Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, 4:03:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνελήφθη χθες (6 Νοεμβρίου 2019) το πρωί μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 59χρονος ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο 59χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Όσες  θέσεις καθηγητών ζητήθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Κιλκίς, έγινε δεκτή η κάλυψή τους κι έτσι από την προσεχή Δευτέρα μετά τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται η παρουσίασή τους στο νομό για να αναλάβουν εργασία.

Καλύπτονται όλα τα κενά της γενικής εκπαίδευσης και επομένως εξασφαλίζεται η λειτουργία και των πέντε ολιγομελών τμημάτων; Όχι! Για τον απλούστατο λόγο ότι καθηγητές δεν ζητήθηκαν επειδή δεν είχαν εγκριθεί τα πέντε τμήματα, όταν λίγες εβδομάδες νωρίτερα δεν είχαν εγκριθεί τα πέντε τμήματα επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές!  

Ερώτηση για τα αδέσποτα σκυλιά στο νοσοκομείο Κιλκίς κατέθεσε η Ελληνική Λύση. Την ερώτηση υπογράφουν ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος Κόμματος, Βουλευτής Λάρισας –Ελληνικής Λύσης και ο Απόστολος Αβδελάς Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης– Ελληνικής Λύσης.

Στην ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφέρουν:

Η εποποιία του 1940 - 41 διέσχισε με ασύλληπτη ταχύτητα το φράγμα του θρύλου, έγινε τραγούδι, ποίημα, πεζογράφημα, παραμύθι. Δεν περίμενε την ιστορική έρευνα η οποία συνήθως έρχεται αργοπορημένη. Υπήρχαν οι ζωντανές μνήμες των πρωταγωνιστών της εποχής, για τις πράξεις των οποίων δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες αποδείξεις.

Ένσταση κατά του κύρους της ψηφοφορίας επί της πρότασης της μειοψηφίας για αναβολή της συνεδρίασης της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, όταν και συζητήθηκε η πρόταση της διοίκησης για την κατάτμηση του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά, κατέθεσαν στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης οι επικεφαλής τριών παρατάξεων Παύλος Τονικίδης, Δημήτρης Τσαντάκης, Γιάννης Φαχουρίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης.

Τελικά ο έλεγχος του κλιμακίου του ΕΟΤ αποκάλυψε κάμποσα και ενδιαφέροντα ευρήματα στο ξενοδοχείο ΔΗΜΗΤΡΑ στο Σταθμό Μουριών.
Ο έλεγχος διεξήχθη από κλιμάκιο της υπηρεσίας που κατέφθασε από τη Θεσσαλονίκη και ήταν εξονυχιστικός.

Μια πολύτιμη προσφορά προς τους κιλκισιώτες κάνει ο αγαπητός κιλκισιώτης πανεπιστημιακός Δρ. Σωτήρης Χρυσάφης, 75 χρόνια μετά την αιματηρή μάχη του Εμφυλίου, της 4ης Νοεμβρίου 1944.
Ο συγγραφέας, θέλοντας να συμβάλλει στην ιστορική καταγραφή των στοιχείων της φονικότερης μάχης του Εμφυλίου, αυτήν του Κιλκίς, εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο, «Ο Αρμαγεδδών του Εμφυλίου».

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 22:30

Σύριζα Κιλκίς vs Πρωινής του Κιλκίς

Απάντηση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ:

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 σε άρθρο της εφημερίδας «Πρωινή του Κιλκίς» δημοσιεύτηκε άρθρο με επικεφαλίδα το ερώτημα : «Ποιος και γιατί απέκλεισε τους μαθητές του Ν. Κιλκίς από τα σχολικά γεύματα» Θα περίμενε κανείς μια αναφορά σε επισταμένη έρευνα σχετικά με την εξαίρεση του Νομού μας από τα σχολικά γεύματα και την ανάδειξη τυχόν ευθυνών σχετικά με αυτήν την εξαίρεση. Το άρθρο όμως επικεντρώνεται στην «τραγική», όπως αναφέρει, έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς και στο τι διημείφθη στην τελευταία συνάντηση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 22:17

Κουνάει μαντήλι ο Παπακώστας

Οσονούπω, μαθαίνουμε, στέλνει χαιρετίσματα ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακώστας και αποχωρεί από το συνδυασμό Τονικίδη.
Αναμείνατε λίαν προσεχώς επιστολή ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με τις πάντα αξιόπιστες πηγές μας.

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ προσκαλούν στα εγκαίνια του νεοσύστατου Κέντρου Ενημέρωσης Αρχαίας Ευρωπού, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12.00,  εντός του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού, περίπου 800 μ νότια της ομώνυμης κοινότητας του Δήμου Παιονίας, της Π.Ε. Κιλκίς.

Το Κέντρο Ενημέρωσης σηματοδοτεί μία σημαντική αναβάθμιση υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για την βιογραφία της Αρχαίας Ευρωπού (πόλη και νεκροταφεία), όσο και για τον γόνο της, Σέλευκο Α΄ τον Νικάτορα, μία εξαιρετικά σημαντική ιστορική φυσιογνωμία του ελληνιστικού κόσμου. Η παρουσίαση των δύο αυτών ενοτήτων φέρει τον γενικό τίτλο «ΕΥΡΩΠΟΣ. ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».