Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 12:03:56 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:08

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelis«…Είμαι επτά χρονών. Πέθανα στη Χιροσίμα καιρό πριν
Είμαι επτά τώρα, όπως ήμουν τότε.
Όταν τα παιδιά πεθαίνουν δε μεγαλώνουν
Δε μπορούν να παίξουν, δε μπορούν να φάνε γλυκά.
Είμαι επτά χρονών.
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 17:33

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΜας πήραν και τον Καραγκιόζη οι Τούρκοι;  Με απόφαση της Ουνέσκο. Όχι που θα μας τον άφηναν. Εδώ μας πήραν το μισό Αιγαίο και μάλιστα με τις ευλογίες μας και ας μην το λέμε. Και για συνεκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου υπό την αιγίδα των Αμερικάνων.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:31

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΣτην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Πέμπτης 8 Ιούλη 2010 έχει μια φωτογραφία του κ. Λομβέρδου, που τον δείχνει να κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, με την παρακάτω λεζάντα:  «Τρόικα εκεί; Εντάξει πέρασε! (το ασφαλιστικό)». Το σχολιάζω γιατί ήταν πολύ έξυπνο και μου άρεσε.
pinelisΌσοι βουλευτές ψήφισαν το «Μνημόνιο» (μάλιστα, όπως αποδείχθηκε,  σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να το διαβάσουν), θα γραφούν με το πιο μελανά, κεφαλαία  γράμματα, στη μαύρη Βίβλο των εχθρών του λαϊκού κινήματος και της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, μετά από αγώνες δεκαετιών.
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που πήραμε σήμερα, θα ήμασταν σε απόλυτο αδιέξοδο. Τα μέτρα πονάνε και πρώτος απ’ όλους πονάω εγώ» (Α. Γ. Παπανδρέου).
Π
«Πονάει», λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, αλλά παράλληλα δηλώνει ικανοποιημένος και υπερήφανος!!!   Γιατί τα μέτρα θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο…
Π

pinelisΤο πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα της εκπαίδευσης που κατέθεσε η κυβέρνηση εντάσσεται στους συνολικότερους σχεδιασμούς που παίρνει το κεφάλαιο συνολικά στην ΕΕ και σε κάθε χώρα – μέλος. Τσακίζουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, απαξιώνουν τη μόρφωση, εκμηδενίζουν τα πτυχία, γενικεύουν την αμορφωσιά σε όλη την κλίμακα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Χτυπούν τον ενιαίο χαρακτήρα  που συνεχίζει να έχει αυτή η ταξική εκπαίδευση ακόμη στην Ελλάδα. Ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στις επιχειρήσεις παντού σε κάθε βαθμίδα, δημιουργώντας και νέα πεδία για επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα οι γονείς να ξοδεύουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. (Γεια σας περήφανα νιάτα!).

Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010 14:23

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΖήμενς -  Μήζε-ν-ς. Είδατε πόσο εύκολο είναι; Με ένα απλό αναγραμματισμό. Έστω και ανορθόγραφο.
Π
Πως το είπε ο Καίσαρας; Να είναι και να φαίνεται τίμια. Και γέλασε στην αρχαία Ρώμη το χείλι του κάθε πικραμένου.
Π
Οργίζονται και σοκάρονται, λέει, στο ΠΑΣΟΚ από την ομολογία Μαντέλη.  Κάνουν σαν «απατημένοι σύζυγοι» που τα μαθαίνουν τελευταίοι…
pinelisΤεράστια και συγκλονιστική η πανελλαδική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Μια κόκκινη λαοσύναξη που έπνιξαν, στην κυριολεξία, τα κανάλια εκτός από την δημόσια ΕΡΤ  που ήταν υποχρεωμένη …κάτι να δείξει.
Π
Και με την παρουσία και χαιρετισμούς εκπροσώπων αδελφών κομμάτων και με μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο. Δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έστειλαν αγωνιστικά μηνύματα, ότι η μόνη προοπτική για τους λαούς, είναι η πάλη για τη ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου και η ανατροπή του καπιταλισμού.
pinelisΤο στέλεχος της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Πινέλης, παρουσίασε στη συνέλευση της ΤΕΔΚ ν. Κιλκίς την κάθετη αντίθεση του κόμματός του στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», τονίζοντας:
«Το όνομα του Καλλικράτη λοιπόν, αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στην νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που, όπως ισχυρίζεται, θα αποτελέσει το «θεσμικό κλειδί» για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας προσανατολίζοντας τις κρατικές δομές και λειτουργίες στις ανάγκες «της πράσινης ανάπτυξης»…
pinelisΣτην κυρά μάνα μας μην δίνετε βοήθεια
Ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
Γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
Κι όταν φωνάζουν θα τους λέει αληταρά…
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με τυραννάς,
Λέγκω, Λέγκω μάνα, πάψε να με κυβερνάς!
(Απ’ το τραγούδι Λέγκω-Ελλάδα του Γ. Μαρκόπουλου)