Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:24:47 πμ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 22:59

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών στην Τόλμη

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών (Βαθμός) του Α.Σ. Tae Kwon Do “Η Τόλμη” Κιλκίς διεξήχθησαν στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 30 Ιανουαρίου 2011. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας  (ΕΛ.Ο.Τ). Η ύλη ανά κατηγορία είναι διαφορετική και συγκεκριμένη όπου καλείται ο αθλητής-ρια από την επιτροπή να παρουσιάσει με το δυνατότερο τρόπο αυτό που διδάχτηκε.

Όταν ξεκινάει την άσκηση ο νέος αθλητής-ρια έχει το 10ο  βαθμό που χαρακτηρίζεται “CUP” και σύμφωνα με τα χρόνια μειώνεται στον 1ο. Επόμενο βήμα είναι η μαύρη ζώνη συλλόγου  και στη συνέχεια επικυρώνεται πλέον από την Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΛ.Ο.Τ.). Ο συνολικός χρόνος είναι 6 έτη συνεχούς άσκησης συμπεριλαμβανομένη και η αγωνιστική δραστηριότητα.   
Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δυο τμήματα. Στο πρώτο τμήμα από 10o έως 6o cup και στο δεύτερο τμήμα από το 5ο έως το 1ο cup και μαύρη ζώνη συλλόγου. Η ύλη αποτελείται από τα πούμσε  (τεχνικές με διάφορες κινήσεις άμυνας και επίθεσης με υποτιθέμενο αντίπαλο), τεχνική ποδιών (λακτίσματα), χεριών (διάφορες άμυνες και γροθιές), αγωνιστικό, θεωρία και θραύσεις.
Τη μαύρη ζώνη συλλόγου κατάφεραν να αποκτήσουν με καλή βαθμολογία οι : Μιχαηλίδου Τάνια και Στεφανίδου Έφη, αθλήτριες με συνεχείς συμμετοχές στον αγωνιστικό τομέα και με πανελλήνιες διακρίσεις.
Την επιτροπή συγκρότησαν οι ομοσπονδιακοί εξεταστές και διπλωματούχοι προπονητές: Ιωακείμ Πεχλιβάνης 7o     DAN, Ανδρέας Χριστίδης 5ο DAN και Γρηγόριος  Χαμαλίδης 5ο DAN που δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη συνολική παρουσία των υποψηφίων.
Η ηθική ικανοποίηση, από επιβράβευση, δεν έχει ηλικία αλλά είναι πολύ σημαντική ειδικά στα μικρά παιδιά διότι ενισχύεται μ΄αυτό τον τρόπο η αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται καθημερινά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Δημήτριος Τερζίδης, ειδικός σύμβουλος περιφέρειας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Χρήστος Σπίγκος, πρώην πρόεδρος ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς και ο κ. Χρήστος Χηκιάν, συνεργάτης του Γ.Α.Σ. Κιλκίς.
Όλοι οι γονείς ήταν παρόντες για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών (αθλητών-ριών) στην προσπάθεια που κατέβαλλαν διεκδικώντας την αναβάθμισή τους.
Μετά το πέρας των εξετάσεων ακολούθησε επίδειξη από διακεκριμένους αθλητές-ριες του συλλόγου