Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:57:54 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

pinelisΗ ΕΟΚ δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε ως ιμπεριαλιστικό κέντρο στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία κ.λ.π. Στο πιστοποιητικό γέννησής της είχε την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

pinelhsΤο χωριό Τσερνοπόλιε που βρίσκεται κοντά στην  Συμφερούπολη της Κριμαίας, στην εύφορη περιοχή του Belogorsk, απασχόλησε το πρώτο μέρος του αφιερώματος. Σε ολόκληρη την χερσόνησο της Κριμαίας, όπως στις περιοχές Σεβαστούπολης, Συμφερούπολης, Βαλακλάβας, Γιάλτας, υπάρχουν μετανάστες Θρακιώτες.

pinelisΗ πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία ξανάφερε στο προσκήνιο την αδιάλειπτη παρουσία των Ελλήνων στη περιοχή, εδώ και 27 αιώνες. Η ελληνική παρουσία στις βόρειες και δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη χερσόνησο της Κριμαίας και γύρω από την Αζοφική Θάλασσα

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 22:33

Κώστας πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΑχ καλέ μη, καλέ τρελός είσαι;
Κάθε φορά  η κυβέρνηση κάνει, τάχα, σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, που κάθε φορά βάζει και καινούργια ζητήματα. Φέτα-φέτα η εξόντωση του λαού. Με την μέθοδο του σαλαμιού. Τι ζητάει αυτή τη φορά;

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 22:39

Κώστας πινέλης : Σχολιασμοί

pinelisΥγεία
Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά την εφαρμογή του νόμου για την «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρώτη ενέργεια ήταν η παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και η υπαγωγή του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

pinelisΤο πρόβλημα των στρατιωτικών εξοπλισμών της Πατρίδας μας, ήταν πάντα πολύπλευρο, οξύτατο και διαπλεκόμενο, πάντα ελεγχόμενο από τις διασυμμαχικές συμβατικές υποχρεώσεις και προσαρμοσμένο στις συμμαχικές ανάγκες και στο βωμό των κερδών των πολυεθνικών του πολέμου και όχι στις ανάγκες της χώρας μας.

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 20:33

Κώστας Πινέλης: Οι Μάρηδες της Θράκης

marhdesΟ λαϊκός πολιτισμός των Μάρηδων είναι ογκώδης και πολυμερής, καλύπτει όλο το φάσμα της ζωής της ομάδας που αναφέρεται σε ήθη και έθιμα.
Οι Μάρηδες γνωρίζουν τον πλούτο του λαικού πολιτισμού τους, τηρούν την παράδοσή τους και την πολιτιστική  κληρονομιά που τους άφησαν οι πρόγονοί τους και αυτό το εκδηλώνουν με πληθώρα λατρευτικών εθίμων και λαικων δρώμενων.

marhdes1Οι Μάρηδες είναι ένα γνήσιος Θρακικό φύλο, μια μικρή ομάδα Θρακών (κάπου 17.000 πρόσωπα), που ζει επίσης σε μια μικρή σχετικά περιοχή του βόρειου Έβρου. Ο χώρος που κατοικούν οι Μάρηδες στην πορεία των αιώνων, εντοπίζεται στην εύφορη κοιλάδα  του Ερυθροποτάμου,

pinelisΟ Σπάρτακος καταγόταν από το Θρακικό φύλλο των Μαίδων το οποίο κατοικούσε στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμώνα ποταμού, δηλαδή βορειοανατολικά της Λίμνης Κερκίνης, περιοχή που σήμερα ανήκει στη Βουλγαρία.

thrakhΟι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο. Εξέχουσα θέση στη ζωή τους είχαν οι πολεμικοί χοροί.