Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 4:46:00 πμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 22:07

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΟΡΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ
Ο Αναστάσιος (όχι ο Γιαννουλάτος,αλλά ο Αμανατίδης), γράφει στην παρούσα εφημερίδα, ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του Κιλκίς και τους ανθρώπους του.
Συνιστώ στους συμπατριώτες μου να τον διαβάζουν, γιατί μαθαίνουν πράγματα που δύσκολα θα μπορούσαν να αρυσθούν από άλλες πηγές.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 21:37

Το χάλι της χώρας

Γράφει ο
Θεόδωρος Παυλίδης

 

Τον Χρήστο Γιανναρά συνήθως δεν τον διαβάζω. Ο λόγος του μού είναι δύσπεπτος.Το παρακάτω όμως κείμενο που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  στις 24-5-2015 (αρχείο μου) θέλω να το μελετήσουν όλοι οι σύγχρονοι ''προοδευτικοί''.

Είδατε το Σάββατο την σύναξη του ΠΑΣΟΚ υπό την Γεννηματά; Ή θα έκλεγες από απελπισία ή θα ξεκαρδιζόσουν στα γέλια από το θέαμα.
Παλιές αμετανόητες τετριμμένες φιγούρες, που προκαλούν τουλάχιστον απαρέσκεια στον ταλαιπωρημένο Λαό μας, που τους χόρτασε στον καιρό της αποτυχημένης εξουσίας τους.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 22:45

H συνέχεια της Ρωμιοσύνης

Του Θεόδωρου Ε. Παυλίδη, Δικηγόρου Κιλκίς

 

Yannis Vasilis Yaylali (Γιάννης Βασίλης Γιάηλαλι ). Ο ακτιβιστής της Τουρκίας που αγωνίζεται Για τις ανθρώπινες Ελευθερίες -Για το δικαίωμά του να παραμείνει  Ρωμιός Πόντιος.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:55

Το θέατρο Σώρα και η ευκαιρία που έχασα

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Δικηγόρου Κιλκίς

 

Το μέγα λάθος της ζωής μου είναι ότι δεν πήγα το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση-ομιλία του Προέδρου του ΕΣΥ  Αρτέμη Σώρα που έγινε εδώ στο Κιλκίς  στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ  Μετάνιωσα πικρά γιατί η υπόθεση ήταν............. θέατρο και θα έβλεπα έργο δωρεάν. Μάλιστα θα γελούσα με την καρδιά μου γιατί το έργο ήταν κωμωδία. Θα πείτε ο Πρόεδρος του ΕΣΥ τι δουλειά έχει με τα θέατρα. Αμ δεν πρόκειται για το γνωστό ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας Πρόκειται για των Ελλήνων ΣΥνέλευσις (Ε.ΣΥ) όπου ο Πρόεδρος μοιράζει εκατομμύρια και για την ακρίβεια δισεκατομμύρια.

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης Δικηγόρος Κιλκίς

 

Το βράδυ του Σαββάτου 26-11-2016 άκουσα για τρεισήμισι ώρες  όλη την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "στην υγειά μας ρε παιδιά" στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ
   Ο λόγος δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εξ άλλου προσωπικά δεν εκτιμώ, αλλά η παρουσία των αδελφών Τσαχουρίδη. Τα παιδιά αυτά όποτε εμφανίζονται δημόσια, γράφουνε ιστορία.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 21:49

Ο Καημός της Τραπεζούντας

Με την ποίηση,δεν τα είχα ποτέ καλά.Μου αρέσει η λογία γραφή.Η λογία   έκφραση των συναισθημάτων.Μου αρέσει ο ξεκάθαρος,σαφής και ορθός λόγος.Δεν θέλω,δεν μπορώ να ερμηνεύω τα υπονοούμενα του ποιητή ούτε να υποκαταστήσω τις σκέψεις του.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 20:01

Το Ποντιακό ζήτημα και άλλα τινά

Γράφει ο δικηγόρος-συγγραφέας Θεόδωρος Παυλίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικοποντίων Ν.Κιλκίς

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Αγίου Μάρκου Κιλκίς μίλησε ο γνωστός Μιχάλης του ποντιακού ελληνισμού, δηλαδή ο πολιτικός επιστήμονας και κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 22:54

Σκόπια - Ελλάδα - Συμ-μα-χία

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ε. ΠΑΥΛΙΔΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

 

Αν σε δημόσια ομιλία μου, τασσόμουν υπέρ της συμμαχίας Ελλάδος-Σκοπίων, δεν νομίζω ότι θα βρισκόταν (Έλληνας) ακροατής που θα εκδήλωνε την δυσφορία του.
Αντιθέτως αν τασσόμουν υπέρ της συμμαχίας Ελλάδος-Μακεδονίας (υπονοώντας φυσικά το κράτος των Σκοπίων) οι αντιδράσεις θα ήταν άμεσες. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ΔΕΝ θέλει τα Σκόπια να αυτοαποκαλούνται Μακεδονία και γι΄ αυτό οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 22:03

Θα μπορούσε να είναι δικός μας γιός

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης

 

Κυριακή βράδυ γύρω στις 21.00 ώρα, πήγα στο  διανυκτερεύον φαρμακείο της πόλης μας για να αγοράσω αντιβιοτικό για πρόσωπο του περιβάλλοντός μου που παρουσίασε αιφνίδιο πυρετό.
   Πριν προλάβω να φύγω από το φαρμακείο,εμφανίσθηκε  βιαστικός ένας νεαρος,αδύνατος στο δέρας, ηλικίας μόλις 14-15 ετών και ζήτησε μία σύριγγα.