Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 2:49:45 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 12:36

Οι νέοι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς οι νέοι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Κιλκίς.

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 12:33

Οι νέοι διευθυντές των δημοτικών σχολείων ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς οι νέοι διευθυντές των δημοτικών σχολείων.

Μια αυτονόητη πράξη, η μεταστέγαση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο, αφού πέρασε από "χίλια κύματα" έφτασε στην τελευταία του πράξη:  Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ανήκει από τον Αύγουστο του 2013 το παράρτημα Κιλκίς, συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Ιουλίου και αποφάσισε τη μεταστέγαση του παραρτήματος στο νέο κτήριο που έχει κατασκευαστεί από τις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας και παραμένει έκτοτε αχρησιμοποίητο, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της την Παρασκευή η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

Καθησυχαστικός ως προς την τύχη του Παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κιλκισιακής καταγωγής, Γιάννης Αμανατίδης όταν θέσαμε υπόψιν του τις πρόσφατες "τρομοκρατικές" δηλώσεις του αν. προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Αν. Μωυσιάδη πως "αν δεν αλλάξει κάτι, πήραμε απόφαση να μετακομίσει το παράρτημα από τον Σεπτέμβριο στις Σέρρες"
Ο κ. Αμανατίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το πρωί  της Τρίτης 11 Ιουλίου, τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, το παράρτημα όχι μόνο θα παραμείνει στο Κιλκίς, αλλά και επίκειται η μετεγκατάστασή  του στο νέο κτήριο.

Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 19:47

Ιδρύθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο στο Πολύκαστρο

Γράφτηκε από τον

Σε 16 ανέρχονται τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που ιδρύονται από το νέο σχολικό έτος, όπως προβλέπει απόφαση του Υπουργού Παιδείας.
Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται πολλές προαγωγές σχολείων, υποβαθμίσεις. Ως προς τις καταργήσεις έχουμε την κατάργηση 14 δημοτικών και 29 νηπιαγωγείων.
Στο νομό Κιλκίς ιδρύεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, το οποίο θα είναι εξαθέσιο, δεν προβλέπεται καμία κατάργηση.

Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 19:39

ΤΕΙ: Μετακομίζει σίγουρα, αλλά στις ...Σέρρες!

Γράφτηκε από τον

Η μετακόμιση του Παραρτήματος  ΤΕΙ Κιλκίς  από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά  είναι πλέον βέβαιη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του μητρικού ΤΕΙ Σερρών Αναστάσιος Μωυσιάδης, στην τελετή απονομής των πτυχίων των αποφοίτων του παραρτήματος στο Συνεδριακό του Κιλκίς, χθες Παρασκευή το μεσημέρι, υπήρξε κατηγορηματικός. Αν δεν αλλάξει κάτι, πήραμε απόφαση και από το Σεπτέμβριο το τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος θα λειτουργήσει στις Σέρρες!

Μια μόλις ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία επέλεξαν δασκάλες και μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς να μας επισκεφθούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις μας στο Μεταλλικό και να μας γεμίσουν με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 21:38

Έπαινος στη φοιτήτρια από το Κιλκίς Δήμητρα Καγιάννη

Γράφτηκε από τον

Με τη διοργάνωση μιάς ακαδημαϊκού επιπέδου φιλολογικής εσπερίδας έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Βυζαντινές εμπνοές», στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος, όπου διαρκεί και η έκθεση έργων της γνωστής ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου) με θέμα «Αναδρομές, διαδρομές, νόστοι».

Μαθήτριες και μαθητές της καταργηθείσας ειδικότητας Κομμωτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. και αντιπροσωπεία καθηγητών του 2ου και 1ου ΕΠΑΛ (Παρουσία και του Διευθυντή του 2ου ΕΠΑ.Λ κ.Φραγγελάκη Οδυσσέα), παρουσιάστηκαμε σήμερα, 19/6/2017, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κιλκίς όπου και καταθέσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ενέργεια του Υπουργείου να καταργήσει την συγκεκριμένη ειδικότητα, στερώντας μας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη συνέχιση των σπουδών μας στο σχολείο μας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων  Ν. Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ ) της Φυσικής Αγωγής Κιλκίς για τους μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων.

Σελίδα 1 από 62