Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 7:17:22 πμ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 11:34

1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς: "Healthy habits-happy kids" "Υγιεινές συνήθειες - Χαρούμενα παιδιά"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς με νηπιαγωγό την Κουλούρη Μαρία την φετινή σχολική χρονιά, πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο: "Healthy habits-happy kids" "Υγιεινές συνήθειες-χαρούμενα παιδιά"

Το έργο είχε σαν κενρικό του στόχο τη διατροφή, τη στοματική, σωματική και ψυχική υγεία.

 

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της διατήρησης της σωστής υγιεινής,και της φροντίδας του σώματος. Ακόμη ενημερώθηκαν για τους κινδύνους των ανθυγιεινών συμπεριφορών.

Τέλος θίξαμε το θέμα της διαφορετικότητα και των ατόμων με αναπηρία. Στο έργο συμμετείχαν επίσης έξι Νηπιαγωγεία από την Ελλάδα: το 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος Αττικής, το Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας, το 11ο και το 31ο Νηπιαγωγεία Ιωαννίνων, το 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής Λέσβου και το Νηπιαγωγείο της Φολέγανδρου, καθώς και σχολεία από την Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία, Ουκρανία, Σερβία και Λιθουανία.

Αποτέλεσμα της όλης εμπειρίας ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που περιέχει τη συνεργατική δουλειά των σχολείων. Το περιοδικό μπορείτε να το δείτε: https://www.canva.com/design/DADaqz42stw/tGph9vYaeiJqyGgpW43dPg/view?utm_content=DADaqz42stw&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton&fbclid=IwAR0pq6sMLz1HVJWKo3ILkvVrEzb_K9XriTo4JxXzY9fZzQDThffqP67Z1MI#1%20D.