Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 5:32:13 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 23:01

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΣαμαράς και ΔΕΗ (2)
Ο Σαμαράς υπεραμύνεται της παραπέρα ιδιωτικοποίησης –ξεπούλημα της ΔΕΗ όπως γράψαμε στους «Σχολιασμούς» της προηγούμενης έκδοσης.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 21:15

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΔΕΗ
Η ΔΕΗ υπήρξε μια δημόσια επιχείρηση του καπιταλιστικού κράτους. Στα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο με τους αγώνες του λαού και την ευεργετική παρουσία της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών

pinelisΑξιολογήσεις υπαλλήλων: τι θα κάνουν οι δημοτικές αρχές, οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα;Κάνουμε λόγο για την περίφημη «Αξιολόγηση» των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο.

pinelisΗ ίδια «ιστορία» κάθε τοπικές εκλογές το ίδιο εκβιαστικό ψευτοδίλημα. Τι θα κάνει το ΚΚΕ την δεύτερη Κυριακή; Τι θα κάνουν οι συνδυασμοί που υποστήριξε; Και αυτό αρχίζει πριν από την Α΄ Κυριακή από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.

pinelisΗ ΕΟΚ δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ως ιμπεριαλιστικό κέντρο στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία κ.λ.π. Στο πιστοποιητικό γέννησής της είχε την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

pinelhsΤο χωριό Τσερνοπόλιε που βρίσκεται κοντά στην  Συμφερούπολη της Κριμαίας, στην εύφορη περιοχή του Belogorsk, απασχόλησε το πρώτο μέρος του αφιερώματος. Σε ολόκληρη την χερσόνησο της Κριμαίας, όπως στις περιοχές Σεβαστούπολης, Συμφερούπολης, Βαλακλάβας, Γιάλτας, υπάρχουν μετανάστες Θρακιώτες.

pinelisΗ πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία ξανάφερε στο προσκήνιο την αδιάλειπτη παρουσία των Ελλήνων στη περιοχή, εδώ και 27 αιώνες. Η ελληνική παρουσία στις βόρειες και δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη χερσόνησο της Κριμαίας και γύρω από την Αζοφική Θάλασσα

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 22:33

Κώστας πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΑχ καλέ μη, καλέ τρελός είσαι;
Κάθε φορά  η κυβέρνηση κάνει, τάχα, σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που κάθε φορά βάζει και καινούργια ζητήματα. Φέτα-φέτα η εξόντωση του λαού. Με την μέθοδο του σαλαμιού. Τι ζητάει αυτή τη φορά;

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 22:39

Κώστας πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΥγεία
Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά την εφαρμογή του νόμου για την «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρώτη ενέργεια ήταν η παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και η υπαγωγή του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

pinelisΤο πρόβλημα των στρατιωτικών εξοπλισμών της Πατρίδας μας, ήταν πάντα πολύπλευρο, οξύτατο και διαπλεκόμενο, πάντα ελεγχόμενο από τις διασυμμαχικές συμβατικές υποχρεώσεις και προσαρμοσμένο στις συμμαχικές ανάγκες και στο βωμό των κερδών των πολυεθνικών του πολέμου και όχι στις ανάγκες της χώρας μας.