Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 7:33:53 μμ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 22:02

5ο Δημοτικό: Ιδανικό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μόλις δυο εβδομάδες πέρασαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς κι ήδη το πρώτο project της χρονιάς είναι σε εξέλιξη στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς. Το πρόγραμμα σύμπραξης Α' και ΣΤ' τάξεων "Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου" ξεκίνησε, για 3η χρονιά φέτος, την ημέρα του Αγιασμού.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' ετοίμασαν την υποδοχή των παιδιών της Α', υιοθετώντας από ένα πρωτάκι κι αναλαμβάνοντας να το προσέχουν και να το υποστηρίζουν στην ένταξή του στο δημοτικό σχολείο. Ήταν μια χαρούμενη κι ενδιαφέρουσα διαδικασία για όλους τους συμμετέχοντες. Τα "αδέρφια" συστήθηκαν μεταξύ τους με ένα μπαλόνι και σχημάτισαν την πράσινη (Α1) και την πορτοκαλί ομάδα (Α2). Αφού είπαν μερικά πράγματα για τον εαυτό τους στον κύκλο γνωριμίας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και τους δασκάλους τους, τον κ. Γιώργο Τερζιάδη και την κα Έλλη Κεσίδου αντίστοιχα.
Η γνωριμία των "αδερφιών" θα συνεχιστεί και η σχέση τους θα χτιστεί σταδιακά στην καθημερινότητα του σχολείου, από την υποδοχή τους το πρωί ως την υποστήριξη στα διαλείμματα, την καθοδήγηση στις μεγάλες δράσεις του σχολείου και τη συνεργασία στις κοινές, μεταξύ τους δράσεις. Αναμένεται μια συναρπαστική χρονιά...