Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:07 πμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

paulidisΟ Καθηγητής του Πανεπιστημίου της 19ης Μαίου (Σαμψούντα)  Hikmet Sami Turk καυτηριάζει στην εφημερίδα  Bafra Haber (φυλ. Ιαν. 2014) την στάση του Μουφτή  Hasan Ginar, ο οποίος στην τελετή έναρξης των μαθημάτων περιόδου 2013-2014 της Σχολής Αστυνομικών του  Erzurum, στις 2-10-2013, ξεκίνησε με δέηση επτά (7) λεπτών, για να ακούσει τελικά το στόμα χιλίων και πλέον παρευρισκομένων το Εβραϊκό Αμήν (αληθώς).

paulidisΜε τον παραβολικό τίτλο «Είμαι γάϊδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» Κίνηση Πολιτών από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να εξαφανισθεί ή τουλάχιστον να περιορισθεί η παράνομη συμπεριφορά οδηγών οι οποίοι παρκάρουν όπου νάναι τα αυτοκίνητά τους.

paulidisΘα μπορούσε να ήταν έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά σίγουρα είναι και απώλεια μέτρου.
Κατά τους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς ο Δήμαρχος του νησιού (Παρίσης στο όνομα) όντας το πρόσωπο των ημερών, ήταν συνεχώς παρόν στα κανάλια.

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 22:37

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιο μας

paulidisΕΠΑΓΓΕΛΜΑ;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Από τις δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής – Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα (ΠΡΩΙΝΗ 14-2-2014).
«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως προσφορά. Αναλαμβάνω μια αποστολή, θέλω να την τελειώσω, να κάνω καλά τη δουλειά μου…».

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 18:03

Θεόδωρος Παυλίδης : Άξιοι του φανατισμού τους

paulidisΠροσωπικά έχω επισκεφθεί τον Εύξεινο Πόντο αρκετές φορές και ειδικά την περιοχή Μπάφρας – Σαμψούντας, πάνω από είκοσι (20) φορές.

paulidisΣτις 19-4-2013 ήρθε από την Σαμψούντα στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα 17 Τούρκων, ηλικίας από 20 έως 27 ετών. Όλα αυτά τα παιδιά ήταν γόνοι επιχειρηματιών της περιοχής και ο σκοπός του ταξιδιού τους ήταν διττός.

paulidisΗ Μπιρίμ Γιγίτ  (Birim Yigit) είναι νεαρή μορφωμένη Τουρκάλα Κων/πολίτισα.
Σε μήνυμα που έστειλε μέσω  Facebook, εξηγεί στους συνομιλητές της για ποιο λόγο ξεσηκώθηκε ο Τουρκικός Λαός.

divouno-kilkisΠέρυσι τέτοιο καιρό είχα τελειώσει το τρίτο βιβλίο μου για τους Ανταλλάξιμους πρόσφυγες. Αυτές τις μέρες τελείωσα το τέταρτο βιβλίο μου για τους τόπους προέλευσης και εγκατάστασης των Ανταλλάξιμων προσφύγων στο Ν. Κιλκίς
Η μελέτη της ιστορίας των προσφύγων, δίνει ανάγλυφη την εικόνα των ανθρώπων μας στην πορεία του χρόνου.

paulidisΤο αντάρτικο του Πόντου, δηλαδή η αντίσταση των Ελλήνων στις αφόρητες καταπιέσεις των Οσμανών, εκδηλώθηκε στον  Πόντο σε δύο περιόδους.  Την περίοδο 1916 τέλη 1918 και την περίοδο Μάιος 1919 τέλη 1923.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 22:20

Θεόδωρος Παυλίδης : "Τάσος ο ….ατελείωτος"

paulidisΕίναι γνωστό ότι ο τέως δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης είναι θιασώτης (εραστής) της ιστορίας. Και δεν παύει κάπου κάπου να μας μιλάει για την ιστορία του τόπου μας σε εκδηλώσεις που ο ίδιος με διάφορες πολιτικές ιδιότητες διοργανώνει..