Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:57:44 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Δεν γνωρίζουμε πότε ο άνθρωπος άρχισε να ασχολείται με την αμπελουργία και κατ’ επέκταση με την παραγωγή κρασιών.

“Ας μην ξεχνάμε πως ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης».

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 01:22

Το χέρι στην τσέπη από την πρώτη μέρα...

Η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία κάθε Σεπτέμβρη σηματοδοτεί ένα σταθμό στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα για την κατάκτηση της μόρφωσης. Ενα «ταξίδι» που προορισμό θα έπρεπε να έχει τη δημιουργία ανθρώπων ικανών να καταλάβουν τον κόσμο που τους περιβάλλει, με βάση τις τεράστιες κατακτήσεις της επιστήμης, να παρέμβουν στο άδικο και το λάθος, να ανοίξουν το δρόμο για την πραγματική πρόοδο σε όφελος του συνόλου της κοινωνίας και με γνώμονα την κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ωστόσο, η πραγματικότητα, που «φωτίζεται» ιδιαίτερα με αφορμή το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτει πόσο απέχει η Παιδεία μέσα σε συνθήκες καπιταλισμού από τις πραγματικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί στήριξε, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της στην ΕΕ, την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία,.
 Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ πληρώνουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στο πλευρό της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, με σκοπό τη διείσδυση των μονοπωλίων τους στην περιοχή σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία. Το ερώτημα είναι τίνος τα συμφέροντα υπερασπιζόταν η κυβέρνηση της Ελλάδας όταν υπερψήφιζε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ή όταν την ίδια ώρα είχε στο δρόμο δεκάδες φορτηγά - ψυγεία με ροδάκινα για τη Ρωσία;

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 19:20

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΦτώχια και…
το μέγα έλεος
Σύμφωνα με σχετική μελέτη της ΠΚΜ, ΚΕΠΥΟ, ΕΛΣΤΑΤ για την Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές του ν. Κιλκίς οι κάτοικοι βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Εκείνο που προκαλεί απορίες είναι ότι μέσα στις περιοχές αυτές

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 23:01

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΣαμαράς και ΔΕΗ (2)
Ο Σαμαράς υπεραμύνεται της παραπέρα ιδιωτικοποίησης –ξεπούλημα της ΔΕΗ όπως γράψαμε στους «Σχολιασμούς» της προηγούμενης έκδοσης.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 21:15

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΔΕΗ
Η ΔΕΗ υπήρξε μια δημόσια επιχείρηση του καπιταλιστικού κράτους. Στα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο με τους αγώνες του λαού και την ευεργετική παρουσία της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών

pinelisΑξιολογήσεις υπαλλήλων: τι θα κάνουν οι δημοτικές αρχές, οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα;Κάνουμε λόγο για την περίφημη «Αξιολόγηση» των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο.

pinelisΗ ίδια «ιστορία» κάθε τοπικές εκλογές το ίδιο εκβιαστικό ψευτοδίλημα. Τι θα κάνει το ΚΚΕ την δεύτερη Κυριακή; Τι θα κάνουν οι συνδυασμοί που υποστήριξε; Και αυτό αρχίζει πριν από την Α΄ Κυριακή από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.