Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 5:35:19 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 18:01

Ο Ηρωϊκός ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ του 1944

Του Κώστα Πινέλη

Ο  ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ του 1944 στάθηκε μια εξέγερση της ανθρώπινης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Ο αδούλωτος λαός μας, η Ελλάδα, πολέμησε στα οδοφράγματα τους Εγγλέζους αποικιοκράτες. Πολέμησε τον κόσμο της προδοσίας και του δοσιλογισμού, της υποτέλειας.
 Γράφει ο Νίκος Καραντηνός, ο μεγάλος και αλησμόνητος δάσκαλος  της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο «Διονύσης» της Εθνικής Αντίστασης: «ΔΕΝ ξεχνιέται αυτή η μέρα. Εκείνη η ματωμένη Κυριακή (3 Δεκέμβρη 1944), που θα ζούσε η αδούλωτη Αθήνα.

Εντάξει. Το έχω πει επανειλημμένα και το επαναλαμβάνω. Εκτιμώ την προοδευτική τεχνοκρατική αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζεις τα πράγματα και λύνεις τα προβλήματα. Ήξερα επίσης ότι είσαι δεξιός με την ιδεολογική και πολιτική έννοια του όρου. Αλλά ανακαλύπτω ότι είσαι πολύ δεξιός ρε  Γιάννη. Δεξιότατος!

Του Κώστα Πινέλη

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 19:47

Είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;

Του Κώστα Πινέλη

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Δεν γνωρίζουμε πότε ο άνθρωπος άρχισε να ασχολείται με την αμπελουργία και κατ’ επέκταση με την παραγωγή κρασιών.

“Ας μην ξεχνάμε πως ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης».

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 01:22

Το χέρι στην τσέπη από την πρώτη μέρα...

Η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία κάθε Σεπτέμβρη σηματοδοτεί ένα σταθμό στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα για την κατάκτηση της μόρφωσης. Ενα «ταξίδι» που προορισμό θα έπρεπε να έχει τη δημιουργία ανθρώπων ικανών να καταλάβουν τον κόσμο που τους περιβάλλει, με βάση τις τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης, να παρέμβουν στο άδικο και το λάθος, να ανοίξουν το δρόμο για την πραγματική πρόοδο σε όφελος του συνόλου της κοινωνίας και με γνώμονα την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ωστόσο, η πραγματικότητα, που «φωτίζεται» ιδιαίτερα με αφορμή το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτει πόσο απέχει η Παιδεία μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού από τις πραγματικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί στήριξε, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία,.
 Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ πληρώνουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στο πλευρό της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, με σκοπό τη διείσδυση των μονοπωλίων τους στην περιοχή σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία. Το ερώτημα είναι τίνος τα συμφέροντα υπερασπιζόταν η κυβέρνηση της Ελλάδας όταν υπερψήφιζε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ή όταν την ίδια ώρα είχε στο δρόμο δεκάδες φορτηγά - ψυγεία με ροδάκινα για τη Ρωσία;

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 19:20

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΦτώχια και…
το μέγα έλεος
Σύμφωνα με σχετική μελέτη της ΠΚΜ, ΚΕΠΥΟ, ΕΛΣΤΑΤ για την Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές του ν. Κιλκίς οι κάτοικοι βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Εκείνο που προκαλεί απορίες είναι ότι μέσα στις περιοχές αυτές