Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:30:55 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 09:30

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΟ αγώνας των Γάλλων εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό, έχει θορυβήσει εκτός από το γαλλικό κεφάλαιο και την πλουτοκρατία των άλλων χωρών της ΕΕ καθώς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, τα κόμματα που εφάρμοσαν τις πολιτικές που έφεραν τους εργαζόμενους σ’ αυτή τη θέση. Γιατί όπως έγραψε κάποιος, «όταν φτερνίζεται η Γαλλία κρυολογεί ολόκληρη η Ευρώπη». Το καταλάβατε εσείς οι άλλοι έτσι; «Καλυφθείτε λοιπόν πιάστε τις γωνίες, Χιροσίμα αγάπη μου» που έλεγε και ο Βέγγος.
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 09:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΏστε μαζί τα φάγαμε κ. Πάγκαλε; Για να δούμε τι λένε τα δικά σας επίσημα στοιχεία:
_  Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δισ. Ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δισ. Ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 5,5 φορές!
_  Το 1990 –σύμφωνα με τα στοιχεία της «ICAP» τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκ. ευρώ. Το 2007 τα κέρδη είχαν εκτιναχθεί στα 16 δισ. Ευρώ! Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές!
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 21:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelisΣύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες και λοιποί «μνημόνιο-κτυπημένοι». Αδέλφια μου τσιγγάνοι.
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 22:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Σε προηγούμενο σχόλιο αυτής της στήλης είχα γράψει ότι, η αδελφοποίηση των Δήμων Κιλκίς – Ασένοφγκραντ (Στενημάχου) Βουλγαρίας έγινε επί Δημαρχίας Τάσου Αμανατίδη, ενώ το σωστό είναι ότι έγινε επί Δημαρχίας Σπύρου Αυγητίδη. Αγαπητέ μου Σπύρο, ήταν από λάθος πληροφόρηση. Ζητώ συγνώμη και αποκαθιστώ για ιστορικούς και πραγματικούς λόγους.
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 17:01

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΌπως συμβαίνει στις παραμονές κάθε δημοτικών εκλογών,  γέμισε ο τόπος «ανεξάρτητους» και «υπερκομματικούς» συνδυασμούς και υποψηφίους. Δεν λένε την αλήθεια όσοι υποστηρίζουν πως είναι «ανεξάρτητοι»,  «αδέσμευτοι» κ.λ.π. Χρησιμοποιούν αυτή την ταμπέλα για να μην χρεωθούν, απ’ τη μία, τη δυσαρέσκεια και τη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική που εφάρμοσαν τα κόμματα που τους υποστηρίζουν, και από την άλλη, όταν εκλεγούν, θα καταθέσουν τους ψήφους που πήραν στα κόμματά τους, τα οποία θα τις επικαλεστούν ως έγκριση της πολιτικής που ακολούθησαν όλα  τα  προηγούμενα χρόνια με όλες τις επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 15:08

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelis«…Είμαι επτά χρονών. Πέθανα στη Χιροσίμα καιρό πριν
Είμαι επτά τώρα, όπως ήμουν τότε.
Όταν τα παιδιά πεθαίνουν δε μεγαλώνουν
Δε μπορούν να παίξουν, δε μπορούν να φάνε γλυκά.
Είμαι επτά χρονών.
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 17:33

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΜας πήραν και τον Καραγκιόζη οι Τούρκοι;  Με απόφαση της Ουνέσκο. Όχι που θα μας τον άφηναν. Εδώ μας πήραν το μισό Αιγαίο και μάλιστα με τις ευλογίες μας και ας μην το λέμε. Και για συνεκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου υπό την αιγίδα των Αμερικάνων.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:31

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelisΣτην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Πέμπτης 8 Ιούλη 2010 έχει μια φωτογραφία του κ. Λομβέρδου, που τον δείχνει να κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, με την παρακάτω λεζάντα:  «Τρόικα εκεί; Εντάξει πέρασε! (το ασφαλιστικό)». Το σχολιάζω γιατί ήταν πολύ έξυπνο και μου άρεσε.
pinelisΌσοι βουλευτές ψήφισαν το «Μνημόνιο» (μάλιστα, όπως αποδείχθηκε,  σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να το διαβάσουν), θα γραφούν με το πιο μελανά, κεφαλαία  γράμματα, στη μαύρη Βίβλο των εχθρών του λαϊκού κινήματος και της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, μετά από αγώνες δεκαετιών.
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis«Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που πήραμε σήμερα, θα ήμασταν σε απόλυτο αδιέξοδο. Τα μέτρα πονάνε και πρώτος απ’ όλους πονάω εγώ» (Α. Γ. Παπανδρέου).
Π
«Πονάει», λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, αλλά παράλληλα δηλώνει ικανοποιημένος και υπερήφανος!!!   Γιατί τα μέτρα θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο…
Π