Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:41:46 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 20:21

Πυρκαγιές και σοβαρότητα

Του Θεοφύλακτου

Παγλαρίδη.

 

Εις τους αιώνες των αιώνων κάθε καλοκαίρι στην χώρα μας όπως και σε όλες τις χώρες της θερμής ζώνης σημειώνονται πυρκαγιές. Πότε περισσότερες πότε λιγότερες, πότε με ευθύνη της φύσης - μην λησμονούμε ότι η φωτιά αποτελεί ένα μέσο αναπαραγωγής του φυσικού περιβάλλοντος- πότε των ανθρώπων με πράξεις και παραλείψεις τους.

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:48

Η θεσμική μνήμη ΔΕΝ λειτουργεί

Ο αείμνηστος Βασίλης Σεργιαννίδης προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στο ν. Κιλκίς.  Χωρίς υπερβολή αποτέλεσε την πατριαρχική μορφή της βιομηχανίας στο νομό, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν γεννήθηκε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε η ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 23:16

Ο εθνικός μας ποιητής Άνταμ Σμιθ

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης. 

 

Για εναρμονισμένη πολιτική μείωσης των τιμών  γάλακτος καταγγέλλουν τις γαλακτοβιομηχανίες οι παραγωγοί, πρωτίστως οι αιγοπροβατοτρόφοι. Όλες μαζί και σε όλους τους κτηνοτρόφους εφαρμόζουν την ίδια μείωση, περί τα εφτά λεπτά ανά λίτρο γάλακτος.
Φώναξαν στο Κιλκίς, κατήγγειλαν στις Σέρρες, την Λάρισα ....παντού όπου παράγεται γάλα η καταγγελία είναι ίδια: Πιέζουν την τιμή και μάλιστα επικαλούμενες - οι εταιρείες- την ίδια αιτιολογία: Ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Συγχωρέστε με για την παρέκκλιση από τη συνήθη θεματολογία της στήλης.  Άγιες μέρες που είναι όμως ας αποστούμε από την τύρβη της καθημερινότητας.
 “Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών και ειρήνην τω κόσμω παρά του Κυρίου αιτησώμεθα” προσκαλεί τους πιστούς στη Θεία Λειτουργία του ο ιερός Χρυσόστομος. Μια πρόσκληση που ξενίζει για το εκ πρώτης ακρόασης περιεχόμενό της. Να ζητάς από τον Κύριο να σου εξασφαλίσει τα συμφέροντα- έστω της ψυχής-  ακούγεται σαν παράκληση   στον Σόιμπλε να συγκατανεύσει σε μείωση του δημόσιου χρέους.

Γράφει ο
Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης.

Είναι στατιστικώς καταγεγραμμένο: Κάθε φορά που εκτελείται ένα μεγάλο έργο οδοποιίας στο ν. Κιλκίς για το οποίο απαιτούνται τεράστιες ποσότητες αδρανούς υλικού, οργιάζει η παράνομη αμμοληψία στην κοίτη του Γαλλικού και των παραποτάμων του.
Η κατασκευή του πρώτου τμήματος της οδού Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι τη Νέα Σάντα είναι χαρακτηριστική. Τα φορτηγά επί μήνες ανέσκαπταν την κοίτη του ποταμού, ενώ εξαφάνισαν κι ένα λόφο, τρία χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς.
Οι φωνές διαμαρτυρίας πάντα υψώνονται, αναζητούνται αρμόδιοι να επιβάλλουν τη νομιμότητα, συνήθως δεν ανευρίσκονται ή κι όταν κινούνται κατά των παρανόμων αμμοληπτών οι επιπτώσεις είναι τόσο ήπιες που λειτουργούν ως οιονεί καθαρτήριο. Ένα δυο πρόστιμα για τους τύπους και  η ζωή (και η αμμοληψία) συνεχίζεται.

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 20:50

Η διαμεσολαβητική δημοκρατία

Γράφει ο
Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης. 

 

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ως γνωστόν οι παραδόσεις αποτελούν ιερό  θέσφατο. Ταυτίζονται με τα ακρίτως εξυμνούμενα ήθη και έθιμα που οφείλουν πάντες να τιμούν και να διαιωνίζουν. Το γεγονός ότι πολλά αν όχι τα περισσότερα εξ αυτών έλκουν την καταγωγή από σκοτεινούς αιώνες, αποτελεί λεπτομέρεια.

Η κοσμοπλημμύρα στις δυο ομιλίες που εκφώνησε την περασμένη Κυριακή στο Πολύκαστρο το πρωί και στο Κιλκίς το απόγευμα ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος  προσφέρεται για περίσκεψη κι όχι μόνο για μελαγχολία.
Χωρίς καν την χρήση και αξιοποίηση των μέσων ενημέρωσης ο κ. Βελόπουλος  κατόρθωσε να συγκεντρώσει σε μια ημέρα τόσους πολίτες του νομού που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προσέλκυαν  μαζί και αντάμα όλα τα κόμματα εξουσίας.

Με αφορμή την πρόσφατη  κινητοποίηση κατοίκων του Χέρσου αναφορικά με την τύχη του εκεί κέντρου διαμονής προσφύγων κι αφού καταγράψαμε σε αναλυτικά ρεπορτάζ τόσο όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου όσο και δυο ημέρες αργότερα στη συγκέντρωση των κατοίκων στο Χέρσο, κρίνουμε σκόπιμο να εκφράσουμε τη θέση μας νηφάλια με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου μας.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 22:08

Μπήκαν στην πόλη οι …αρχηγοί

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης 

 

Την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε δυο πολιτικούς αρχηγούς είχαμε στο Κιλκίς τον τελευταίο μήνα. Αρχηγούς κομμάτων που βρίσκονται στη Βουλή, διότι αν συμπεριλάβουμε και τους εκτός, τότε- ζωή νάχουν- φτάσαμε τους τέσσερις. Πρώτος ο κ. Θεοδωράκης και πριν λίγες μέρες η κ. Γεννηματά.  Ενώ πριν τρεις  μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε κοτζάμ κλιμάκιο τεσσάρων πέντε πρωτοκλασάτων στελεχών (Φορτσάκης, Ασημακοπούλου, Αυγενάκης κ.α.).

Γράφει ο
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Ετοιμαζόμουν να παραθέσω πλείστα όσα περιστατικά της δημόσιας ζωής ερμηνεύουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της βλακείας, αλλά με πρόλαβαν τα γεγονότα στο Κιλκίς. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τουλάχιστον 100 συμπολίτες μας βρέθηκαν στο Επιμελητήριο για να χειροκροτήσουν τον εκπρόσωπο του Σώρρα  και της «Ελλήνων Συνέλευσις».
Συνταρακτική η διαπίστωση. Εκατό άτομα δεν μαζεύουν στις συνελεύσεις τους ούτε ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ανερχόμενη Νέα Δημοκρατία, πολλώ δε μάλλον τα μικρότερα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το πεφιλημένο ΠΑΣΟΚ.