Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:14:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Χρόνια τώρα διαπιστώνουμε δυσλειτουργία των δύο Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Νομού μας. Αναφέρομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και στο Γενικό νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Παιονίας. Αυτά οφείλονται στην κακή πολιτική για την υγεία του αρμόδιου Υπουργείου.
Πάντοτε λέγαμε πως αυτά τα ιδρύματα υπάρχουν και λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο γιατρών και λοιπού προσωπικού. Την προηγούμενη εβδομάδα στην ανακαινισμένη Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς χειρουργήθηκε η σύζυγος μου Αικατερίνη Αλίρη.

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Ε. Παυλίδης.


Με την ζωγραφική δεν έχω και μεγάλη σχέση.Φυσικό γιατί δεν έχω εικαστική παιδεία. Μ' αρέσει ένας ωραίος πίνακας που απεικονίζει φύση (δένδρα, ποτάμια, λουλούδια, βουνά) αλλ' αυτό δεν έχει να κάνει με την τέχνη της ζωγραφικής. Έχει να κάνει με το συναίσθημα και την περί ωραίου αντίληψη του μέσου πολίτη. Αυτός που γνωρίζει την τέχνη, πίσω από το φαινόμενο, ξέρει να διακρίνει την λεπτομέρεια, την αισθητική του πίνακα και την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη. Διότι η ζωγραφική, δεν είναι το φαινόμενο. Είναι αυτό που φαντάζεται ο ζωγράφος από μέσα του, είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο θεατής με την σκέψη του.

Χιλιάδες υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για να ζητήσουν από τη βρετανική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια τελική ψηφοφορία για τους όρους του Brexit.

Δύο χρόνια αφότου η χώρα ψήφισε με 52% έναντι 48% υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολιτικές διαιρέσεις σχετικά με το Brexit είναι εδραιωμένες και, παρά την κάποια σύγχυση για το τι θα σημάνει το Brexit, δεν έχει υπάρξει σαφής μεταστροφή.
«Επικίνδυνο για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατικών, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αντισταθεί στις πιέσεις των Βαυαρών συντηρητικών που θέλουν να πατάξουν τη μετανάστευση, προειδοποιώντας ότι η διαμάχη τους με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια γερμανική έξοδο από την ΕΕ.

Ένα βίντεο με εικόνες του Ανδρέα Παπανδρέου δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 22 χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του κόμματος.

«Ανδρέας Παπανδρέου, 22 χρόνια απών με διαρκή παρουσία» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο Twitter.

Περισσότεροι από 400 πρόσφυγες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα ανοικτά των ισπανικών ακτών κατά τη διάρκεια τριών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δημόσιος οργανισμός Salvamento maritimo.

Νεαρός ποινικός, που είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια για ληστείες στην Αττική και στην επαρχία, φέρεται ότι είναι ο «οργανωτής» της χρηματοδότησης -με 4.000 ευρώ μέσω καταθέσεων από 28 άτομα- του 28χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γιατζόγλου που κατηγορείται ως ο αποστολέας δέματος-βόμβα στον πρώην Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο.
Την αθωωτική απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους σχετικά με το θάνατο της ανήλικης Στέλλας Ακουμιανάκη, ανακοίνωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων.

Συγκεκριμένα, το Eφετείο έκρινε πως είναι αθώοι για το θάνατο της τότε 16χρονης κοπέλας οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στο νοσοκομείο.

Ήταν σίγουρα μια εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία με μεγάλες συγκεντρώσεις και όλα τα απαραίτητα τεχνάσματα, συμπεριλαμβανομένων και εγκαινίων αεροδρομίων που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, οι σημαντικές τους πλευρές δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αισθητική της προεκλογικής εκστρατείας όσο με τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφώσουν.

«Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις και εσείς ήσασταν αταλάντευτα προσηλωμένος στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο στενό πυρήνα της Ευρωζώνης και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της ανταμοιβής. Ομολογώ ότι είχατε δίκιο».