Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:33:02 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη.

Διαστάσεις φαρσοκωμωδίας τείνει να προσλάβει το ζήτημα-ερώτημα αν υπάρχουν εκπονημένες από το παρελθόν μελέτες για τα φράγματα Μεταξοχωρίου και Κάρπης. Και λέμε φαρσοκωμωδίας επί του παρόντος διότι από την εξέλιξη που θα έχει το όλο ζήτημα δυνατόν να προσλάβει και διαστάσεις τραγωδίας.

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 20:26

Να παίξουμε και επίθεση

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη.

Προφανώς και ήταν χρήσιμη η σύσκεψη για να τεθούν κανόνες στην επέλαση των φωτοβολταϊκων πάρκων που στήνονται εική και ως έχει.
Προφανέστατο είναι επίσης ότι η παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κονόχρηστων (δημόσιων) εκτάσεων σε επενδυτές συνιστά καταστροφική πράξη για τους κτηνοτρόφους μας, γεγονός που επισημάναμε επανειλημμένα και σε κάθε ευκαιρία, όταν δηλαδή εισέρχονταν προς γνωμοδότηση οι ΜΠΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 20:11

Ένα είναι το πρόσωπο του φασισμού

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Μια ακόμα γυναικοκτονία, στην Φολέγανδρο, ένα ακόμα κραυγαλέο έγκλημα με θύμα γυναίκα από έναν τύπο που προφανώς ένοιωσε πολύ άνδρας και το απέδειξε.
Είναι η βία του ισχυρού έναντι του ανίσχυρου που τρομάζει καθώς τείνει να καταστεί – αν δεν κατέστη ήδη- αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά.

Οι νέοι και του Κιλκίς μάς εξέπληξαν. Επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ωριμότητα έσπευσαν να εμβολιαστούν και μάλιστα οι 30άρηδες πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις ανοησίες που γράφονται και λέγονται για ένα εκ των εμβολίων, εφαρμόζοντας στην πράξη την αυτονόητη αλήθεια: ασφαλέστερο εμβόλιο είναι εκείνο που μπορείς να κάνεις συντομότερα.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Επειδή και τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα παράγονται τόσο από τη μεταποιητική δράση όσο και από την συλλογή των απορριμμάτων από τους δήμους, και επειδή κάποτε η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός όλων ημών οφείλουν να δώσουν τη θέση τους στην υπεύθυνη αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής όλων μας, διατυπώνω δημόσια το ερώτημα με αφορμή την αντίδραση και όσα διαμείφθηκαν δημόσια σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στις παρυφές της ΒΙΠΕ:

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 21:51

Στα ίδια λάθη πάλι θα ξαναβρεθούμε

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Είναι νωπές ακόμα στη μνήμη οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων μπροστά από τη Βουλή αρχές της περασμένης δεκαετίας, τότε που μαζί αριστεροί και δεξιοί εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις πρώτες συνέπειες των μέτρων τιθάσευσης του θηριώδους ελλείμματος το οποίο κατέλιπαν η μόλις απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή και η αθροιστική κληρονομιά του λαϊκισμού της μεταπολίτευσης.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Ούτε η πλέον εύφορη είναι, ούτε της περισσεύουν οι φυσικοί πόροι. Μήτε περίσσεψε ποτέ ο πλούτος της. Έχει μέγα πλούτο την καρδιά των παιδιών της. Και διδάσκει ήθος με τη λεβεντιά των ανθρώπων της.

Ή λιμός δριμύς ταλανίζει την Αιτωλοακαρνανία ή τα παιδιά-μαθητές δημοτικών σχολείων της είναι τα πλέον …φαγανά της χώρας.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματική Οργάνωση. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των οργανωμένων πράξεων βίας, ατιμώρητοι  για κάμποσα χρόνια, έφτασαν μέχρι τον φόνο του Π. Φύσσα και έλαβαν την πρέπουσα απαξία και τιμωρία από τη Δικαιοσύνη. Τελεία.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Καλά εσύ πιστεύεις αυτές τις διαδόσεις; Είναι δυνατόν έξυπνος άνθρωπος να δίνεις βάση σ’ αυτές τις μπούρδες με τους ιούς και τις μάσκες;
Αιφνιδιάστηκα, ομολογώ. Σε ρυθμό πολυβόλου ο φίλος συνέχισε πως στη Νορβηγία, όπως όλοι ξέρουν, κανείς δεν φορά μάσκα και κανείς δεν πέθανε από κορονοϊό.