Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 1:17:45 μμ
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 22:04

Ελληνική Φιλοξενία και Κοσμοπολιτισμός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπόδειγμα ευγένειας, φιλοξενίας και σεμνότητας, ίσως μιας άλλης εποχής και μιας άλλης κοινωνίας, αποτέλεσε η υποδοχή που επιφύλαξε ο εκδότης των τοπικών εφημερίδων ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ κύριος Κώστας Τερζενίδης στην ΔΥΕΠ Γυμνασίου Αξιούπολης στις 27 Μαρτίου.


Μετά από ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία του Τύπου γενικότερα, για τις τεχνικές διαδικασίες που απαιτεί η παραγωγή μια εφημερίδας, για τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης. Περιηγήθηκαν στο χώρο που «μοσχοβολούσε» χαρτί και μελάνι, εξερεύνησαν, κεράστηκαν, έγιναν… πρωτοσέλιδο. Μέσα σ’ ένα χρόνο και χώρο ποιότητας, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία - ανάμεσα στα άλλα - να θαυμάσουν εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του νομού που κοσμούν τους τοίχους και να περιεργαστούν από πολύ κοντά τεχνικό εξοπλισμό σύγχρονο αλλά και παλαιότερο, εκφράζοντας τις όποιες απορίες τους.
Παραμερίζοντας τη μητρική γλώσσα που το κάθε παιδί μιλά -κουρδικά, αραβικά, φαρσί, ούρντου – συνομίλησαν με τον εκδότη της εφημερίδας με τα… αγγλοελληνικά τους και κυρίως ένιωσαν φιλόξενα και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί. Καιρούς, κατά τους οποίους μια κοινωνία οφείλει να στέκεται πιο κοντά στον άνθρωπο και στις ανάγκες του με τρόπο ουσιαστικότερο και ειλικρινέστερο. Σας ευχαριστούμε.
Γεωργία Σιδέρη