Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017, 10:40:14 πμ

Εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Υποστηρικτών Ατόμων με Αναπηρία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στην πόλη των Γιαννιτσών το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.     
Οι γονείς και τα παιδιά του Συλλόγου είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δράση «Συμμετέχω Ισότιμα» που διοργάνωσε ο ανεξάρτητος τομέας Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάνοντας κωπηλασία στον ποταμό Λουδία δίπλα στον  Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών.

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, σε  συνεργασία  με  τη  Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, την Επιμορφωτική Κιλκίς και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, διοργάνωσαν επιμορφωτική συνάντηση εταίρων από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 έως την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  Key Action 2 με τίτλο: Ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών.

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:49

Το 44ο Πανελλήνιο ετήσιο Συνέδριο Φιλολόγων στην Καβάλα

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Ετήσιο Συνέδριο της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων) στην Καβάλα, στις 09,10 και 11 Νοεμβρίου 2017. Φιλόλογοι από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη της Καβάλας με θέμα: « Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας».

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 09:18

Πρωτιά ΔΑΚΕ στους δασκάλους Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Διατήρησε την πρωτιά και την απόλυτη πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ισχυρό αναδείχτηκε και το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές ψήφισαν 372 εκπαιδευτικοί, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 174 ψήφους και παίρνει 5 έδρες στη διοίκηση, η Κίνηση Εκπαιδευτικών 155 ψήφους και 4 έδρες, ενώ υπήρξαν και 27 λευκά και 16 άκυρα ψηφοδέλτια. Στην Ελεγκτική Επιτροπή η ΔΑΚΕ εκλέγει τα δύο από τα τρία μέλη της.

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 23:57

Θέλουμε το ΤΕΙ στο Κιλκίς; Ας το αποδείξουμε

Γράφτηκε από τον

Συμπληρώσαμε τουλάχιστον δυο χρόνια αφότου το νέο κτήριο του ΤΕΙ στο Κιλκίς απαλλαγμένο από εργολαβικές "δουλείες" μπορούσε να φιλοξενήσει το παράρτημα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος που λειτουργεί από το 1999  "προσωρινά" στις αίθουσες του ΟΑΕΔ. Και ο αγώνας των τοπικών παραγόντων προσανατολίζονταν να πείσουμε το Υπουργείο Παιδείας και τη διοίκηση του μητρικού ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας να επισπεύσουν τη μετακόμιση.

Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 21:01

Με δυο ψηφοδέλτια οι δάσκαλοι του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου οι δάσκαλοι του Κιλκίς ψηφίζουν για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και στην κάλπη θα βρίσκονται μόνο δυο ψηφοδέλτια, αφού τα στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για την εκλογή των οργάνων του, όπου για δεκαετίες κυριαρχούσαν στο χώρο αυτό.
Ετσι, στην εκλογική αναμέτρηση θα αντιπαρατεθούνμόνο τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της Κίνησης Εκπαιδευτικών, κάτι που έγινε και στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Tο έργο «How do you say it in your language ?» το οποίο εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2016-17 από τους μαθητές της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Χέρσου Κιλκίς στο μάθημα των Αγγλικών βραβεύτηκε από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία του e-Twinning,  όχι μόνο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας αλλά και με την Ευρωπαϊκή.

Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 21:03

Εργαστήρι Γονέων από τη Βίκυ Καλφοπούλου

Γράφτηκε από τον

Συναισθηματικό Εργαστήρι Γονέων δημιουργήθηκε στο Κιλκίς από την Βίκυ Καλφοπούλου, ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο, με στόχο να προσφέρει στους γονείς ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο νέες εμπειρίες και γνώση, με προορισμό τη συναισθηματική εκπαίδευση στις σχέσεις με τα παιδιά σας.
Το συναισθηματικό εργαστήρι θα αποτελείται από κλειστές ομάδες των 8 με 10 ατόμων, με συχνότητα 2 φορές το μήνα. Δυνατότητα δημιουργίας πρωινών και απογευματινών τμημάτων, τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Την ντροπιαστική για την Πολιτεία συμπεριφορά  της έναντι των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς με την καθημερινή οδύσσεια στην οποία υποβάλλονται αναδεικνύει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς  ζητώντας να εκδηλωθεί επιτέλους αποτελεσματική μέριμνα για την ευπρεπή και ασφαλή στέγασή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ταλειπωρούμενοπι επί μήνες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ έχουν προβεί σε κατάληψη του σχολέιου τους.

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου το 2015-16 στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του Κιλκίς και του 2ου Γυμνασίου μέσα από τα μάτια παλιών και νέων μαθητών. Φυσικά το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται με υλικό σε όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και, ελπίζουμε, και των επόμενων.
Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την Επέτειο του ΌΧΙ. Πότε όμως ξεκίνησε να γιορτάζεται αυτή η επέτειος; Στη wikipedia διαβάζουμε:

Σελίδα 1 από 66