Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 4:01:26 πμ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 12:44

Με 8 αθλητές η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με 8 ιππείς και αμαζόνες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Δασάκι στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς, μία όμορφη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής αυτό το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής σε μία διαδρομή 90χλμ. και τους Διεθνείς Αγώνες CEI1* στα 90χλμ. και CEI2* στα 120χλμ. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το μοναδικό ιππικό σωματείο της περιοχής, τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς.

Οι 8 αθλητές με τα άλογα τους που θα διεκδικήσουν τα μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό αγώνισμα είναι:  O Δημήτρης Μητώνας με την Jamelia, η Άννυ Βατίδη με τον Morfey, ο Χρήστος Κωνσταντίνου με την Soraya, ο Παντελής Σαλονικιός με την Six Degrees, η Χριστίνα Τουλή με τον Omar, η Βικτώρια Σχοινά με τον Koheilan XIII 16 Salomon P και η Ειρήνη Μητώνα με την Aphroditi.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα εκτός από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος η Βουλγαρία, η Σερβία και η Τουρκία με 16 ακόμη αθλητές. Στους διεθνείς αγώνες θα συμμετέχουν αθλητές από την Βουλγαρία, την Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το πρόγραμμα του φετινού Βαλκανικού Πρωταθλήματος Αντοχής έχει ως εξής :

Παρασκευή 4/10  16:00:   Κτηνιατρικός έλεγχος ίππων

Σάββατο 5/10   07:00:   Εκκίνηση Διεθνούς Αγώνα CEI2*-120χλμ.

                    08:00: Εκκίνηση Βαλκανικού Πρωταθλήματος CΗ Balkan-90χλμ.

                    08:30: Εκκίνηση Διεθνούς Αγώνα CEI1*-90χλμ.

Την Παρασκευή 4/10 στις 18.00, μετά την ολοκλήρωση του Κτηνιατρικού ελέγχου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και η παρέλαση των αθλητών στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, ενώ το Σάββατο 5/10, μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης και γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς.

Η διοργάνωση  υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη χορηγών, εταιρείες και φορείς, με επικεφαλής τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Όμιλος Μυτιληναίος – Μ, με την εταιρεία Protergia. Ακόμη, μια ομάδα παλαιών και νέων χορηγών του αθλήματος στηρίζει τη διοργάνωση, όπως η Εταιρεία Innovis Pharma με τα προϊόντα Nuxe, το Private Banking της Eurobank, ο  Όμιλος Αντωνίου με την Argus Park και την Adori café, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με την μπύρα Mythos, η Duxiana, η Connolly, η Superfast Ferries, η Aegean, η Hertz, η Εταιρεία Διεθνής Αθλητική με τα προϊόντα Admiral, η Balaton με τα προϊόντα TRM και η COSMOTE.