Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:55:01 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 22:11

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

Οι συμφώνως
τω νόμω…

Προσπαθώ να καταλάβω διαβάζοντας την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μαθητών (αυτός ήταν ο «ανώνυμος» φορέας που την συνέταξε), που μοίραζε η Κνίτισα έξω από το 2ο ΓΕΛ

Πέρασαν 43  χρόνια και παρά το γεγονός ότι διάφορες "Σειρήνες" προσπαθούν να ξεθωριάσουν το νόημα του Πολυτεχνείου , εκείνο είναι πάντα μπροστά μας. Για να θυμίζει ότι λαός και νεολαία μάτωσαν παλεύοντας για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία".

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Πήρα, όπως άλλοι 250.000 συνταξιούχοι, την επιστολή του υπουργού Εργασίας με την οποία,-όπως γράφει- με πληροφορεί «υπεύθυνα» για τη σύνταξή μου. μόνο
που όχι μόνο δεν εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού των περικοπών αλλά περιέχει και στοιχεία διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για την κύρια σύνταξη  και του ΕΤΕΑ (ΤΑΔΚΥ) για την επικουρική.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 20:55

Εν Ριπή Οφθαλμού, του Κώστα Πινέλη

Ο Γκάβλας
Πως το είπε ο πρωθυπουργός; Το «ηθικό πλεονέκτημα» που έχει η Αριστερά, είναι που κάνει τη διαφορά. Τολμούν να κάνουν τέτοιες αναφορές, την ίδια στιγμή που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την ώρα που στέλνουν τα ΜΑΤ στους συνταξιούχους, την ώρα που κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 19:52

Σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους

Γράφει ο Κώστας Πινέλης 

 

Εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο στη γη πιστεύουν  στη μία ή στην άλλη θρησκεία. Οι θεμελιωτές του Μαρξισμού-Λενινισμού έχουν εκθέσει τις θεμελιώδεις θέσεις αρχών για τη στάση των κομμουνιστών απέναντι στη θρησκεία και τους θρησκευόμενους, θέσεις που διατηρούν τη σημασία τους μέχρι σήμερα.
Στο βιβλίο «ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ζητήματα στρατηγικής και τακτικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών της ΕΣΣΔ και στο κεφάλαιο «Οι κομμουνιστές και η θρησκεία» διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Αναρωτιέμαι κάποιες φορές μήπως  κάνουμε το λάθος να απαντάμε  σε αυτά που γράφουν για εμάς ή ακόμη και σ’ αυτά που μας ρωτάνε άσχετα από την πρόθεση; Το ίδιο  αναρωτήθηκα διαβάζοντας στις εφημερίδες μας το άρθρο «Ο σύγχρονος αριστερός πολιτικός» του κ. Τάσου Ναούμη. « Πω-πω νόημα, που έλεγε κι ο θεατής του χαρυκλυννικού Αρτέμη. Πολύ νόημα! Άμα δεν προσέξεις, το έχασες...»

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 21:20

Εσύ πότε τα έμαθες τα νέα;

Γράφει ο Κώστας Πινέλης 

 

Είναι γνωστό, ότι με διάφορες αποφάσεις και νόμους των κυβερνήσεων, οι δημόσιοι δωρεάν κρατικοί παιδικοί σταθμοί περιήλθαν στους δήμους, με αποτέλεσμα αυτοί σήμερα να λειτουργούν σε ανταποδοτική βάση σε βάρος των γονέων και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Δύο φορές, με διαφορά λίγων ημερών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά για την υποχρέωση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας. «Αποτελεί εθνικό χρέος το να μην λησμονούμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» είπε στην Παναγία Σουμελά και στην Ν. Μηχανιώνα. Πολύ σωστά. Και της Θράκης; Φαίνεται για τον ΠτΔ δεν υπάρχει Θράκη ούτε θρακικός Ελληνισμός. Και άρα δεν υπάρχει και γενοκτονία του.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

 

Απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν, μειώνουν, απαξιώνουν την Ιστορία, την Λαογραφία και τον Πολιτισμό της Θράκης

Όπως είναι γνωστό η Αρχαία Θράκη καταλάμβανε τις περιοχές από την Πιερία, προς Βορρά τα Σκόπια, την Ναισό (το σημερινό Νις), μέχρι τον Ποταμό Ίστρο (Δούναβι) σε όλο το μήκος του  ανατολικά μέχρι τη νότια Ρουμανία, τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, τη σημερινή Ανατολική Θράκη που ανήκει στην Τουρκία, τα παράλια του Αιγαίου Πελάγους. Για παράδειγμα οι Κρήστωνες κατοικούσαν στην σημερινή περιοχή του Κιλκίς και οι Μύγδονες στην περιοχή του Λαγκαδά. Όπως έγραψε και ο Ηρόδοτος, ήταν το μεγαλύτερο έθνος μετά τους Ινδούς. Ο Θουκυδίδης που κατάγεται από την Θράκη καθορίζει τα ίδια όρια.

Η Θράκη είχε πάντα μεγάλη συμμετοχή στους εθνικούς αγώνες, αλλά δεν κατόρθωσε να αναδείξει τους ήρωες της, τα δικά της παιδιά δηλαδή, όπως συνέβη με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Με αποτέλεσμα να μην ξέρουν ούτε οι Θρακιώτες τους ήρωές τους.