Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 10:51:10 μμ
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 09:06

Αποκάλυψη: Καταργούν το ΤΕΙ Κιλκίς κι αντ' αυτού προσφέρουν μεταλυκειακό ΙΕΚ!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δυστυχισμένο Κιλκίς που είσαι τόσο μακριά από την Αθήνα και τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη! Παραφρασμένη τη γνωστή από τις αρχές του περασμένου αιώνα κραυγή μεξικανού προέδρου (Δυστυχισμένη Λατινική Αμερική που είσαι τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες) ξαναθυμόμαστε και γίνεται επίκαιρη στο Κιλκίς μετά την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει σύσκεψη το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Δημαρχείο Κιλκίς ,όπου μέσες άκρες διαμηνύθηκε στους φορείς του νομού ότι: Καταργείται το παράρτημα ΤΕΙ και αντ' αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας (όπου εντάσσονται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας) θα φροντίσει υπό την εποπτεία του να λειτουργήσουν προγράμματα διετούς φοίτησης, επιπέδου μεταλυκειακού ΙΕΚ!

 

Υπενθυμίζουμε ότι προ ολίγων μηνών ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το Κιλκίς όπου βρέθηκε διακήρυξε ότι το τμήμα του ΤΕΙ (σχεδίαση - παραγωγή ενδύματος) διατηρείται και μέχρι την ένταξη και άλλων τμημάτων δύναται να ενισχυθεί με λειτουργία και τμημάτων διετούς φοίτησης. Μόνο που ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Στάμου χωρίς ακόμα να γίνει η συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα δυο ΤΕΙ (Σερρών και Καβάλας) κατάργησε ως περιττό το πανεπιστημιακού επιπέδου τμήμα της σχεδίασης - παραγωγής ενδύματος, καταργεί δηλαδή ουσιαστικά το ΤΕΙ στο Κιλκίς και προσφέρει μεταλυκειακό ΙΕΚ!

Επιβεβαιώνονται δηλαδή οι χειρότεροι φόβοι που εκφράσαμε δημόσια από τις εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς, μόλις έγινε γνωστή προ μηνών η πρόθεση του Υπουργείου να προβεί σε επαναχάραξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εισαγωγή των περιβόητων τμημάτων διετούς φοίτησης μη πανεπιστημιακού επιπέδου. Προειδοποιήσαμε τότε ότι με τη νέα πολιτική διαγράφεται  σοβαρότατος κίνδυνος κατάργησης  του παραρτήματος και ιδού που "πριν αλέκτορα φωνήσαι" οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται.

Όπως είναι ευνόητο η πρόταση του κ. Στάμου έτυχε καθολικής απόρριψης από τους εκπροσώπους των φορέων του νομού. Που επιμένουν  στην κοινή γραμμή: Διατήρηση πανεπιστημιακού τμήματος στο Κιλκίς και τότε είναι ευπρόσδεκτη η ένταξη και τμημάτων διετούς φοίτησης.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κιλκίς συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης, ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α. Βεργίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Ι. Ρούσσου, Ι. Φαχουρίδης, η κα Μ. Καλογερίδου από το ΕΒΕ Κιλκίς, ο κ. Γκότσικας από τη Β' Βαθμια Εκπαίδευση και εκπρόσωποι κομμάτων Τ. Κεσίδης (ΣΥΡΙΖΑ) Μ. Παπαδόπουλος (ΝΟΔΕ ΝΔ) Θ. Αθανασιάδης (ΚΚΕ) Ε. Γεωργιάδου, Ν. Τατίδης (ΑΝΕΛ)