Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 9:47:42 μμ
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 22:51

Επικίνδυνο για τα παιδιά το γήπεδο 5Χ5 του Δροσάτου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο χώρο του δημοτικού σχολείου Δροσάτου ένα γήπεδο 5Χ5, που καλύπτει τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας μαθητών, παιδιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Όπως επισημαίνει η αναγνώστριά μας, Σοφία Τσουλφαΐδου, το γήπεδο αυτό ήταν παλιότερα ένα μικρό στολίδι και χώρος ψυχαγωγίας και για τους έξι οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης.


Μέχρι τώρα τον συντηρούσαν με πολύ κόπο και όπως μπορούσαν ο Σύλλογος Γονέων και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Δροσάτου. Ωστόσο, εδώ και ένα χρόνο η κατάσταση του γηπέδου είναι άθλια και χρειάζεται η παρέμβαση και συντήρηση από την πλευρά του δήμου. Το γήπεδο είναι πια επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. H περίφραξη του γηπέδου είναι άκρως επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και το ατύχημα δεν είναι δύσκολο να συμβεί.
Η συντήρησή του θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αφού ανοίγουν πια και τα σχολεία και οι μαθητές θα παίζουν σ’ έναν χώρο ανασφαλή. «Ο Δήμος δεν είναι μόνο το Κιλκίς, είναι και οι οικισμοί του. Είναι και οι δημότες που επέλεξαν να κατοικούν στα χωριά και όχι στην πόλη. Για τα παιδιά αυτών των οικισμών, που εδώ κι ένα χρόνο στερούνται και τις παιδικές χαρές, ο Δήμος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη φροντίδα», τονίζει η κα Τσουλφαΐδου.
Κι έχει απόλυτο δίκιο. Προτεραιότητα για το δήμο, για κάθε δήμο, πρέπει να έχουν τα παιδιά και οι κάτοικοι των χωριών.