 23:12

Κατάθεση στεφάνων

Γράφει ο Αν. Αμανατίδης, Ιατρός - πρώην Δήμαρχος Κιλκίς.

Βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των ονομαστικά αναφερόμενων πεσόντων τέκνων του πρώην Δήμου Κιλκίς κατά τους ιερούς αγώνες 1912-1922 και 1940-1941. Δεν θα αναφερθούμε στην διοργάνωση, που ήταν καλή, όπως έπρεπε. Θα σταθούμε μόνον στην εικόνα του μνημείου, των αναθηματικών μαρμάρινων πλακών με τα ονόματα, στην βάση των οποίων κατατίθενται τα στεφάνια από τους επίσημους και φορείς της πόλης, ένστολους και μη.

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυριοφύτου Χαράλαμπος Λουκάς, μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε το αυτοκίνητό του με αμαξοστοιχία στον κάμπο του Μυριοφύτου το περασμένο καλοκαίρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στον Ι.Ν. Μυριοφύτου.

Θυμίζουμε πως ο Χαράλαμπος Λουκάς νοσηλεύονταν στην εντατική μετά τη σύγκρουση του αυτοκινήτου του με τρένο, την Πέμπτη 1 Αυγούστου, σε αφύλακτη διάβαση στον κάμπο του Μυριοφύτου.

Το ΙΧ επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τις γραμμές του τρένου. Η σύγκρουση με διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία ήταν τόσο σφοδρή που οι λαμαρίνες του αυτοκινήτου διαλύθηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό οι τρεις επιβάτες. 

υστυχώς από τη σφοδρή σύγκρουση νεκρή ανασύρθηκε η μια επιβάτης του αυτοκινήτου, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός του, Χαράλαμπος Λουκάς, ο οποίος και έχασε τη μάχη με το θάνατο σήμερα το πρωί.

Σαρωτική επικράτηση της ΔΑΚΕ είχαμε στις εκλογές ανάδειξης διοίκησης και ελεγκτικής επιτροπής στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, όπου κέρδισε τις 6 από τις 9 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και το 60% των ψηφοφόρων.

Τα πλήρη αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-11-2019)

Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Τα σοβαρότερα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο ορισμός του προέδρου και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Κιλκίς, η λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, η ίδρυση Κέντρου Κοινότητας, η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας στο 3ο Γυμνάσιο και σε Δημοτικά Σχολεία και η συνεργασία με το "Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης" (ΠΚΕΕΥΕ).

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (8-11-2014)