Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:41:24 πμ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 22:53

Μαθήματα κολύμβησης στον Αλέξανδρο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κολυμβητική Παιδεία είναι μια βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των μαθησιακών σκοπών του αθλήματος.
Η ποιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και η κατάρτιση των εκπαιδευτών επίσης δυο αδιαμφισβήτητες παράμετροι.


Συνεχίζουμε να υπηρετούμε το άθλημα με τις χρησιμότερες προσαρμογές και οφέλη έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της αγάπης μας το ΠΑΙΔΙ.
Η κολύμβηση είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και οι κολυμβητές έχουν ανεπτυγμένη νευρομυική συναρμογή. Επίσης συνιστάται από ειδικούς ως μέτρο πρόληψης και θεραπείας πολλών ασθενειών.
Ήδη στον Αλέξανδρο έχει δημιουργηθεί η πρώτη ‘’φουρνιά’’ αγωνιστικών τμημάτων που συμμετέχουν με επιτυχία σε κολυμβητικούς αγώνες και στα τέσσερα στυλ της κολύμβησης ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα.
Στον Αλέξανδρο βέβαια λειτουργούν και τμήματα αρχαρίων μικρών παιδιών, τα ‘’παπάκια’’ της μικρής πισίνας όπου οι μικροί αθλητές βιώνουν τα πρώτα βήματα εκμάθησης της κολύμβησης (αναπνοές, κινήσεις ποδιών κτλ).
Τα μαθήματα εξελίσσουν τα παιδιά και σταδιακά αυτά εντάσσονται στα ‘’Δελφίνια’’ της μεγάλης πισίνας όπου διδάσκονται με μεγαλύτερη εξειδίκευση τα μυστικά της κολύμβησης.
Ακόμη, υπάρχει και το τμήμα βρεφικής κολύμβησης από 6 μηνών έως 4 ετών, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε ψυχαγωγικό χρόνο με το παιδί σας, αλλά και να το βοηθήσετε να αναπτύξει τις βασικές κολυμβητικές του ικανότητες με τη μορφή παιχνιδιού.

Βέβαια με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν και τα τμήματα ενηλίκων γι’ αυτούς που...ποτέ δεν είναι αργά αλλά και το Aqua Aerobic μια σύγχρονη μορφή άσκησης που έχει μόνο πλεονεκτήματα.

Τα μαθήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα σε κλειστά ολιγομελή τμήματα στην θερμαινόμενη πισίνα του Αθλητικού Κέντρου Αλέξανδρος ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.